fbpx

Wegwerphandschoenen: doeltreffende bescherming voor uw handen

Het gebruik van wegwerphandschoenen wordt al vele jaren toegepast, vooral in de gezondheidssector. In de loop der jaren hebben ook sommige commerciële productiesectoren deze in hun werktijd opgenomen. Om een betere bescherming te bieden aan degenen die ze gebruiken.

Tegenwoordig worden wegwerphandschoenen nog steeds gebruikt, maar dankzij de technologie is er een grote verscheidenheid aan handschoenen. Wat weet u over deze handschoenen? Welke is voor u het handigst om te gebruiken? Vandaag zullen wij u antwoorden geven op deze en andere vragen die u zich misschien hebt gesteld.

Wat zijn wegwerphandschoenen?

Wegwerphandschoenen zijn kledingstukken die onze handen helpen beschermen tegen zowel bacteriën als chemicaliën. Zij zijn voor eenmalig gebruik, hetgeen betekent dat zij niet opnieuw kunnen worden gebruikt of gewassen nadat zij versleten zijn, maar moeten worden weggegooid

Waar worden wegwerphandschoenen voor gebruikt?

Eerst en vooral moet u weten dat het handschoenen zijn met de meest doeltreffende en veiligste bescherming voor uw handen. Ze zijn gemaakt om te voorkomen dat handen in direct contact komen met stoffen die de gezondheid van een persoon kunnen schaden. Het hangt allemaal af van het werk dat de persoon doet.

Als u in een ziekenhuis of laboratorium werkt, worden wegwerphandschoenen gebruikt om kruisbesmetting te voorkomen. Wanneer je in contact komt met lichaamsvloeistoffen, is het risico om besmettelijke micro-organismen op te lopen latent aanwezig.

Hetzelfde geldt als je in de chemische industrie werkt vergelijkbaar als u in de chemische of voedingsmiddelenindustrie werkt, waar u wordt blootgesteld aan contact met verontreinigende contact met verontreinigende stoffen en agentia. De meest doeltreffende en veiligste manier om jezelf te beschermen is met wegwerphandschoenen, die essentieel zijn voor dit werk.

De meeste commerciële types van wegwerphandschoenen

Zoals wij zojuist hebben vermeld, zijn er verschillende soorten wegwerphandschoenen op de markt. Zij vervullen alle dezelfde functie, namelijk de bescherming van de gezondheid van de drager. Waarom zo’n grote verscheidenheid aan handschoenen? Misschien heb je jezelf deze vraag wel eens gesteld.

Het gaat niet alleen om commerciële concurrentie. Het is ook om te voldoen aan de behoefte van degenen die in sectoren werken die dit soort handschoenen vereisen. Het meest gebruikte materiaal voor dit soort handschoenen is latex

Maar het blijkt dat een groot aantal mensen het niet kan verdragen. De industrie is dus op deze behoefte ingesprongen en er zijn verschillende soorten wegwerphandschoenen ontstaan. Noteer de meest commerciële hieronder.

Latex handschoenen

Door hun eigenschappen en kenmerken onderscheiden deze handschoenen voor eenmalig gebruik zich door een aantal fundamentele aspecten, zij worden beschouwd als de meest commerciële handschoenen. Het meest opvallende kenmerk van latex handschoenen is hun soepelheid en comfort tijdens het gebruik

Zij zijn ook ze onderscheiden zich ook door hun goede gevoeligheid en hun perfecte pasvorm voor de handen, waardoor perfect, wat prestaties tijdens het werk bevordert. Hierdoor zijn latex handschoenen latexhandschoenen zijn de meest gebruikte handschoenen in de gezondheidszorg geworden.

Wegwerp latex handschoenen zijn verkrijgbaar in gepoederde en poedervrije versies, die beide hun voor- en nadelen hebben; het negatieve aspect van dit type handschoen houdt verband met de allergieën die door de latex deeltjes worden veroorzaakt.

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen voor eenmalig gebruik hebben een kortere houdbaarheid dan latex en nitril handschoenen. Zij zijn meestal het goedkoopst op de markt en het moeilijkst aan te brengen op de handen. Hoewel ze niet zo resistent zijn als latex of nitril, wordt het gebruik ervan aanbevolen voor werkzaamheden met een laag risico.

In de voedingsindustrie passen vinyl handschoenen perfect. Het is de sector waar deze wegwerphandschoenen het vaakst worden gebruikt en de resultaten spreken voor zich. Een andere plaats waar zij veel worden gebruikt is bij schoonmaakwerkzaamheden.

Nitril handschoenen

Van de verschillende materialen die voor de vervaardiging van wegwerphandschoenen worden gebruikt, steekt nitril met kop en schouders boven de rest uit. Het is een synthetisch materiaal dat vrij is van natuurlatex om allergieën te voorkomen bij de personen die ze dragen.

Zij hebben een uitstekende elasticiteit, gevoeligheid en een betere greep, wat de beweging en de beweeglijkheid tijdens het werk vergemakkelijkt. Ze passen perfect in de handen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren

Niet alles is perfect, want de prijs van nitril wegwerphandschoenen is de hoogste op de markt. Maar de investering is het meer dan waard, want we hebben het hier over handschoenen die zeer bestendig zijn. Je zou ze moeten weggooien, niet omdat ze stuk gaan, maar omdat ze het einde van hun levensduur hebben bereikt.

Wat zijn wegwerphandschoenen?

Wegwerphandschoenen zijn kledingstukken die onze handen helpen beschermen tegen zowel bacteriën als chemicaliën. Zij zijn bestemd voor eenmalig gebruik, hetgeen betekent dat zij niet opnieuw kunnen worden gebruikt of na gebruik kunnen worden gewassen en moeten worden weggegooid.

Waar worden wegwerphandschoenen voor gebruikt?

Dit zijn handschoenen met de meest doeltreffende en veiligste bescherming voor uw handen. Ze zijn gemaakt om te voorkomen dat handen in direct contact komen met stoffen die de gezondheid van een persoon kunnen schaden. Het hangt allemaal af van het werk dat de persoon doet.

De meeste in de handel verkrijgbare soorten wegwerphandschoenen

– Latex
– Vinyl
– Nitril

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.