fbpx

Wegwerp laboratoriumjassen. Waarom zijn ze onmisbaar?

Het belang van wegwerp-laboratoriumjassen ligt in de bescherming en hygiëne die ze bieden.

Stelt u zich voor dat u zich in een klinisch laboratorium bevindt, waar zich verschillende mogelijk besmette monsters bevinden. Je hebt ze zelf ontvangen van patiënten die er een beetje ziek uitzagen.

Zou u zich veilig voelen zonder goede beschermende kleding, inclusief een wegwerp laboratoriumjas? Dat zou je niet doen, of wel?

Als je niet beschermd bent, besmet je waarschijnlijk jezelf, en dan besmet je anderen.

En dit is niet het enige geval waarin je een jurk als deze nodig hebt. Ze zijn niet alleen van vitaal belang in de gezondheidssector, maar ook in de voedingssector, de industriële en esthetische sector, enz.

Wat is een wegwerp laboratoriumjas?

batas laboratorio

Wegwerp laboratoriumjassen zijn kledingstukken gemaakt van hygiëne en bescherming. Ze bedekken meestal de romp, armen en benen.

Zijn belangrijkste functie is het vermijden van gebruikerscontact met vervuilende stoffen, of het voorkomen dat de gebruiker mensen, voorwerpen, monsters, enz. vervuilt.

Na gebruik worden deze gewaden weggegooid. Dit zorgt voor meer veiligheid en hygiëne.

Ze zijn meestal gemaakt van polyethyleen en polypropyleen. Ze kunnen in verschillende kleuren komen, afhankelijk van het soort activiteit dat met hen zal worden uitgevoerd. Je kunt ze krijgen met klittenband of tapes.

Ze zijn meestal losjes, licht en comfortabel, zodat u ze lang kunt gebruiken zonder dat u zich verstikt voelt. Ze zijn ook bestand tegen vocht, chemicaliën en hitte.

Ze zijn zeer nuttig in de gezondheids-, voedsel-, industriële en esthetische sector, enz.

Belang van wegwerp-laboratoriumjassen in de gezondheidssector

batas laboratorio sector sanitario

Een van de gebieden waarop het gebruik van wegwerp-laboratoriumjassen onontbeerlijk is, is het gebied van de gezondheid. U vindt dit type kleding in operatiekamers, klinische laboratoria, ziekenhuisafdelingen, enz.

Het is geen geheim dat ziekenhuizen het risico lopen om infecties of virussen op te lopen. Deze kunnen worden verspreid door afscheidingen of vloeistoffen zoals bloed. Vandaar het grote belang van het hebben van dergelijke labjassen in deze ruimtes.

In het bijzonder is het scenario waar het meeste risico is, de OK. Op een dergelijke plaats neemt de kans op besmetting toe, omdat er een grotere blootstelling is aan vloeistoffen, virussen, enz.

Het gaat niet alleen om de veiligheid van de arts en ander medisch personeel, maar ook om de bescherming van de patiënt. Omdat ze wegwerpbaar zijn, vermijden ze dat ze andere patiënten besmetten met virussen of bacteriën die aan de jurk vastzitten na de operatie.

In het verleden gebruikten chirurgen witte stoffen jassen bij het uitvoeren van een operatie. Het is echter gebleken dat deze jassen batterijen kunnen bevatten, wat een risico vormt voor de patiënt.

Zo zijn in de operatiekamer witte jassen vervangen door wegwerp-laboratoriumjassen of soortgelijke kleding. Wat betreft de kleur heeft blauw of groen de voorkeur.

Hygiëne in de voedingssector

batas laboratorio alimentos

Het werken met voedsel vereist een zekere mate van hygiëne. Dit komt omdat de integriteit van het voedsel dat door de gebruikers zal worden geconsumeerd, moet worden behouden.

Daarom worden in kantines, levensmiddelenfabrieken, slachthuizen, slagerijen, enz. werknemers die rechtstreeks met levensmiddelen in aanraking komen, goed geüniformeerd. Kleding kan variëren, maar er worden veel wegwerp laboratoriumjassen gebruikt.

In het geval van slachthuizen, slagerijen of andere inrichtingen voor dierlijk vlees vormen deze jassen een beschermende barrière tegen mogelijke infecties. Dit komt omdat er in dergelijke ruimten meer afscheidingen en vloeistoffen aanwezig zijn waartegen de werknemer moet worden beschermd.

Wegwerp laboratoriumjassen en industrie

Wegwerp laboratoriumjassen zijn onmisbaar in een groot deel van de industriële sector. In de chemische, farmaceutische, elektronische en andere industrieën is het van vitaal belang dat het personeel over dit soort kleding beschikt.

Op deze manier wordt de productie van elk vervuilend middel dat afkomstig is van de arbeiders beschermd. Wat zou u denken als u een haar vond toen u een potje pillen opende? Je zou het waarschijnlijk teruggeven.

Bovendien beschermen deze jassen de werknemer tegen gezondheidsrisico’s.

Het wegwerpprogramma zorgt niet alleen voor meer hygiëne, maar maakt ook besparingen op het budget mogelijk. Het is niet nodig om geld uit te geven aan de wasserij.

Meer comfort in de esthetische sector

In de esthetische sector worden ook vaak wegwerp-labjassen gebruikt. U kunt ze vinden in schoonheidssalons, spa’s, enz.

Ze worden vooral gebruikt om de gebruiker meer comfort en hygiëne te bieden.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je je haar gaat knippen. Een van deze gewaden kan voorkomen dat het geknipt haar op je kleding valt.

En omdat ze wegwerpartikelen zijn, krijgt u geen tweedehands japon gevuld met het haar van een andere gebruiker. Ze zullen je een volledig schone geven.

Nu de omgeving verandert, in een kuuroord zorgen deze jurken voor een comfortabele jurk. Als je er naartoe gaat, geven ze je altijd een kleed om in te veranderen. En het beste is dat je weet dat niemand het ooit eerder heeft gedragen.

Bovendien profiteert de eigenaar van de kapper of het kuuroord er ook van, omdat hij geen geld hoeft uit te geven aan de wasserij.

Onderwijs en wegwerp-laboratoriumjassen

batas laboratorio sector educativo

Ook in de onderwijssector zijn vaak wegwerp-laboratoriumjassen nodig. Vooral bij het doen van wetenschappelijke experimenten, artistieke projecten, enz.

Als je bijvoorbeeld een chemie-experiment doet, moet je je huid beschermen tegen schadelijke stoffen.

Maar als je een schilderij maakt en je wilt je kleren niet vuil maken, kun je een van deze jurken aantrekken en dat is het. Omdat het een wegwerpartikel is, hoef je het niet te wassen.

Er zijn japonnen in alle maten, voor volwassenen en kinderen. Op school zul je altijd wetenschappelijke en artistieke activiteiten moeten doen, enz.

In het specifieke geval van kinderen kunnen japonnen hen ook beschermen tegen de regen. Zo kunnen ze buiten spelen en leren, zelfs als het regent.

Waar koop je laboratoriumjassen?

We kunnen niet afsluiten zonder u uit te nodigen voor een bezoek aan onze uitgebreide catalogus van wegwerp laboratoriumjassen.

Bij Monouso bieden we u de beste kwaliteit wegwerp laboratoriumjassen aan, om u de beste hygiëne en veiligheid te bieden.

Bekijk onze aanbiedingenen je zult de oplossing vinden die je zocht.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.