fbpx

Wat is wijnarrangement in een restaurant

Definitivo: Qué es el maridaje en un restaurante

Wat is wijnarrangement in een restaurant? Het is een van de vragen die eigenaars van gastronomische bedrijven vaak stellen.

De voordelen kennen van het koppelen in uw dienst is essentieel voor uw bedrijf, want u zult uw klanten een kwaliteitsdienst aanbieden

Noteer de sleutels die nodig zijn om de pairing in een restaurant uit te voeren, welke dranken worden gebruikt en welke spijzen daarbij horen.

Wat is food pairing in een restaurant?

¿Qué es el maridaje en un restaurante?

De pairing in een restaurant is de perfecte combinatie van een wijnsoort en een gerecht of ingrediënt.

De pairing maakt het mogelijk om de eetervaring aan te vullen, door wijnen aan te bieden die de smaken van elke optie op het menu versterken.

Anderzijds betekent het gebruik van pairing in restaurants meer inkomsten, aangezien de klanten een aangename ervaring zullen hebben die hen zal aanmoedigen om terug te komen met vrienden of familie.

Alleen wijnspijs met wijn. Hoe zit het met bier?

Solo se hace maridaje con vino ¿Y la cerveza?

Pairing gebeurt niet alleen met wijn.

Het pairen met bier is in feite een van de strategieën die restaurants met groot succes toepassen.

Het gebruik van bier in pairing wordt zo opmerkelijk dat er restaurants zijn die samenwerkingsverbanden aangaan met biermerken of aangemoedigd worden om ambachtelijke bieren te brouwen die bepaalde gerechten aanvullen.

Net als wijn zijn er verschillende soorten bieren die – dat verzekeren wij u – uitstekend passen bij de gerechten die u in uw restaurant aanbiedt.

Overheersende smaken, een sleutel tot de pairing in een restaurant

Sabores predominantes, una clave para el maridaje en un restaurante

Bij het combineren moet men steeds de smaak van elk ingrediënt in gedachten houden.

Zoet, zuur, zout, bitter, zuur, kruidig en smaken die niet zo bekend zijn in de wereld, zoals scherp, umami, adipeus of samentrekkend; zijn bepalend wanneer men begint met het plannen van de pairing.

Identificeer elk gerecht op het menu, bestudeer de gebruikte ingrediënten en hun smaken, dit zal het voor u gemakkelijker maken om het bier of de wijn te kiezen die er het best bij past of er het best bij past.

De sleutel tot het combineren van eten in een restaurant

Claves para el maridaje en un restaurante

Bij de uitvoering van de pairing in een restaurant is de smaak van de ingrediënten belangrijk, maar er zijn nog andere aspecten die niet mogen worden verwaarloosd.

Leer de sleutels om de pairing in uw restaurant aan te bieden op een gepersonaliseerde manier en aangepast aan elk gerecht op uw menu.

Train uw team

Om wijnarrangementen in een restaurant aan te bieden is het belangrijk dat het personeel op dit gebied is opgeleid.

Chef-koks, obers en serveersters moeten kennis hebben van de ideale combinatie voor elk gerecht. Op die manier kunnen zij de klanten de drankopties voorstellen die bij hun bestelling passen.

U kunt er ook voor kiezen om de pairing in een restaurant in handen te geven van een sommelier, personeel met ruime ervaring in de selectie van dranken.

Motiveren met stimulansen

Motivatie is de beste manier om een klus goed te klaren.

Stimuleer uw restaurantpersoneel om deel te nemen aan de keuze van de gerechten.

Kennis en enige financiële aanmoediging zijn alternatieven voor het personeel om het beste uit zichzelf te halen en de klanten over te halen de ideale combinatie voor hun bestelling te kiezen.

Blijf niet alleen bij de wijn

Gebruik niet alleen wijn als bijgerecht.

Bier wordt met de dag meer en meer erkend als een van de mogelijkheden om in een restaurant te combineren. Bovendien is de diversiteit aan smaken net zo sierlijk als die van een wijn.

Hoewel bieren worden gecategoriseerd als zware dranken, kunt u ze in een restaurant gebruiken door ze te combineren met lichte gerechten zonder veel ingrediënten.

Ongeacht of u wijn of bier gebruikt, u moet gewoon een evenwicht vinden tussen de dranken en de gerechten op uw menu, zodat uw gasten tevreden zijn en blijven terugkomen voor meer.

