fbpx

Wat is PLA-kunststof en waarvoor wordt het gebruikt?

Qu├ę es el pl├ístico PLA y para qu├ę sirve

U heeft twijfels over het plastic materiaal PLA en je bent naar de beste plek gekomen om ze op te lossen!

PLA-kunststof is een composteerbaar en biologisch afbreekbaar materiaal dat vaak wordt gebruikt om verschillende producten te maken, vari├źrend van verpakkingen tot chirurgisch materiaal.

Naast het feit dat het een veelzijdig materiaal is, heeft een lage productiekost, waardoor de bedrijven die het nodig hebben gemakkelijk toegang krijgen.

Tegelijkertijd is het belangrijk om te onthouden dat dit materiaal zich moet inzetten voor de gevolgen van de vervuiling voor het milieu te verminderen. Het wordt vervaardigd uit natuurlijke hulpbronnen en kan biologisch worden afgebroken.

Leer alles wat u moet weten over dit geweldige plastic materiaal en neem het op in uw dagelijkse routine.

Wat is PLA-kunststof?

┬┐Qu├ę es el material pl├ístico PLA?

Polymelkzuur – beter bekend als PLA-kunststof – is een polymeer vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen zoals ma├»szetmeel, suikerrietbagasse en andere producten met een hoog zetmeelgehalte

Door zijn productiematerialen heeft het de mogelijkheid om biologisch af te breken wanneer het wordt onderworpen aan bepaalde milieu- en atmosferische omstandigheden. Aan het einde van de cyclus laat het geen residu achter.

Bijvoorbeeld, kunnen afbreken bij contact met water of kooldioxide, en in temperaturen rond de 60 graden Celsius.

Kenmerken van PLA-kunststof

Caracter├şsticas del pl├ístico PLA

PLA-kunststof heeft kenmerken die het een materiaal zeer gevraagd voor de vervaardiging van zeer uiteenlopende producten.

Het eerste kenmerk is dat dit materiaal in heldere en schitterende kleuren wordt gepresenteerd. Bovendien brengen producten van PLA-kunststof geen vocht, geur of smaak over.

PLA-kunststof wordt vaak vergeleken met polyethyleentereftalaat-kunststof, omdat ze kenmerken gemeen hebben zoals sterkte, hardheid en elasticiteit.

Gebruik van biologisch afbreekbaar PLA-kunststof

Usos del plástico biodegradable PLA

Omdat PLA een veelzijdig materiaal is, is het veelvuldig gebruikt in de vervaardiging van textielproducten, verpakkingen, chirurgisch materiaal en containers.

In het geval van de textielindustrie wordt PLA-kunststof gebruikt voor het maken van bekleding, tapijten en luifels.

Het wordt al meer dan 25 jaar gebruikt bij de vervaardiging van medisch en chirurgisch materiaal Implantaten worden vervaardigd uit dit type kunststof, zoals gaas, schroeven of staven voor operaties aan botten of weefsels.

Aan de andere kant is het een van de favoriete materialen voor bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de productie van voedselcontainers of -verpakkingen.

Deze bedrijven wedden op dit soort plastic omdat het een waterdicht, esthetisch materiaal is dat neemt geen geuren of smaken op en is gemakkelijk aan te passen.

Voordelen van het gebruik van PLA-kunststof

Ventajas de utilizar plástico PLA

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van PLA-kunststof is dat het biologisch afbreekbaar is, waardoor het een milieuvriendelijk materiaal.

Bij warm weer kan PLA-plastic binnen een maand afbreken of composteren, in tegenstelling tot traditioneel plastic dat er jaren over doet om te beginnen met afbreken.

Aangezien PLA-kunststof wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen, is de vervuilende stof proces voor het milieu om de olie te winnen

Door eenvoudigweg de zetmeelrijke landbouwproducten of het afval te gebruiken, wordt de productie van PLA-kunststof gegarandeerd.

Een andere bijdrage die PLA-kunststof levert aan het milieu is dat de verwerking ervan genereert geen grote hoeveelheden broeikasgassen, zoals kooldioxide.

Het heeft ook de mogelijkheid om te worden gerecycled. Het is een eenvoudig materiaal om te smelten als het 160┬░ C bereikt.

Dus nadat het gesmolten is, moet het alleen nog maar gegoten worden in bijbehorende fabricagemallen en laat ze uitharden.

PLA-kunststof met ongunstige eigenschappen

Plástico PLA propiedades desfavorables

Hoewel het verschillende toepassingen en voordelen heeft, de nadelen mogen niet over het hoofd worden gezien van het gebruik van PLA-kunststof.

PLA-kunststof is een materiaal dat gemakkelijk smelt en waarmee veel producten kunnen worden gemaakt

Echter, sommige producten gemaakt van PLA-kunststof kan geleidelijk vervormd of gesmolten worden, met de warmte van de microgolfoven of de omgeving tijdens de seizoenen zoals de zomer.

Ook is aangegeven dat het langdurig gebruik van verpakkingen van PLA-kunststof zijn waterdichtheid verliest, waardoor voedsel sneller afloopt.

Tegelijkertijd, de sterkte en hardheid van PLA-kunststof neemt af met de gebruiksfrequentie.

Biologisch afbreekbaar PLA-kunststof in de horeca

Pl├ístico biodegradable PLA en la hosteler├şa

Als u een product van PLA-kunststof nodig heeft voor uw hotelbedrijf, in de virtuele winkel van Eenmalig gebruik vindt u de betere opties tegen betaalbare prijzen.

In de catalogus van onze winkel vindt u een verscheidenheid aan producten, waaronder borden, bestek, glazen en miniaturen.

De biologisch afbreekbare maïszetmeelschalen en hebben dezelfde kracht als traditioneel plastic, dus je hebt een kwaliteitsproduct terwijl je zorgt voor het milieu.

Als aanvulling op de PLA-maïszetmeelgerechten vindt u de pLA biologisch afbreekbaar bestekdie het juiste uithoudingsvermogen hebben om diners te laten genieten van hun gerechten.

Het bestek is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u kunt spelen met de combinaties met de borden en de glazen.

In elke horecagelegenheid zijn ook glazen nodig, dus in onze winkel vindt u biologisch afbreekbare plastic bekers PLA

Naast een grote verscheidenheid aan capaciteiten kunt u kiezen tussen transparante of gekleurde glazen die u de nodige hardheid geven in geval van een val.

Tot slot bieden wij u pLA maiszetmeel miniaturen. Deze miniaturen vullen de gerechten aan en trekken gemakkelijk de aandacht van de eters.

In de miniaturen kunt u voorgerechten, desserts of eender welk gerecht serveren als uw hotelbedrijf een degustatiemenu aanbiedt

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.