fbpx

wat is de Slow Food filosofie?

slow food
De Slow Food-filosofie heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen dankzij de inzet van een groot deel van de samenleving voor gezonde voeding, natuurlijk, biologisch en zorg voor het milieu. Vandaag bij Monouso vertellen we je over een filosofie die steeds meer mensen over de hele wereld volgen. Wil je blijven en het ontdekken?Je kent toch wel de fastfood of fast food, toch? We leven in een ultra-frenetieke wereld waarin veel mensen geobsedeerd zijn om dingen zo snel mogelijk te doen, zonder te stoppen om te genieten van het moment of het eten dat ze eten.

wat betekent Slow Food?

De Slow Food is precies de tegenovergestelde trend die streeft naar eten met zorg, met speciale aandacht voor de kwaliteit van voedsel en grondstoffen, hun oorsprong en de manier waarop ze worden gekookt. Maar dat niet alleen, het is een filosofie die probeert te genieten van voedsel met respect voor het milieu.In een constante zoektocht naar biologisch en gezond voedsel, streeft Slow Food er ook naar om de ervaring compleet te maken ecologisch en biologisch afbreekbaar wegwerpserviesbiologisch afbreekbaar wegwerpservies.
Suikerriet verpakking
Suikerriet verpakking
Maar… waar komt deze filosofie vandaan? Nou, het eerste idee achter de Slow Food-beweging dateert uit 1986 van de Italiaan Carlo Petrini. In dat jaar werd een McDonald’s filiaal geopend op het Piazza Spagna in Rome. Dit lokte onmiddellijk protest uit dat leidde tot een door een groep journalisten georganiseerde demonstratie.Maar dit was geen gewone demonstratie, met geschreeuw en spandoeken, maar er werd een groot banket met verse, zelfgemaakte, gezonde voeding georganiseerd om alle voordelen ervan aan te prijzen. Met andere woorden, om het plezier van langzaam eten aan te prijzen en te genieten van vers gemaakte natuurlijke producten.Al in 2004 erkende de Voedsel- enLandbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) Slow Food officieel als non-profitorganisatie.

Vaak gestelde vragen

wat is de filosofie van Slow Food?

In een constante zoektocht naar biologisch en gezond voedsel, streeft Slow Food er ook naar om de ervaring compleet te maken. Daarom maken ze gebruik van milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar wegwerpservies.

waar en wanneer is de Slow Food-filosofie ontstaan?

Het eerste idee achter de Slow Food beweging stamt uit 1986 van de Italiaan Carlo Petrini.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.