fbpx

Wat is La Chandeleur en wat zijn de meeneempakjes

Tussen Kerstmis en Pinksteren is er een veelheid van feesten die de christenen en de gehele mensheid onderdompelen in de heilsgeschiedenis die God zelf ondernomen en volbracht heeft. De Chandeleur maakt dus deel uit van deze vreugdevolle feesten en wordt elk jaar gevierd. Om Chandeleur 2021 goed te vieren, moet je alles over dit feest weten en de verpakking klaarmaken om de crêpes te dragen!

Na Kerstmis zijn alle ogen van de christenen gericht op Driekoningen, maar vooral op Chandeleur. Dit is een kerkelijke traditie die door de jaren heen in stand is gehouden.

Christenen gaan het nieuwe jaar in met de vreugde van Kerstmis. Deze vreugde wordt het hele jaar door vernieuwd. Maar vandaag de dag is deze feestelijke beweging niet meer alleen een christelijke aangelegenheid, want alle volkeren van de wereld zijn verliefd geworden op deze vreugdevolle en feestelijke sfeer. In feite wordt de Chandeleur vooral gevierd met crêpes die worden gedeeld met familie en vrienden.

Wat is de Chandeleur?

Maria Lichtmis is een feest dat elk jaar wordt gevierd, altijd in de tweede maand en precies op de tweede dag van die maand. Het is een feest dat plaatsvindt op 2 februari, veertig dagen na de geboorte van Jezus Christus. Op deze datum vieren de christenen dus een van de twaalf grote feesten en tonen zij Jezus als “het licht der volkeren”, te beginnen met Israël in de woorden van de oude Simeon

Maar oorspronkelijk was Candlemas of het “feest van de kaarsen” een van de oude feesten van de heidenen en Romeinen, en werd het daarna een christelijk feest dat 40 dagen na Kerstmis plaatsvond. Met andere woorden, het is de viering van de presentatie van Jezus in de Tempel. Alleen in die geest moet je Candlemas 2021 vieren.

Oorsprong van Candlemas

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est fête-de-la-chandeleur.jpg.

Het verhaal gaat dat het de Romeinen waren die een feest vierden ter ere van een van hun goden. Deze god stond bekend als de “god Pan”: dat wil zeggen, “god van de natuur”. Het was gebruikelijk om hem elke 2 februari te vereren. Het was het “Feest van de Kaarsen”, wanneer heidenen door de straten paradeerden met fakkels in hun handen. Dit was ‘s nachts te zien. Het werd “Festa candelarum” genoemd, dat is, “feest van de kaarsen.”

Na het verval van het Romeinse Rijk en tot in de 5e eeuw nam de Kerk maatregelen om zich heidense feesten opnieuw toe te eigenen en ze om te vormen tot christelijke feesten. Dit was het geval met Kerstmis. Na hem, in 472, gaf Paus Gelasius I de nieuwe oriëntatie aan Candlemas. De boeren hielden hun kaarsen brandend en brachten ze naar de kerk om te profiteren van de goede oogsten van het komende jaar.

Waarom moeten we pannenkoeken eten tijdens Candlemas?

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est crêpe-chandeleur-2020-1024x601.jpg.

Hoewel de praktijk van processies in de loop der tijden is verdwenen, is de praktijk van het eten van pannenkoeken tot op de dag van vandaag gebleven. De oorsprong van deze laatste stamt nog uit de tijd van de soevereine paus Gelasius, die de pelgrims op weg naar Rome bedankte voor de kaarsen door pannenkoeken uit te delen.

Volgens bepaalde bijgeloven zou tarwe het volgende jaar slecht zijn voor boeren die geen crêpes bakten tijdens Kaarsmis. In elk huis werden de eerste crêpes met de rechterhand geblazen en de linkerhand hield een gouden louis vast. Als de pannenkoek op was, werd hij op de gouden munt gelegd die erin werd gelegd tot het volgende jaar en de munt werd aangeboden aan de eerste arme die terugkwam. Daarom moet je de beste pannenkoeken wikkels hebben om te gaan.

Wat is de kwaliteit van de verpakking voor uw crêpes?

Het is van essentieel belang om een stevige, milieuvriendelijke, niet-giftige en aantrekkelijke verpakking te gebruiken om de persoon die uw pannenkoek gaat eten te doen watertanden. Hij zal geen zin hebben om je pannenkoeken te proeven als hij niet aangetrokken is. Daarom is het belangrijk dat uw Candlemas-pannenkoeken in een hygiënische verpakking zitten met hetzelfde gemak als de schotels.

Zij zijn het meest gewild op de markt omdat zij uitzonderlijk eenvoudig zijn en een crêpeverpakking hebben. Zij voldoen aan de huidige milieunormen volgens de WHO. Zij vallen op door hun esthetiek, die ondanks de verschillende vormen onveranderd blijft. Kortom, je moet eens door de galerij van meeneem crêpeverpakkingebladeren!

De beste crêpe verpakking.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est emballage-crêpe-a-emporter-1024x601.jpg.

In deze categorie hebt u de keuze tussen kartonnen puntzakjesvan 300 g/m² voor crêpes in natuurlijke kleuren, kartonnen bakjes voor wafels, kartonnen bakjes voor gebak (wafels en crêpes), bakjes voor Mexicaanse Taco’s of wafels, enz. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit, roze en naturel. Ook de afmetingen variëren, zodat u zoveel pannenkoeken kunt verpakken als u wilt zonder u zorgen te hoeven maken over de dikte.

Het zijn recipiënten die ontworpen zijn voor alle vormen van zoet en hartig voedsel. Daarom zijn ze aantrekkelijk en gemakkelijk in het gebruik. Ze zijn hygiënisch, handig, wegwerpbaar, praktisch en bovenal geschikt voor gebruik in de oven, de vriezer of de magnetron. Ze bieden enige discretie als je je pannenkoek, wafel of pizza erin stopt.

Ze zijn wegwerpbaar en 100% recycleerbaar omdat ze gemaakt zijn van vouwkarton dat geschikt is voor levensmiddelen en verkrijgbaar zijn in verpakkingen van 25 stuks, 100 stuks, 500 stuks, 800 stuks en meer. Plaats uw bestellingen online in functie van uw capaciteiten, de verwachte winst en de aanwezigheid van uw bezoekers. Voor elke aankoop van crêpe- en wafelverpakkingen is de online winkel van MonoUso zeker de enige referentie die u nodig hebt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.