fbpx

Wat is voedselzekerheid en waar is het voor?

seguridad-alimentaria-portada

Heb je ooit de term “voedselzekerheid” gehoord? Waarschijnlijk wel, maar heb je je ooit afgevraagd wat het precies betekent? Maak je geen zorgen, veel mensen zijn zich niet bewust van de betekenis ervan en negeren het belang ervan op wereldschaal.

Wil je uitzoeken waar het over gaat? Kom dan met ons mee om uit te zoeken waarom dit concept zo belangrijk is voor de menselijke ontwikkeling.

Wat is het?

Veel deskundigen definiëren voedselzekerheid als een schaal om de beschikbaarheid van basisvoedingsmiddelen voor de bevolking te meten. Voor anderen is het een standaard voor het inschatten van de kwetsbaarheid van een locatie voor voedselproblemen.

Beide concepten gelden perfect voor de internationale gemeenschap. Hun doel is dus om het niveau van de toegang tot voedselbronnen te bepalen, evenals de onmogelijkheid om er toegang toe te krijgen. Het oorspronkelijke doel was echter om de wereldbevolking te voorzien van een eerlijk en evenwichtig dieet.

Vandaag de dag is het doel ervan meer gemeten, maar net zo waardevol: het berekenen van hoe goed een sector van de bevolking wordt gevoed.

seguridad-alimentaria

Waar wordt gesproken over voedselzekerheid?

Deze schaal houdt rekening met het vermogen van elk huishoudenslid om voedsel te kopen. Aan de andere kant evalueert het de gemiddelde kwaliteit van het voedsel en de inspanningen die dit individu moet leveren om het te verkrijgen.

De indicatoren variëren van voedselzekerheid in het ene uiterste tot hongersnood en ondervoeding in het andere uiterste.

Het wordt op grote schaal gebruikt op onze hele planeet om verschillende systemen voor de winning, productie en distributie van voedsel te evalueren. Het is meer dan veertig jaar geleden gecreëerd als een maatregel om de problemen van hongersnood en ondervoeding in de wereld te verminderen.

Als gevolg daarvan zijn de methoden van studie en onderzoek naar hongersnood aanzienlijk verbeterd. Dus, geloof het of niet, honger en voedselproblemen zijn in een ongelooflijk tempo afgenomen.

Waar is voedselzekerheid voor?

Voedselzekerheid is van het grootste belang bij het vaststellen van de redenen die kunnen leiden tot ernstige problemen bij de voedseldistributie en de gezondheid van de bevolking. Zij bestudeert ook de efficiëntie van de overheidshervormingen om dergelijke situaties aan te pakken.

Aan de andere kant kijken de onderzoekers naar andere factoren die bijvoorbeeld schadelijk zijn voor het aanbod van de bevolking:

  • Weerstations, zoals winters of droogtes.
  • Noodgevallen zoals natuurrampen of het uitbreken van een oorlog.
  • Bodemvruchtbaarheid.
  • Efficiëntie van de teelt- en kweekmethoden.
  • Verwerkingsproblemen.
  • Gebrek aan sanitaire voorzieningen in verwerkings- en distributiecentra.
  • Inefficiënte instandhoudingsmaatregelen.
  • Staat van de producten op het moment van de distributie.
  • Vervuiling.

Met andere woorden, voedselzekerheid omvat elk van de middelen die de eerlijke voeding van een bevolking kunnen beïnvloeden. Het gaat ook om de kwaliteit van de verschillende locaties voor de verwerking, conservering en afzet van levensmiddelen.

Op Monouso wij nodigen u uit om zoveel mogelijk zorg te dragen voor uw eten door middel van hygiëne en reinheid. Op dezelfde manier moedigen we u aan om te zorgen voor uw voedselveiligheid, zodat u kunt genieten van een benijdenswaardige gezondheid.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.