Herkomst als koppelingsfactor

Binnen een restaurant pairing moet ook rekening worden gehouden met de herkomst van de wijn of het bier

Ken je het gezegde: wat samen groeit, gaat samen?

Daarom hebben sommeliers aan koks en chef-koks voorgesteld om de dranken van een land of een streek te serveren, met gerechten of ingrediënten die kenmerkend zijn voor die streken.

Elke wijn met zijn eigen gerecht

De wijn in de paring van een restaurant is een klassieker. De verschillende soorten wijn hebben het mogelijk gemaakt om ongeëvenaarde pairings te creëren, met een smaak die het verschil maakt tussen de concurrentie.

Klanten komen misschien niet naar uw restaurant op zoek naar wijnarrangementen, maar uw team zou klanten moeten aanraden welk type wijn ideaal is bij hun gerecht.

Chardonnay

Chardonnay is het soort wijn dat wordt geserveerd aan diners om vis in saus of vet te proeven.

Deze wijn is ideaal bij de consumptie van zeevruchten en vis, zoals zalm.

Pinot Noir

Pinot Noir wijn is perfect bij gerechten gemaakt met ingrediënten zoals truffels of paddestoelen, of ingrediënten met aardse smaken in het algemeen.

Qua smaak zijn ze licht, maar ze hebben een uitgesproken en diepe smaak.

Champagne

Champagne is het perfecte alternatief bij het eten van hartige gerechten.

Deze drank heeft een vleugje zoet in de smaak en is verfrissend om te serveren bij het nuttigen van hartige ingrediënten, velen geven er de voorkeur aan bij het eten van sushi en verse salades.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is ideaal om te drinken bij gerechten met sauzen of dressings.

Als de sauzen of dressings zuur of kruidig zijn, is Sauvignon Blanc perfect omdat de smaak van de sauzen de smaak van de wijn niet overschaduwt.

Cabernet Sauvignon

In tegenstelling tot sauvignon blanc is cabernet sauvignon het type wijn dat perfect samengaat met rood vlees.

De meest opmerkelijke kwaliteit van Cabernet Sauvignon is dat hij helpt om de smaken van vlees beter te herkennen, terwijl hij de dorst lest bij de consumptie van elk stuk vlees

Droge Rosé

Droge roséwijn is een goede keuze bij voorgerechten of bij kaassoufflés.

In het geval van kazen kan elke kaas worden aangevuld met droge roséwijn.

Dat komt omdat de droge rosé de combinatie is van de fruitige smaak die rode wijn biedt, met de karakteristieke zuurgraad van witte wijn.

Dit is de combinatie met bier

Así es el maridaje con cerveza

Net als bij wijn kunnen verschillende biersoorten het paren van bepaalde spijzen, rekening houdend met hun kenmerken en smaak.

Het heldere bier past uitstekend bij salades of visgerechten.

Een ander type is bleekbier. Hoewel ze zwaar zijn, passen ze goed bij diverse gerechten, zolang ze maar niet te pikant zijn.

Anderzijds is het bier met body een alternatieve combinatie die meestal samengaat met zeevruchten, gekruide gerechten of met lichte eiwitten.

Stout- en porterbieren zijn dranken die worden geserveerd bij gegrild of gerookt rood vlees. Ze vormen ook een goede combinatie met gerechten met specerijen of sauzen met sterke smaken.

Het meest complexe bier om te gebruiken in een restaurant pairing zijn de IPA bieren. Hun smaak is zo bitter dat zij moeilijk andere spijzen kunnen aanvullen zonder deze te overschaduwen.

Glazen en glazen voor restaurant eten pairing

Vasos y copas para el maridaje en un restaurante

Om in een restaurant het bier of de wijn te serveren die bij de pairing hoort, hebt u glazen en glazen met de juiste capaciteit en kwaliteit nodig.

Wij nodigen u uit voor een bezoek aan onze virtuele winkel Monouso.

Wij hebben een catalogus met glazen en bekers van verschillende materialen, zoals plastic of glas, zodat u op comfortabele wijze en volgens de behoeften van uw bedrijf drankjes kunt serveren.

Anderzijds zijn de glazen ontworpen op basis van het soort wijn dat u gaat serveren, zoals champagneglazen.

Tenslotte hebben wij een grote verscheidenheid aan glazen, die de ideale capaciteithebben om het bier te serveren dat past bij de combinatie van elk gerecht.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.