Donkere keuken: wat het is en wat het kan doen voor uw bedrijf

Je hebt waarschijnlijk de term donkere keuken gehoord. Zo niet, maak je geen zorgen, dan zullen we alle twijfels wegnemen.

Dit type restaurant, dat met groot succes is ingevoerd in landen als Singapore en het Verenigd Koninkrijk, heeft niet de service die we gewend zijn.

Het zijn alleen keukens die gerechten bereiden die naar de plaats van het restaurant worden gebracht, of het nu zijn huis, kantoor of een andere plaats is.

Door de eenvoud en de correlatie met de tijd waarin we leven, is het een bedrijfsmodel dat steeds meer terrein wint.

Wil je meer weten over het en de voordelen ervan om in deze business te komen? Blijf bij ons!

Wat is een donkere keuken?

¿Qué es Dark Kitchen?

Zoals we al zeiden, zijn donkere keukens een voorbeeld van restaurants die geen service bieden in een restaurant

Dit type bedrijf werkt op internetapps, gericht op de levering van voedsel

Het eethuisje komt deze apps binnen, vraagt een gerecht aan van een menu, het eten wordt bereid in een donkere keuken, de bezorger komt aan en de bestelling wordt verstuurd.

Mobiele applicaties zorgen ervoor dat deze opkomende bedrijven de infrastructuur hebben die ze nodig hebben, marketingcampagnes om de bekendheid van het merk en het menu dat ze aanbieden te vergroten.

Dit concept heeft twee directe voordelen:

  • De geboorte en consolidatie, in korte tijd, van nieuwe vestigingen
  • Helpt gevestigde restaurants om nieuwe klanten aan te trekken

Aan de andere kant hebben diners de mogelijkheid om overal hun favoriete eten te eten, vanuit het comfort van hun huis, tijdens een middag in het park of een lange nacht op het werk.

Een beetje geschiedenis

Revisemos un poco de historia

Op dit moment zijn er twee grote platforms die promoten en concurreren om de donkere keuken business te domineren.

Deze bedrijven, Glovo en Deliveroo, bieden de service van spookkeukens (zoals donkere keukens ook wel bekend zijn) van ‘s middags tot ‘s avonds laat.

Het model dat Glovo aanbiedt is geboren in 2018, onder de naam Cook Room en heeft zijn uitbreiding bereikt via steden in Spanje, Chili, Peru en Argentinië.

Sinds 2016 promoot het Britse merk Deliveroo zijn service in verschillende steden over de hele wereld. Het heeft momenteel ongeveer 200 keukens in gebruik.

In Spanje is het concept relatief nieuw, vooral sinds 2018.

In het algemeen werken donkere keukenkoks niet direct voor thuisbezorgbedrijven. Ze werken meestal voor restaurants.

Leveringsbedrijven moedigen hen echter aan om hun eigen bedrijven te openen.

Onder hun model is het veel eenvoudiger. Ze zijn niet afhankelijk van het hebben van tafels, bedienend personeel, gerechten, bestek en al het andere dat in een restaurant op regelmatige basis wordt aangeboden.

Hebben donkere keukens een echte impact op de wereld van de gastronomie?

Las Dark Kitchen tienen impacto real en el mundo de la gastronomía

Om u een idee te geven van de impact die dit model heeft, vertellen we u het volgende succesverhaal.

Als onderdeel van de restaurants die deel uitmaken van de donkere keukens van een van de bedrijven is er het merk Poke Kitchen

Het is een bedrijf dat poke bowls verkoopt. De gerechten worden bereid in een donkere keuken, maar de marketing is 100% online.

In korte tijd heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt en zijn nichemarkt geconsolideerd.

Met de verkregen groei is de eigenaar van het merk erin geslaagd om het geld te verdienen dat nodig is om een vestiging te openen en biedt nu, in aanvulling op de online business, de service in persoon aan.

Net als dit bedrijf zijn er duizenden gastronomische ondernemers die de donkere keuken gebruiken om hun gerechten te bereiden en thuis te verkopen.

Hoe deze bedrijven werken

Cómo operan estos negocios

Bij een traditionele inrichting bepaalt de donkere keuken het menu dat aan hun gasten wordt aangeboden en het soort klanten waarmee ze een groter bereik willen bereiken.

Het beeld is fundamenteel, daarom moet elk bedrijf een logo hebben dat wordt geplaatst in de applicatie, sociale netwerken en internetpagina.

Vanaf deze platformen worden er updates gemaakt op het menu, aanbiedingen en kortingen.

Afhankelijk van het bedrijf waartoe de keuken behoort, wordt het percentage van de commissie voor thuisleveringen bepaald en in welke toepassingen het restaurant zal verschijnen.

Ook is het belangrijk om te beslissen met de grenzen van het gebied waar de woonplaatsen zullen worden gemaakt, de prijzen van de gerechten en het schema waarin de dienst zal werken.

Tot slot moet u zorgen voor de aankoop van kwaliteitsverpakkingen, zodat het geleverde voedsel zijn temperatuur en presentatie behoudt

Soorten donkere keuken

Tipos de Dark Kitchen

De donkere keukenbranche is goed gedefinieerd en heeft een duidelijke doelstelling in zijn werking.

Deze types zijn als volgt:

Beheerd door leveringsbedrijven

Ideaal voor mensen die een idee hebben, maar niet de middelen hebben om op korte termijn een bedrijf te openen.

Voor de werking van dit model zijn er reeds bestaande ruimtes verhuurd aan restaurants die in opkomst zijn en een plek nodig hebben om hun reputatie als merk te ontwikkelen.

Restaurants hebben bij het tekenen van een contract met thuisbezorgbedrijven voor het gebruik van de keuken ook exclusiviteit voor bezorgingsdiensten.

Deze fantoomkeukens zijn gevestigd op de meest toegankelijke plaatsen in de steden. Daarom halen de bezorgbedrijven de bestellingen gemakkelijk op en doen ze een groter aantal leveringen in de loop van de dag.

Zelfstandigen

In dit geval hebben we al de merken of koks bereikt die de middelen hebben om een zelfstandige onderneming op te richten.

U vindt hier een donkere keuken met verschillende gastronomische aanbiedingen, vastgesteld door de chef-kok.

U kunt ook keukens zien die tot een gevestigd merk behoren, maar die een ander en speciaal menu bieden voor de mobiele toepassingen waar ze zich bevinden.

Op deze manier onderscheiden zij het menu van hun face-to-face service van die welke via het internet wordt aangeboden.

Spookrestaurant-keuken

Het derde type donkere keuken is die in een gevestigd restaurant.

In dit geval bieden restaurants hun gerechten aan via leveringstoepassingen.

Donkere keuken of bezorgingsrevolutie

Met de hausse aan afhaalmaaltijden en de gezondheidscrisis die we nu meemaken, kunnen we te maken krijgen met een bevallingsrevolutie. Het is niet verwonderlijk dat veel restaurants deze optie overwegen wanneer ze hun winkels sluiten vanwege de staat van alarm.

Ofwel omdat u zich in deze situatie bevindt, ofwel omdat u in een donkere keuken een interessante zakelijke kans ziet, mis dan niet de volgende berichten om erachter te komen hoe u een spookrestaurant kunt opzetten

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Monouso Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.