fbpx

Wat is realfooder en wat is deze trend gebaseerd op

Qu├ę es ser realfooder y en qu├ę se basa esta tendencia

Realfooder is een trend die deel uitmaakt van de wereld van de gastronomie . Sinds het bekend werd – een paar jaar geleden – heeft het in de loop der jaren veel aanhangers gekregen.

Wanneer je een realfooder wordt, neem je de verplichting op je om ultra-verwerkte producten achter te laten en ze te vervangen door een gezond dieet.

Maak kennis metde voordelen van realfooding, het juiste voedsel om te eten bij het volgen van deze vorm van eten en de negatieve aspecten die het heeft.

Wat is een realfooder zijn?

┬┐Qu├ę es ser un realfooder?

Realfooders zijn die mensen die hun eetstijl vol kleurstoffen, kunstmatige smaken, een hoge consumptie van verzadigde vetten, bewerkte voedingsmiddelen, suikers en zout, hebben achtergelaten voor een gezondere levensstijl.

In plaats daarvan koken ze nu met vers, conserveringsvrij voedsel

Readfooders controleren of elk product dat ze voor hun huis kopen niet meer dan vijf ingredi├źnten bevat . Ze zorgen er ook voor dat ze geen additieven of toegevoegde vetten en suikers bevatten.

Met andere woorden, de mensen die zich bezighouden met echt voedsel consumeren vlees, gevogelte, groenten, peulvruchten, vis, fruit, ambachtelijke kazen, infusies, noten, eieren en extra vierge oli├źn.

Met het zijn realfooder stoppen ze niet met het eten van lekker eten zoals pizza’s of chips, maar worden ze geconsumeerd met de voorwaarde dat ze zelfgemaakt zijn.

Geboorte van echt voedsel

Nacimiento del realfooding

De realfooding wordt in Spanje geboren uit de hand van een campagne van de voedingsdeskundige Carlos R├şos, begeleid door de hashtag #realfood.

Uit een studie van de vereniging Justicia Alimentaria blijkt dat jaarlijks ongeveer 90.000 mensen sterven als gevolg van slechte eetgewoonten.

Bovendien groeien de cijfers over overgewicht en obesitas snel, als gevolg van mislukkingen in het voedingsonderwijs, het brede scala aan ultra-verwerkte producten op de markten tegen betaalbare prijzen en het gebrek aan tijd om te koken.

Met echt voedsel wordt beoogd de productie van meer landbouw- en veeteeltproducten te stimuleren. Bovendien, om het bewustzijn te cre├źren van het belang van een gezond dieet, vrij van overtollig en ultra-verwerkt voedsel.

Is het gunstig om een realfooder te zijn?

┬┐Es beneficioso ser un realfooder?

Een realfooder zijn brengt grote voordelen voor de gezondheid met zich mee, alleen al door het achterlaten van ultra-verwerkte voedingsmiddelen voor natuurlijk en vers voedsel.

Door het elimineren van ultra-verwerkte voedingsmiddelen uit uw eetroutine, vermindert u de kans op vroegtijdige dood met maximaal 60%. Je voorkomt ook de ontwikkeling van kankercellen in elk gebied van het lichaam.

Een ander voordeel van het eten van een realfooderdieet is dat je gezonde calorie├źn verbruikt die je sneller vullen en geen overgewicht of problemen met suikerconsumptie veroorzaken.

Tot slot, het stoppen met het eten van ultra-verwerkt voedsel stelt ons in staat om de angst onder controle te houden, datgene wat ons ertoe brengt om te eten zonder honger te lijden.

Negatieve aspecten van de realfooderbeweging

Aspectos negativos del movimiento realfooder

De negatieve kant van de realfoodertrend is terug te vinden in de adviezen die zijn gegenereerd door de snelle populariteit ervan.

Sommige mensen geven aan dat de realfooderbeweging tegen alle ultra-verwerkte voedingsmiddelen is, maar ze zijn voor voedingsmiddelen die wel zijn verwerkt, maar niet drastisch zijn veranderd, zoals ingeblikte goederen.

Ook denken veel mensen – ten onrechte – dat echt voedsel dikmakend is omdat het dezelfde calorie├źn oplevert als elk ander voedsel.

Wat echter niet gezegd wordt, is dat ze gezonde calorie├źn voor het lichaam zijn en dat ze je energiek maken.

