fbpx

XPP verpakkingen voor restaurants

Material XPP alternativa a FOAM

XPP restaurantverpakking (XPS) is een effectief en innovatief alternatief voor FOAM. Het heeft verschillende interessante verpakkingseigenschappen die u in uw horecazaak kunt gebruiken.

Het heeft een aantal eigenschappen die het tot een uniek en zeer functioneel materiaal voor restaurants maken. Het kan bijvoorbeeld bevochtigd worden of in de magnetron

Wat is XPP?

Zoals we aan het begin van dit bericht al zeiden, is het een materiaal dat gebruikt wordt als alternatief voor FOAM omdat het vergelijkbare eigenschappen heeft.

Dit materiaal wordt verkregen door EPS (FOAM) te extruderen in aanwezigheid van een schuimgas.

Nieuwe XPP verpakkingen voor restaurants

Het resultaat is een hard schuim dat vroeger in de dakbouw werd gebruikt vanwege zijn isolerende eigenschappen en vochttolerantie. Tegenwoordig wordt het echter ook gebruikt om veel van de bakken te maken die u dagelijks in uw restaurant gebruikt, omdat het meer voordelen heeft dan andere alternatieven. Laten we er enkele bekijken.

Voordelen van XPP restaurantverpakkingen

1. Magnetronbestendig

Een van de redenen waarom XPP wordt beschouwd als het beste alternatief voor FOAM-verpakkingen is dat het bestand is tegen hoge temperaturen. Containers van dit materiaal kunnen in de magnetron worden gebruikt en zijn ook bestand tegen hete oliën.

Vooral bij afhaal- of bezorgdiensten worden deze producten het meest aanbevolen omdat ze de temperatuur van het product handhaven en het mogelijk maken het product in dezelfde container opnieuw op te warmen indien nodig.

2. Goede thermische isolatoren

XPP onderscheidt zich als een uitstekende thermische isolator. Daarom zijn deze verpakkingen perfect om de temperatuur van voedsel te bewaren tot het wordt geconsumeerd, een eigenschap die vooral wordt gewaardeerd in afhaal- of bezorgbedrijven.

Dankzij deze eigenschap zijn ze geschikt voor de magnetron, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor maaltijden die opnieuw moeten worden opgewarmd.

3. Geen verweking en geen vloeistofverlies

Restaurantverpakkingen van XPP worden niet zacht en breken niet, zodat ze ook geschikt zijn om vloeibaar voedsel in te bewaren.

Deze containers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en formaten, zodat u ze kunt hebben met één, twee of zelfs drie compartimenten.

En omdat ze vloeistofbestendig zijn, kunt u gebruik maken van enkele van de containerscheidingen om sauzen of garneringen op te nemen zonder bang te zijn dat ze zacht worden, breken of morsen en de kofferbak van de bezorger of, erger nog, uw klanten bevuilen.

4. Stootvast

XPP containers voor restaurants en bars zijn niet alleen goed thermisch isolerend, maar ook schokbestendig zonder te breken of te buigen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het voedsel in perfecte staat en vorm wordt vervoerd en geleverd.

Uw klanten willen geen geplette producten ontvangen of hun handen vuil maken wanneer ze proberen ze uit de zak te halen door lekkage als gevolg van breuk.

Deze verpakkingen vervormen, breken of lekken niet, zelfs niet bij impact. Dit maakt XPP tot een van de beste materialen om een goed imago voor uw bedrijf uit te stralen.

5. Ze zijn echt licht

Containers van dit materiaal zijn niet alleen robuust en bestand tegen temperatuur en schokken, maar ook licht en gemakkelijk op te bergen. Het zijn zeer veilige artikelen die door hun geëxtrudeerde EPS-samenstelling het product niet zwaarder maken.

Ze vormen geen extra belasting voor afhaal- of bezorgers en zijn door hun stevigheid en veiligheid veel comfortabeler te vervoeren dan andere.

De bezorger hoeft zich geen zorgen te maken dat het product opengaat, verdraait of breekt en er is geen significant gewichtsverschil tussen deze en de lichtste verpakkingen op de markt.

6. Ze zijn zeer hygiënisch

XPP verpakkingen zijn luchtdicht, waterdicht en bestand tegen contact met voedsel, wat ze echt hygiënisch maakt en perfect voor het serveren van voedsel binnen of buiten het restaurant.

Er zijn restaurants en fastfoodketens die dit materiaal gebruiken om hun recepten zowel binnen als buiten te serveren, omdat ze niet alleen duurzaam, veilig en licht zijn, maar ook zeer hygiënisch en zeer praktisch voor de klanten.

7. Ze hebben veilige sluitingen

Gewoonlijk hebben deze containers zeer veilige sluitingen die voorkomen dat het product gaat rotten of morsen, zelfs bij kleine stoten of morsen tijdens fastfood-, afhaal- of bezorgdiensten. Dit maakt ze opnieuw tot de perfecte verpakking voor voedseltransport.

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat elke bestelling in de best mogelijke staat wordt afgeleverd.

Lees veel meer over andere verwante termen in ons Horeca Woordenboek.

Vaak gestelde vragen

Wat is XPP?

Het is een hardschuim dat vroeger in de dakconstructie werd gebruikt vanwege zijn isolerende eigenschappen en vochttolerantie. Tegenwoordig wordt het echter ook gebruikt om veel van de verpakkingen te maken die u dagelijks in uw restaurant gebruikt, omdat het meer voordelen heeft dan andere alternatieven.

Wat zijn de voordelen van XPP restaurantverpakkingen?

Ze zijn magnetronbestendig, goede thermische isolatoren, laten geen vochtverlies toe, zijn slagvast, echt licht en zeer hygiënisch. Bovendien hebben ze veilige sluitingen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.