fbpx

Wat is het verschil tussen infectie en voedselvergiftiging?

infeccion-intoxicacion-portada

Deze concepten kunnen gemakkelijk worden verward, waardoor je je afvraagt of voedselvergiftiging op een bepaald moment van de dag hetzelfde is als een voedselinfectie.

Bij het eten is er altijd de zorg dat het voedsel schoon en goed doorbakken is en van een veilige plaats komt, vooral als je uit eten gaat, want als het voedsel niet in goede staat is kun je gemakkelijk ziek worden.

Om het verschil tussen infectie en voedselvergiftiging te begrijpen, moet je weten wat ze allemaal betekenen. Op Monouso we leggen het u uit zodat u het verschil gemakkelijk kunt zien.

infeccion-intoxicacion

Voedselinfectie

Wetende dat het verschillende concepten zijn, vraag je je af, wat is een voedselinfectie? Het is een ziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën, virussen of parasieten in voedsel.

Om een voedselinfectie te hebben moet je water of voedsel consumeren dat geïnfecteerd is door deze levende micro-organismen die ernstige schade kunnen veroorzaken op het niveau van de darm, een van de meest bekende is salmonella.

Daarom moet bijzondere zorg worden besteed aan het wassen van voedsel vóór consumptie en op het moment van opslag, want als het niet correct wordt opgeslagen, kunnen deze microben zich snel voortplanten.

Voedselvergiftiging

Je weet dat het een voedselinfectie is, nu is het tijd om te antwoorden, wat is voedselvergiftiging? Het bestaat uit het eten van voedsel dat een soort van zeer giftige component heeft die darmproblemen veroorzaakt.

Het kan worden veroorzaakt door bacteriële toxines of door de interactie van voedsel met chemicaliën die kunnen variëren van de chemicaliën die u gebruikt om uw huis schoon te maken tot pesticiden om knaagdieren in een restaurant te elimineren.

Verschillen tussen infectie en voedselvergiftiging

Omdat de symptomen zo op elkaar lijken, kan het dagen duren om de oorzaak te vinden, vandaar het belang om te weten wat het ene verschilt van het andere om te weten hoe het verder moet.

  • De infectie wordt veroorzaakt door micro-organismen (bacteriën, virussen of parasieten).
  • Vergiftiging door chemische verontreinigingen.
  • Besmetting vindt vaak plaats wanneer voedsel langdurig rauw op kamertemperatuur wordt bewaard.
  • Voedselvergiftiging ontstaat wanneer voedsel niet schoon is of wanneer u in contact komt met giftige producten.
  • Wanneer u een infectie heeft, zijn de meest voorkomende symptomen diarree, koorts, rillingen en maagpijn.
  • Wanneer je een voedselvergiftiging hebt, manifesteert het zich als braken en misselijkheid.
  • De infectie is afhankelijk van de interactie die je met het voedsel hebt. In het geval van vlees zijn er micro-organismen die zich in het dier kunnen bevinden terwijl het leeft.
  • De vergiftiging heeft te maken met de hygiëne van het keukengerei en de plaats waar het voedsel wordt verwerkt.
  • Beide kunnen worden voorkomen door het voedsel goed te koken, het niet langdurig op kamertemperatuur te houden en het zo op te slaan dat het niet in contact komt met verontreinigingen.

U moet altijd bijzonder voorzichtig zijn met uw eten vanaf het moment dat u het koopt tot het moment dat u het eet, controleer de gezondheid van de plaats waar u winkelt, was uw eten goed voordat u het op de juiste manier opbergt en wanneer u kookt moet u er zeker van zijn dat het goed gekookt is voordat u het consumeert.

Wat is een door voedsel overgedragen infectie?

Het is een ziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën, virussen of parasieten in voedsel.

Wat is voedselvergiftiging?

Het bestaat uit het consumeren van voedsel dat een soort zeer giftige component heeft die darmproblemen veroorzaakt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.