De Slow Food-filosofie heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen dankzij de inzet van een groot deel van de samenleving voor gezonde voeding, natuurlijk, biologisch en zorg voor het milieu. Vandaag bij Monouso vertellen we je over een filosofie die steeds meer mensen over de hele wereld volgen. Wil je blijven en het ontdekken?
Je kent toch wel de fastfood of fast food, toch? We leven in een ultra-frenetieke wereld waarin veel mensen geobsedeerd zijn om dingen zo snel mogelijk te doen, zonder te stoppen om te genieten van het moment of het eten dat ze eten.
De Slow Food is precies de tegenovergestelde trend die streeft naar eten met zorg, met speciale aandacht voor de kwaliteit van voedsel en grondstoffen, hun oorsprong en de manier waarop ze worden gekookt. Maar dat niet alleen, het is een filosofie die probeert te genieten van voedsel met respect voor het milieu.
In een constante zoektocht naar biologisch en gezond voedsel, streeft Slow Food er ook naar om de ervaring compleet te maken ecologisch en biologisch afbreekbaar wegwerpserviesbiologisch afbreekbaar wegwerpservies.
Suikerriet verpakking
Maar… waar komt deze filosofie vandaan? Nou, het eerste idee achter de Slow Food-beweging dateert uit 1986 van de Italiaan Carlo Petrini. In dat jaar werd een McDonald’s filiaal geopend op het Piazza Spagna in Rome. Dit lokte onmiddellijk protest uit dat leidde tot een door een groep journalisten georganiseerde demonstratie.
Maar dit was geen gewone demonstratie, met geschreeuw en spandoeken, maar er werd een groot banket met verse, zelfgemaakte, gezonde voeding georganiseerd om alle voordelen ervan aan te prijzen. Met andere woorden, om het plezier van langzaam eten aan te prijzen en te genieten van vers gemaakte natuurlijke producten.
Al in 2004 erkende de Voedsel- enLandbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) Slow Food officieel als non-profitorganisatie.
Vaak gestelde vragen
¿Qué es la filosofía Slow food?
En una búsqueda constante por los alimentos ecológicos y saludables, el Slow Food también busca que la experiencia sea completa, por lo que hacen uso de vajilla desechable ecológica y biodegradable.
¿Dónde y cuándo surgió la filosofia Slow food?
Pues la primera idea de la que parte todo este movimiento Slow Food se remonta a 1986 de la mano del italiano Carlo Petrini.