fbpx

Wegwerpmaskers: Gebruik, types en aanbevelingen

Op dit moment is de wereld alert op het verschijnen van een nieuw virus dat tientallen doden heeft veroorzaakt: het Wuhan coronavirus.

Het optreden ervan heeft geleid tot de tijdelijke sluiting en de verklaring van quarantaine van verschillende steden in China, de eerste focus van de ziekte die zich over de hele wereld heeft verspreid.

Het coronavirus behoort tot een familie van virussen waarvan de oorsprong onbekend is, maar die verschillende luchtwegaandoeningen kunnen veroorzaken.

De meeste coronavirussen zijn niet gevaarlijk. De recente uitbraken hebben echter verwoestende gevolgen gehad.

De typologie van deze infectie bij patiënten veroorzaakt koorts, hoest en ademnood, met onder andere symptomen:

 • Vermoeidheid.
 • Hoofdpijn en keelpijn.
 • Neusontlading en infuus.
 • Moeilijkheid om te ademen.
 • Algemeen ongemak.

Tot nu toe is er geen specifieke behandeling of vaccin dat de infectie aanvalt.

Daarom wordt aanbevolen om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om de verspreiding van dit virus, dat van dieren op mensen en van mensen op mensen kan worden overgedragen, te voorkomen.

Bij Monouso, bezorgd over deze besmettelijke aandoening, bieden we verschillende soorten wegwerpmaskers aan, die worden gebruikt als een barrière om de verspreiding van ernstige ziekten te voorkomen.

Correct gebruik van wegwerpmaskers

Hoe worden wegwerpmaskers gebruikt

De effectiviteit van de bescherming van wegwerpmaskers is afhankelijk van de juiste plaatsing.

Wanneer het tijd is om een masker op te zetten, moet u twee voorafgaande stappen uitvoeren: uw handen wassen met zeep en veel water. Controleer dan de integriteit van het masker. Als het beschadigd is, gooi het dan weg, het zal je niet beschermen.

Wanneer u het masker opzet, moet u er zeker van zijn dat u een goede afdichting heeft tussen de randen van het masker en het gezicht. Op deze manier voorkom je dat er vervuilde lucht uitlekt en je zult het uiteindelijk inademen.

Met de linten die het brengt, heeft u de mogelijkheid om het masker tegen uw gezicht aan te passen. Vergeet niet dat het een apparaat is dat u lange tijd zult hebben gedragen, het moet strak blijven, maar op een manier die voor u comfortabel is.

Zorg ervoor dat u het in de juiste richting wijst en dat de filtersystemen aan de buitenkant van het wegwerpmasker zichtbaar zijn.

Met dit correcte gebruik van maskers, zult u zeker beschermd zijn tegen elk virus of infectie die de gezondheid van u en uw familie in gevaar zou kunnen brengen.

Voordelen van het gebruik van wegwerpmaskers

Voordelen van het gebruik van wegwerpmaskers

Op momenten dat het nodig is om de verspreiding van een ziekte of virus te voorkomen, zijn de deugden van wegwerpmaskers evident. Er zijn echter enkele die we uit het oog verliezen.

De voordelen van het gebruik van wegwerpmaskers zijn onder andere:

 • Bescherming tegen het risico van besmetting of infectie
 • Het is een wegwerpproduct dat niet gewassen of gesteriliseerd hoeft te worden.
 • Het hoeft niet te worden opgeslagen, omdat het na gebruik wordt weggegooid.
 • Het is zeer praktisch en gemakkelijk te gebruiken.

Juiste manier om een wegwerpmasker te verwijderen

verwijderen van een wegwerpmasker

Het is waarschijnlijk dat het masker dat u gebruikt is verontreinigd. Om te voorkomen dat de ziektekiemen in het filtersysteem vast komen te zitten, moet u een eenvoudig protocol volgen om het te verwijderen en op de juiste manier af te voeren.

Als het wegwerpademhalingstoestel eenmaal is gebruikt en van het gezicht moet worden verwijderd, is het belangrijk dat u zich aan deze regels houd:

 • Was uw handen goed met water en zeep.
 • Wanneer u het wegwerpademhalingstoestel verwijdert, moet u de voorkant van het ademhalingstoestel niet aanraken, omdat het geïnfecteerd kan zijn.
 • Verwijder het wegwerpmasker door de onderste band over uw hoofd te trekken, zonder het ademhalingstoestel aan te raken. Doe dan hetzelfde met de bovenste band.
 • Plaats het masker in de bioafvalcontainer en was uw handen.
YouTube video

FFP1, FFP2 en FFP3 Wat betekenen deze codes?

FFP1, FFP2 y FFP3

Er zijn verschillende classificaties van gezichtsmaskers, afhankelijk van de beschermingsfactor. In het geval van de codes FFP1, FFP2 en FFP3 komen deze overeen met de aanbevolen gebruikskenmerken van elk wegwerpmasker.

Afhankelijk van het type verontreiniging waaraan we worden blootgesteld, moeten we beslissen welk beschermingsniveau nodig is.

De FFP1-code wordt aanbevolen wanneer we in de aanwezigheid zijn van niet-giftige stoffen, cement, textiel, ijzer- of staalmijnen en houtbewerking.

