fbpx

Wat zijn de wettelijke vereisten om een cateringbedrijf te openen?

Cuáles son los requisitos legales para abrir una empresa de catering

Wanneer we besluiten om – op eigen houtje – een cateringbedrijf te openen, zijn er veel vragen die we ons stellen. Een van de belangrijkste is de noodzaak wettelijke vereisten om een cateringbedrijf te openen te kennen.

Het is de basis van de hele beweging en wat ervoor zal zorgen dat alles wat we doen in orde is en voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Om u te helpen meer te weten te komen over de wettelijke vereisten voor het openen van een cateringbedrijf, hebben wij dit bericht op onze blog voorbereid, waarin u ook enkele geheimen zult ontdekken over het oprichten van een dergelijk bedrijf.

Wettelijke vereisten om een cateringbedrijf te openen

Wettelijke vereisten om een cateringbedrijf te openen

Gefeliciteerd! U hebt besloten een cateringbedrijf te beginnen en moet weten aan welke eisen u moet voldoen. Dit is wat je moet weten.

Licentie van de gemeente

Om te beginnen moet u de gemeentelijke vergunning voor geklasseerde activiteit verkrijgen, een van de belangrijkste wettelijke vereisten voor een cateringbedrijf.

Dit soort vergunning is verplicht voor bedrijven die ongezonde, hinderlijke, schadelijke of gevaarlijke activiteiten verrichten.

Ook al voelt u zich niet geïdentificeerd met deze activiteiten, vergeet niet dat een cateringbedrijf zal werken met gevaarlijk keukengerei en rook zal uitstoten, wat voor veel mensen hinderlijk kan zijn, daarom hebt u dit soort vergunning nodig.

Vergunning om te werken

Om de deuren van uw nieuwe bedrijf te kunnen openen, moet u de Sanitary Authorization to Operate (sanitaire exploitatievergunning) verkrijgen.

De verwerking van dit document gebeurt via de autonome raad van uw gemeente.

Inschrijving in het Gezondheidsregister

Een andere vereiste om een cateringbedrijf op te richten is de registratie van uw bedrijf in het Algemeen Sanitair Register voor Levensmiddelen (RGSA).

Het regionale ministerie waar u de vergunning aanvraagt, zendt uw dossier naar het ministerie van Volksgezondheid, dat u een registratienummer toekent naar gelang van uw activiteit.

Deze eis geldt alleen voor bedrijven die hun levensmiddelen niet alleen bereiden en verpakken, maar ook distribueren, leveren of importeren om deze te serveren aan gemeenschappen, verkooppunten of vestigingen van een andere eigenaar.

Afhankelijk van de omvang van uw dienst kan het dus al dan niet nodig zijn dit document uit te reiken.

Voedselverwerkingscertificaat

Op de vierde plaats van de vereisten voor het opzetten van een cateringbedrijf staat het certificaat voor de opleiding van voedselbehandelaars.

Dit certificaat is zonder uitzondering vereist voor al het personeel dat in uw bedrijf werkt en in contact komt met het voedsel dat u verkoopt, of het nu gekookt of rauw is.

Nadat u een werknemer in dienst hebt genomen, heeft u maximaal een maand de tijd om het certificaat van de opleiding voor voedselbehandelaars te ontvangen.

Formaliteiten voor vervoermiddelen

Het vervoermiddel dat u gebruikt om uw levensmiddelen te verplaatsen, moet ook een exploitatievergunning hebben.

Afhankelijk van de autonome gemeenschap waar u werkt, moet u, naast de vergunning voor het vervoer van levensmiddelen in elk bedrijfsvoertuig, ook een gezondheidsvergunning aanvragen die de omstandigheden van het gebruikte voertuig regelt.

Andere vereisten

Vergeet niet dat in Spanje elke Autonome Gemeenschap de bevoegdheid heeft om de vereisten voor het oprichten van een cateringbedrijf op te leggen of te wijzigen, om deze reden raden wij u aan -voor u met het proces begint- om advies in te winnen over deze materie.

Met de nodige ondersteuning weet u aan welke eisen u moet voldoen en waar u moet zijn om elk document te verwerken.

Wanneer u vervolgens voedsel gaat verkopen in uw restaurant, zult u moeten voldoen aan de eisen en regelmatige inspecties van verschillende instellingen. In dit geval zijn de inspecties bedoeld om te certificeren dat u voldoet aan de geldende voorschriften.

Benodigdheden om uw cateringbedrijf te openen

Benodigdheden om uw cateringbedrijf te openen

Nadat u aan de wettelijke vereisten voor het openen van een cateringbedrijf hebt voldaan, hebt u nog een paar andere dingennodig om met de exploitatie te beginnen.

Om u te helpen uw zaak met succes en in alle veiligheid te openen, nodigen wij u uit om Monouso te bezoeken, onze online winkel die gespecialiseerd is in producten voor bedrijven in de horecasector.

Georganiseerd per categorie, om u een intuïtieve en eenvoudige navigatie te bieden, vindt u in onze winkel borden, glazen, bestek, dienbladen, rietjes, servetten, tafelkleden, schoonmaakproducten, uniformen, kortom, alles wat u nodig heeft om uw startup te ondersteunen.

Bezoek onze online winkel en haal alles wat u nodig hebt om uw zaak te openen zoals de grote namen in de sector.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.