Tips om een succesvolle realfooder te zijn

Consejos para ser un realfooder de ├ęxito

Als je jezelf hebt overtuigd om een realfooder te worden, zijn er verschillende tips die kunnen helpen om deze verandering in het eten makkelijker voor jete maken.

Hier zijn vier tips die u moet volgen om verbeteringen in uw gezondheid en levensstijl op te merken.

Winkelen op markten, niet bij supermarktketens

De markten bieden u een verscheidenheid aan kwaliteitsvoedingsmiddelen, zonder dat deze worden verwerkt of behandeld met chemicali├źn. Supermarkten daarentegen bieden in hun vitrines een breed scala aan ultra-verwerkte voedingsmiddelen aan.

Groenten en peulvruchten worden meestal lokaal geproduceerd en op kleine of middelgrote schaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat ze met chemicali├źn worden behandeld.

Ook vindt u eiwitten, zuivelproducten en worsten zo vers mogelijk tussen de kraampjes op een markt.

Integreer een goede verwerking in uw dieet

Goede verwerkte voedingsmiddelen zijn die welke in water, olijfolie en zelfs de olie zelf worden ingeblikt.

Wees dus niet bang om deze producten in uw dieet op te nemen als u dat wilt.

Organiseer een complete boodschappenlijst

De realfooding trend gaat niet over mensen die op dieet gaan en gewoon eten wat ze willen. Integendeel, het is om te eten wat ze willen, zolang het maar gezond is.

Ontwerp een boodschappenlijstje dat elk van de items in de voedselpiramide omvat, en zorg ervoor dat u altijd de opties kiest die niet overwerkt zijn

Gebruik de beroemde vijf-ingredi├źnt-regel

Deze regel is dat u elk product uit de schappen van de supermarkt neemt en als het meer dan vijf ingredi├źnten bevat, moet u het zorgvuldig lezen voordat u het in het winkelwagentje legt.

Als een van de ingredi├źnten bestaat uit meel, olie, suiker, zout of additieven in een hoeveelheid van meer dan 10%, heb je een ultra-verwerkt voedsel in handen.

Basis dieet voor echt voedsel

Dieta realfooding básica

Het realfooding-dieet heeft recepten voor alle vier de maaltijden van de dag: ontbijt, lunch, snack en diner.

Kijk naar de voorstellen van realfooding, recepten die in een paar minuten worden bereid en kunnen worden aangepast aan uw smaak.

Ontbijt

Voor een compleet ontbijt is toast ideaal. Begeleid ze met ham, roerei, kaas of tomaat met olijfolie.

Met de bedoeling om een vleugje fruit te hebben, kunt u een natuurlijk sapje drinken of gesneden fruit eten, zoals appels of bananen.

Maaltijden

Voedsel moet in evenwicht zijn, dus het is belangrijk om de eiwitten en vitaminen te consumeren die nodig zijn voor energie.

Een alternatief is om het vlees van uw voorkeur te koken en te begeleiden met een salade.

U kunt ook dierlijke eiwitten vervangen door groenten . Neem hiervoor voedingsmiddelen zoals linzen of kikkererwten mee.

Snacks

Tijdens de snacks kunt u het beste een paar gram van uw favoriete noot of fruit eten.

Een zoute optie is om op zijn beurt hummus te bereiden en te begeleiden met stukjes wortel of paprika.

Diners

Als u een elegant en heerlijk diner wilt, kunt u kiezen voor de bereiding van kip curry of plantaardige cr├Ęmes zoals courgette, selderij of asperges.

Voor eenvoudigere diners kunt u kaas met koekjes begeleiden of een roerei met zongedroogde tomaten, uien en champignons bereiden.

Voedselverpakking voor realfooder

Envases alimentarios para realfooder

Als u een verpakking nodig heeft om het voedsel in uw realfooderdieet te bewaren, dan hebben wij de oplossing voor u.

In onze virtuele Monouso winkel vindt u een verscheidenheid aan voedselverpakkingen die de kwaliteiten en de versheid van het voedsel dat u opslaat behouden.

De containers hebben hun deksels, om te beschermen tegen vuil of om te branden met de kou van uw koelkast.

In onze catalogus vindt u de vormen, maten, kleuren en capaciteiten die passen bij uw behoeften en smaak

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.