De FFP2-code wordt aangegeven in de aanwezigheid van niet-giftige stof-, rook-, siliconen- en oliewerkzaamheden.

Tot slot wordt de FFP3-code gebruikt als we in de aanwezigheid zijn van giftige stoffen, virussen en bacteriën, ook in het werk met asbestvezels, arseen, lood, nikkel en oliën.

Aanbevolen voor deze momenten en soorten werk

Aanbevolen voor deze tijden en soorten werk

Gezien de epidemie die we momenteel meemaken, is het ideaal om zichzelf te beschermen door het gebruik van wegwerpmaskers.

Wegwerpmaskers hebben een breed scala aan toepassingen, waaronder

 • Huishouden: ze verminderen het ongemak dat wordt veroorzaakt door veer allergieën en milieuvervuiling, waardoor wegwerpademhalingstoestellen een beschermende barrière vormen voor ons ademhalingssysteem.
 • Gezondheidswerkers en dierenartsen: het gebruik van wegwerpademhalingstoestellen is essentieel om te beschermen tegen de hoge risico’s van infectie. Vooral wanneer we worden blootgesteld aan frequent contact met een risico-agent.
 • Bouwsector: wegwerpademhalingstoestellen vermijden de negatieve effecten op lange termijn van voortdurende blootstelling aan stof van bakstenen, blokken en cement.
 • Industrie en productie: in deze sector is het gebruik van wegwerpmaskers van groot belang. Het vermindert het risico op aantasting van de gezondheid door blootstelling aan externe agentia. In het geval van schilders of steenhouwers beschermt het hen tegen de gassen die afkomstig zijn van de chemische producten die zij gebruiken. Timmermannen gebruiken ze om te voorkomen dat ze worden beïnvloed door houtkrullen.
 • Voedingssector: dit onderdeel is van bijzonder belang omdat het gebruik van wegwerpademhalingstoestellen in deze sector voorkomt dat ons milieu wordt verontreinigd en de grondstoffen waarmee de producten worden gemaakt, worden beschermd tegen mogelijke verontreinigingen die door onze klanten zullen worden geconsumeerd.

Het leven van wegwerpmaskers Wat definieert ze?

Levensduur van wegwerp gelaatsmaskers

Ademhalingstoestellen voor eenmalig gebruik zijn de apparatuur die gebruikt wordt als bescherming voor het personeel in verschillende gebieden, dus het is noodzakelijk om de levensduur van deze producten te kennen.

Het doel van wegwerpmaskers is het verminderen van de mate van blootstelling aan stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarom is het materiaal dat gebruikt wordt om de maskers te maken ontworpen om de deeltjes te absorberen die proberen binnen te dringen wanneer de lucht wordt ingeademd.

Het is belangrijk om op te merken dat hoe langer u het wegwerpademhalingstoestel hebt, hoe minder waarschijnlijk het is dat het goed werkt, waardoor de randen van het ademhalingstoestel worden afgedicht om te voorkomen dat er lucht uitlekt.

De vervaldata variëren afhankelijk van het type ademhalingstoestel. De houdbaarheidsinformatie van dit product is te herkennen aan een zandloper pictogram, dat zich op de zijkant van de verpakking bevindt.

De goede werking van wegwerpmaskers is echter niet alleen afhankelijk van de expiratietijd, maar ook van een goede opslag, dus het is aan te raden om een bijgewerkte inventaris bij te houden die ook de voorraadrotatie omvat.

Opslagtips voor wegwerpademhalingstoestellen

Om het product in perfecte staat te houden, is het noodzakelijk om tijdens de levensduur maatregelen te nemen die een goede opslag bevorderen, zoals

 • Bewaar beademingsapparatuur in de originele verpakking.
 • Beschermen tegen zonlicht en extreme temperaturen.
 • Houd wegwerpademhalingstoestellen uit de buurt van stof, verontreinigde gebieden, schadelijke chemicaliën en overtollig vocht.

Betere wegwerpademhalingstoestellen

Beste wegwerp gezichtsmaskers

Om blootstelling aan schadelijke stoffen te voorkomen, hebben we bij Monouso een breed scala aan wegwerpmaskers

De wegwerpmaskers zijn gemaakt van polyethyleen of papier en een zacht materiaal dat direct contact met de huid heeft.

Bij Monouso hebben we drie soorten wegwerpmaskers:

 • Beschermingsmaskers: worden gebruikt om te beschermen tegen spatten en micro-organismen.
 • Ademhalingsmaskers: voorkomen het inademen van vervuilende stoffen.
 • Gespecialiseerde maskers: gebruikt om besmettelijke ziekten of dampen van chemische of biologische oorsprong te vermijden.

Wegwerpmaskers zijn geschikt om het risico van besmetting van virus- en infectieziekten door blootstelling aan ziekteverwekkers te voorkomen.

mascarilla-ner

Met het gebruik van wegwerpmaskers biedt Monouso een alternatief voor de bevolking dat dient als een beschermende barrière tegen stoffen die hun gezondheid en die van hun geliefden kunnen aantasten.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.