fbpx

Wat zijn composteerbare containers?

envases-compostables-portada

Heeft u ooit de woorden “composteerbare verpakkingen” gehoord en hoe voordelig deze zijn voor het milieu? Zo niet, dan is de waarheid dat veel mensen zich niet bewust zijn van de talloze voordelen die zij vertegenwoordigen.

Deze verpakkingen zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen; ze zijn dus perfect geschikt voor compostering. Wat betekent dit? Dat ze hergebruikt kunnen worden als natuurlijke meststoffen en meststoffen, met volledig respect voor de natuur.

Wilt u meer weten over composteerbare voedselverpakkingen? Nou, hier bij Monouso vertellen we je graag meer over deze zaken. Blijf bij ons en ontdek hoe nuttig deze producten kunnen zijn.

Van welke materialen zijn ze gemaakt?

Fruitschelpen, suikerriet, wilde bladeren en kruiden zijn slechts enkele voorbeelden om te noemen; de lijst van bruikbare hulpbronnen is echter ontelbaar, dus we zullen ons bijvoorbeeld richten op de belangrijkste:

 • Suikerriet. Deze ongelooflijke plant kan niet alleen zorgen voor zoetigheid in uw voedsel, maar is ook perfect voor het ontwerpen van composteerbare verpakkingen. Waarom? Eenvoudig: het riet is vrij goed bestand tegen vocht en is uiterst gemakkelijk te recyclen.
 • Bamboe. Wist je dat bamboe bekend staat om zijn grote flexibiliteit, weerstand en duurzaamheid? Dat klopt, en als gevolg daarvan is het de voorkeur van veel bedrijven als het gaat om de productie van deze containers.
 • Palmblad. De veelzijdigheid van de palmboom is een uitstekend alternatief voor het maken van composteerbare zakken en verpakkingen, maar is ook geschikt voor de productie van lichtgewicht tassen en portemonnees.

envases-compostables

Wat is het nut van composteerbare verpakkingen?

Deze hulpbronnen zijn ecologisch, volledig bruikbaar en eenvoudig te produceren. Als u de voorkeur geeft aan andere alternatieven dan plastic, zijn deze een uitstekend alternatief. Moeilijk te geloven? Dan zijn hier enkele van de voordelen die composteerbare voedselverpakkingen en -zakken kunnen bieden:

 • Economie. De containers zijn extreem goedkoop, zowel voor fabrieken en bedrijven als voor gewone gebruikers, dus u kunt zoveel kopen als u wilt zonder u zorgen te maken over buitensporige kosten.
 • Als ze eenmaal hun doel hebben gediend, kunnen ze worden hergebruikt voor landbouwprocessen. Bovendien kunt u ze combineren met meststoffen om ze in uw tuin te gebruiken, is dat niet geweldig?
 • Lichtheid. Deze producten zijn uiterst licht en gemakkelijk te hanteren. Ze nemen ook weinig ruimte in beslag, zodat ze niet in de weg zitten in de keuken of aan tafel.

Welke andere producten zijn gemaakt van composteerbare materialen?

Composteerbare voedselcontainers en -zakken zijn slechts enkele van de beschikbare alternatieven. Deze middelen zijn ideaal voor de vervaardiging van andere artikelen, zoals

 • Manden.
 • Dienbladen.
 • Borden.
 • Bestek.
 • Containers.

Composteerbare voedselcontainers zijn een zeer milieuvriendelijke optie, en hun veelzijdigheid kent geen grenzen, omdat ze kunnen worden gebruikt voor uw bedrijf, uw huis en zelfs uw tuin Haal de jouwe zo snel mogelijk en maak er het beste van.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.