fbpx

Enotourisme: ontdek wat het is en integreer het in je leven

Ontdek wat wijntoerisme is en neem het op in uw leven.

Het wijntoerisme geeft een andere kijk op de wijnindustrie, door de procedures te laten zien die worden gevolgd om de ideale wijn te verkrijgen.

Deze vorm van toerisme is een van de meest gevraagde ter wereld, omdat het een unieke ervaring is in elke wijnmakerij of wijngaard.

Ontdek de elementen die van wijntoerisme een activiteitmaken die u niet mag missen en waarvan u elke seconde moet genieten.

Wat is wijntoerisme?

Wat is wijntoerisme?

Wijntoerisme is een van de vormen van toerisme die er bestaan. Het is gericht op het leren kennen van alle aspecten van de ontwikkeling van de wijnproductie.

Dat wil zeggen dat men bij het beoefenen van enotoerisme weet hoe een wijngaard wordt onderhouden en verzorgd, hoe de vruchten worden geselecteerd, hoe het wijnbereidingsproces verloopt en in welke kelders ze worden bewaard.

Het wijntoerisme beperkt zich echter niet tot wijngaarden . Er zijn restaurants, wijnwinkels en andere bedrijven die een unieke wijntoeristische ervaring bieden.

Typische wijntoeristische activiteiten

Typische wijntoeristische activiteiten

Geloof het of niet, wijntoerisme gaat niet alleen over het bezoeken van wijngaarden en het proeven van verschillende soorten wijn.

Meer dan een rondleiding door de wijngaarden en wijnhuizen, waar de wijnvoorstellen van elk bedrijf worden bewaard, zijn er andere activiteiten die de ervaring aanvullen.

Een van de grote bijdragen van het wijntoerisme is de opleiding van wijnliefhebbers.

Tijdens de enotourismegidsen worden kleine cursussen of workshops gegeven, proeverijen onder begeleiding van een gids en de observatie van het bereidingsproces is live gepland.

Waar in de wereld wordt wijntoerisme bedreven?

Waar in de wereld wordt wijntoerisme bedreven?

Er zijn landen in de wereld die zich onderscheiden door hun wijncultuur en die bekendheid geven door het wijntoerisme.

In Amerika zijn er Argentini├ź, Chili, Mexico en de Verenigde Staten

Argentini├ź is een vaste bestemming voor oenofielen. Vooral voor de uitstekende kwaliteit van de rondleidingen in de wijngaarden.

Chili is een land dat negen wijnroutes telt, verdeeld van het noorden tot het zuiden van het grondgebied.

In de Verenigde Staten is het gebruikelijk om de iconische wijngaarden in de valleien van Californi├ź te bezoeken

En de wijngebieden van Mexico liggen in Quer├ętaro, Baja California, Coahuila, Ensenada, Baja California. Coahuila, Ensenada, Parras en Ezequiel Montes.

In Oceani├ź is Australi├ź het land met de wijngebieden, gelegen in Victoria en New South Wales.

In Europa liggen de gebieden die aan het wijntoerisme gewijd zijn in Itali├ź, Frankrijk en Spanje.

In Portugal is het mogelijk wijntoerisme te bedrijven in Langhe en Toscane. Bordeaux is de rijkste regio in Frankrijk voor wijntoerisme.

In Spanje zijn de opties divers en we zullen ze later zien.

Beste tijd van het jaar voor wijntoerisme

Beste tijd van het jaar voor wijntoerisme

Ongeacht het seizoen nemen de bedrijven die wijntoerisme aanbieden maatregelen om een ongelooflijke ervaring te garanderen, zonder op het laatste moment een plan te moeten maken vanwege onverwachte regenval.

Maar wat zeker is, is dat het seizoen dat het meest in trek is bij wijntoeristen, de nazomer en het begin van de herfst is.

In die periode begint de druivenoogst en tijdens de rondleiding kunt u de oogst van de vruchten bewonderen of eraan deelnemen, onder toezicht van de verantwoordelijke persoon.

Wijntoerisme in Spanje

Enoturismo en Espa├▒a

Spanje heeft verschillende wijnroutes over zijn grondgebied. Deze routes zijn gecertificeerd door de Spaanse Vereniging van Wijnsteden.

Wijntoerisme in Spanje is een goede manier om het land te leren kennen, terwijl u de magie van het wijnmaken leert kennen.

Navarra

De rondleidingen in het wijntoerisme bieden de mogelijkheid kennis te maken met de wijn die in Navarra wordt geproduceerd en met de geschiedenis van de stad.

Deze service wordt aangevuld met die welke wordt aangeboden in de restaurants, waar de plaatselijk geproduceerde wijnen en hun productie in het oog springen.

Rueda, Toro en Arribes de Duero

Deze drie gebieden hebben hun eigen bijzondere charme, die te danken is aan de verschillen tussen de wijnen die zij voortbrengen.

Rueda is beroemd om de witte wijn die er wordt geproduceerd, Arribes del Duero om zijn rode wijn van beperkte wijnhuizen en Toro, bekend om zijn rode wijn met opvallende smaken.

Rioja

In Rioja, bekend als het Land met de naam van wijn, zijn er verschillende voorstellen voor wijntoerisme.

