fbpx

Zijn nitril handschoenen goed voor het coronavirus?

De toename van het aantal gevallen van het Coronavirus in de Europese Unie begint de bevolking te verontrusten die ziet dat het virus zich zonder een vaccin om het uit te roeien verspreidt. Spanje is niet vrijgesteld. In de afgelopen dagen zijn de media van het land niet gestopt met het melden van nieuwe gevallen die de bevolking op alertheid brengen en hen aansporen om voorzichtig te blijven en naar het ziekenhuis te gaan in geval van mogelijke symptomen zoals hoest, koorts, keelpijn en hoofdpijn of ademhalingsmoeilijkheden. Dus welke bescherming kunnen we gebruiken? Zijn nitril handschoenen geschikt voor coronavirus?

Een van de preventieve maatregelen die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorstelt, is het gebruik van maskers, maar het is niet de enige. Nitrilhandschoenen zijn een andere effectieve beschermingsmaatregel tegen deze infectieziekte die door individuen wordt gebruikt en die vooral voor de medische sector is bedoeld, omdat ze het risico op besmetting verminderen doordat ze in permanent contact staan met patiënten die de ziekte zouden kunnen ontwikkelen.

Bescherm uzelf tegen coronavirus met nitril handschoenen

Elke voorzorgsmaatregel is weinig, en in het licht van mogelijke besmetting is voorkomen beter dan genezen. Bij de beslissing of nitrilhandschoenen geschikt zijn voor het coronavirus, moeten we er rekening mee houden dat de handen het lichaamsdeel zijn dat het meest in contact komt met de omgeving, zodat het gebruik van nitrilhandschoenen een effectief element wordt in het geval van een infectie.

Het materiaal waarmee ze zijn gemaakt, op basis van nitril, maakt ze resistent en ondoordringbaar, waardoor ze de persoon beschermen tegen micro-organismen. Bovendien hebben ze een hoge tactiele gevoeligheid en kunnen ze lang worden gebruikt.

Aan de andere kant is de keuze van het type handschoen belangrijk en zal deze afhangen van de uit te voeren taak en de kenmerken van elke persoon. Er zijn vele soorten handschoenen, maar in het geval dat u last heeft van allergieën raden wij u aan om nitrilhandschoenen te dragen, omdat deze hypoallergeen zijn. Bij Monouso vindt u ze in verschillende maten en in blauw en zwart om te onderscheiden of er sprake is van perforaties.

Zoals we al hebben vermeld, moeten de beroepen die verband houden met de gezondheids- en veiligheidssector (politie, veiligheidspersoneel in de luchthaven- of grenscontrole, enz.) de voorzorgsmaatregelen verhogen vanwege hun blootstelling aan mensen die drager kunnen zijn van het virus.

In dit verband heeft de eenheid Preventie van beroepsrisico’s van het directoraat-generaal Politie een document opgesteld voor de staatsveiligheidsdiensten met een reeks regels om de veiligheid bij de uitvoering van hun werkzaamheden te waarborgen:

  • Was je handen regelmatig.
  • Gebruik nitril-, vinyl- of latexhandschoenen voor eenmalig gebruik en een FPP2-masker.
  • Desinfecteer oppervlakken die blootgesteld zijn aan verontreiniging met bleekmiddel (1:50 verdunning) door deze vijf minuten te laten werken.
  • Vermijd drukte en contact met minder dan twee meter mensen met een symptoombeeld dat compatibel is met het virus.
  • Bedek uw mond en neus met weefsels voor eenmalig gebruik bij hoesten of niezen.

Soorten nitril handschoenen

Er zijn twee soorten:

  • Wegwerp- en multifunctioneel. Wordt voornamelijk gebruikt door gezondheidsprofessionals of bedrijven in wier faciliteiten voedsel wordt verwerkt. Ze worden gekenmerkt door het feit dat ze dunner aanvoelen, vandaar dat ze worden geïdentificeerd als “high-sensitivity” handschoenen, maar ze bieden niet minder kwaliteit in termen van weerstand.
  • Handschoenen met textielondersteuning. In tegenstelling tot de vorige zijn ze niet wegwerpbaar en worden ze meestal gebruikt in beroepen zoals de chemische industrie, waar ze meer bescherming nodig hebben.
Soorten handschoenen

Hoe gebruik je de wegwerphandschoenen?

Wanneer u wegwerphandschoenen gebruikt, moet u overwegen:

  • Dwingend om uw handen te wassen voor en na het gebruik van de handschoenen. Als je wonden hebt, bedek ze dan met waterdicht verband voordat je ze aanbrengt.
  • Het is niet aan te raden om sieraden te dragen aan uw handen (ringen, horloges, armbanden) en uw vingernagels van aanzienlijke lengte om mogelijke breuken in uw handschoenen te voorkomen.
  • Als de handschoenen gebroken of beschadigd zijn of in contact komen met geïnfecteerde voorwerpen of mensen, moet u uw handschoenen vervangen.

Zoals u kunt zien, beschermt u met een paar eenvoudige gebaren niet alleen uw handen, maar ook de rest van uw lichaam, aangezien de huid de schadelijke stoffen die uit een dergelijk virus kunnen voortkomen niet zal absorberen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.