fbpx

Wat is het en waar wordt het voor gebruikt

Vandaag de dag wordt gelegd papier zeer gewaardeerd om zijn kwaliteit, elegante afwerking, zachtheid en kleurcontrast

Het gebruik ervan heeft zich uitgebreid tot vele gebieden en in deze post zullen we u vertellen hoe u er gebruik van kunt maken. Ontdek zonder verder gedoe wat er is en wat het nut is van gelegd papier.

Wat is gelegd papier?

Het is een unieke papiersoort, elegant en met een uitstekende kwaliteit. Het valt op door de delicate verticale en horizontale lijnen die over het hele oppervlak zichtbaar zijn.

Deze speciale afwerking of vormgeving van het gelegde papier wordt verkregen bij de uitwerking ervan. Dat wil zeggen, wanneer het wordt gefabriceerd, gaat het door rollen met specifieke merktekens of ontwerpen die erop zijn gestempeld en die door het licht kunnen worden gezien.

Wat zijn de kenmerken van gelegd papier?

Hier zijn enkele kenmerken van het gelegde papier, zodat u kunt leren om het gemakkelijk te identificeren.

 • U kunt het vinden in een grote verscheidenheid van kleuren, textuur en dikte, zodat u kunt kiezen die past bij uw behoeften.
 • Hoewel het er fragiel uitziet, is het eigenlijk een zeer resistent en duurzaam papier.
 • Het onderscheidt zich door een reeks gekruiste lijnen op het oppervlak die je zult opmerken als je het aanraakt of als je naar het papier kijkt.
 • Het is elegant en van hoge kwaliteit, eigenschappen die duidelijk zijn waarde in de markt verhogen.
 • Het esthetische ontwerp geeft het zo’n schoonheid dat het op grote schaal wordt gebruikt voor fijne kaarten en andere verfijnde drukwerk toepassingen.
 • Het is ecologisch, dat wil zeggen, gemaakt van biologisch afbreekbaar en volledig recyclebaar materiaal.

papel-verjurado-cuerpo

Waarvoor wordt legpapier gebruikt?

Het gelegde papier heeft door zijn textuur, kleur en resistentie verschillende toepassingen binnen de wereld van drukwerk, kunst en verpakking. Om dit punt echter verder te onderzoeken in Monouso we vertellen je alle details:

Het leggen van papier en het drukken

Legpapier wordt gebruikt voor het drukken van o.a. huwelijksuitnodigingen, diploma’s, academische titels, het maken van decoraties. Dit, dankzij de zeer gewaardeerde textuur en kleur, krijgt een groot nut binnen het grafisch ontwerp, de reclame en het drukwerk.

Het kan ook gebruikt worden om boeken te binden en als papier voor handgeschreven brieven. Zelfs het contrast tussen inkt en dit papier is zeer aangenaam voor het oog.

Traceerpapier en kunst

Tegenwoordig gebruiken veel professionele en onervaren kunstenaars over de hele wereld gelegd papier om hun creaties vorm te geven. Deze boom is vooral te danken aan het kleurcontrast, het gewicht, de zachtheid en het gevoel.

Het gebruik ervan komt meer voor in disciplines als kalligrafie, belettering en tekenen met droge en natte technieken. Zo kunnen kunstenaars hun creativiteit de vrije loop laten met houtskool of aquarel.

Ook wordt het zeer gewaardeerd door liefhebbers van het handschrift met een vulpen. U kunt het gebruiken als speciaal papier voor kalligrafie en dus volledig recht schrijven.

Afgeknipt papier en verpakking

Dit type papier is het voorkeurspapier geworden voor het maken van tassen, enveloppen en geschenkverpakkingen. Dit is te danken aan de grote weerstand, elegantie en exclusiviteit, in vergelijking met andere soortgelijke materialen.

De gelegde papieren zakken verkrijgbaar in onze online shop zijn ideaal voor het introduceren van allerlei soorten artikelen en zijn ideaal voor het bevatten van bakkerijproducten en gebak.

Daarnaast zijn cadeaupapier en gelegde papieren enveloppen zeer aantrekkelijk omdat dit materiaal een mooi en opvallend contrast heeft van felle kleuren.

Waarom zou ik liggend papier kopen?

Om deze vraag te beantwoorden zullen we u 5 redenen geven om legpapier te kopen:

 1. U zult uw klantenkring aangenaam verrassen met uw uitgekiende menukaart die op dit prachtig vormgegeven materiaal is voorbereid.
 2. U geeft een glamoureuze toets aan uw huwelijks-, verjaardags- of jubileumuitnodigingen door ze op dit soort papier te printen.
 3. U zult meer geloofwaardigheid en prestige uitstralen door uw diploma’s, geloofsbrieven en erkenningen op papier te zetten.
 4. U maakt een zeer goede indruk als u uw geschenken in cadeaupapier of zakken van dit hoogwaardige materiaal verpakt.
 5. Je kunt je artistieke kant laten zien door middel van houtskooltekeningen.

Als u wilt weten wat het is en waar het papier voor gebruikt wordt, dan nodig ik u uit voor een bezoek aan onze blog waar we meer geüpdatete artikelen hebben die zeer nuttig voor u kunnen zijn. We wachten op u!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.