Er zijn wijnhuizen, restaurants en hotels die dagelijks rondleidingen aanbieden om te genieten van de wijnervaring

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is de ideale bestemming voor wie tijdens zijn vakantie voor wijntoerisme kiest.

Het is een stad die beroemd is om zijn wijngaarden en unieke wijnhuizen, gewijd aan de productie van volle wijnen.

Priorat

Priorat is een van de wijnroutes die u alles belooft te leren over de wijncultuur, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht van de stad.

Het onderscheidt zich door zijn wijnkelders die in de loop der jaren in vergetelheid zijn geraakt, maar die dankzij het wijntoerisme hun productie weer hebben hervat.

Somontano

Somontano is een streek die op uw lijst van wijntoeristische bestemmingen moetstaan.

Het heeft wijnen die erkend zijn om hun goede kwaliteit. Bovendien zijn de tochten in de wijngaarden en wijnhuizen een visueel spektakel door de natuurparken en de Pyrenee├źn.

Cataloni├ź

Cataloni├ź is de regio die een van de grootste vari├źteiten wijnen biedt . In het wijntoerisme is er een contrast tussen de routes die worden aangeboden door bedrijven en door de eigenaars van kleine wijnhuizen.

Het mooie van wijntoerisme is dat elke wijnmakerij en wijngaard zijn eigen aantrekkingskracht en productie-elementen heeft die hen onderscheiden van de rest.

Zo is het gebruikelijk dat sommige zich onderscheiden door een voortreffelijke cava-productie, maar andere hebben de aantrekkingskracht van een biologische productie.

Galici├ź

Galici├ź is een van de steden met een complexe wijnproductie. De regen en de onrendabele grond voor de gewassen zijn een belemmering, maar het is niet onmogelijk geweest.

Een voorbeeld hiervan is dat een van de beroemdste witte wijnen ter wereld in Galici├ź wordt gemaakt.

Het wijntoerisme in Galici├ź in plaatsen als Monterrey of Ribera Sacra wordt beschouwd als eersteklas, maar in Rias Baixas is het wijntoerisme wanneer de wijngaarden van de zon genieten

Murcia

De wijnproductie van Murcia geniet een groot prestige bij buitenlandse critici, maar is nog steeds een ontdekking voor wijnmakers.

In deze stad vindt u steden die leven voor de wijnbouw en dat laten ze zien tijdens hun rondleidingen.

Malaga

Malaga is een stad die zich altijd heeft onderscheiden door de productie van zoete wijnen van goede kwaliteit.

De productie ervan is een trekpleister in het wijntoerisme vanwege het gebruik van ingedroogde druiven en de rode wijnen die worden gemaakt met de oorsprongsbenaming Sierras de Málaga.

Een ander belangrijk aspect van wijntoerisme in Malaga is dat, vanwege de nabijheid van de kust, mensen de wijnhuizen of wijngaardenkunnen bezoeken voor of na het naar het strand gaan.

Pened├ęs

In Pened├ęs zijn de wijngaarden en wijnmakerijen gericht op de huisspecialiteit: cava.

Het verschil met de concurrentie is dat ze ondergrondse kelders hebben.

Het kan niet over het hoofd gezien worden dat hun voorstel niet alleen rondleidingen aanbiedt. Ook wordt uitgelegd hoe het type cava-wijn moet worden uitgewerkt.

Castilla La Mancha

Castilla La Mancha is de Spaanse autonome gemeenschap met de grootste uitbreiding van wijngaarden in de wereld.

Jarenlang was deze gemeenschap de opslagplaats van de druiven en most die gebruikt werden om wijn te maken

Maar het gebruikte dat aspect in zijn voordeel om wijnen van onbetwistbare kwaliteit te produceren voor verkoop tegen betaalbare prijzen.

De vele wijnmakerijen zijn erop gericht hun rigoureuze productie in stand te houden en tegelijkertijd hun deuren te openen voor het publiek via een origineel wijntoerismevoorstel dat zich onderscheidt van de concurrentie.

Bierzo

Het druivenras van Bierzo is Menc├şa, hoewel het andere autochtone rassen niet verwaarloost.

Deze streek is er ook in geslaagd haar wijntoerisme aan te vullen met gastronomie, zodat haar zachte rode wijnen altijd de hoofdrol spelen bij het tonen van de manier waarop zij de wijnwereld beheert.

Producten voor wijntoerisme

Productos para hacer enoturismo

Als u op zoek bent naar mogelijkheden om plastic wijnglazen voor wijntoerisme, hebben wij een leverancier die u niet zal teleurstellen

Dit is onze online winkel, Monouso, waar u een catalogus vindt met verschillende modellen glazen, zodat u het glas kunt kiezen dat het best past bij het soort wijn dat u produceert.

Onze glazen zijn gemaakt van polylactisch zuur -PLA-, polystyreen, Tritan en polycarbonaat. Een ander voordeel is dat ze herbruikbaar zijn, dus na een goede wasbeurt zijn ze weer klaar voor de volgende run.

Ze zijn resistent, splinteren niet en hebben gekleurde bodems om een beter beeld te geven bij het proeven.

Aangezien zij doorzichtig zijn , is hetbovendien moeilijk voor mensen om te beseffen dat zij van plastic zijn en niet van glas.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.