fbpx

Wat is een stagiair in de restauratie?

Qu├ę es un stagier en la restauraci├│n

Stagier is een term die je misschien voor het eerst tegenkomt, maar als je in het restaurantbedrijf zit of er deel van uit wilt maken, zul je het moeten kennen en, nog belangrijker, moeten leren hoe je er mee omgaat.

Studenten van culinaire scholen moeten, zoals in alle carri├Ęres, stage lopen in restaurants om hun technieken te verbeteren, te leren hoe er in de keuken wordt omgegaan met werk, best practices en de sleutels tot succes in deze competitieve sector. Voor dit doel organiseren sommige restaurants stages voor stagiairs die betaald of onbetaald kunnen zijn.

Naast studenten werken enkele professionals en gastronomische ondernemers samen om onder deze modaliteit te werken in beroemde en hoogstaande restaurants om hun kennis uit te breiden.

Leer wat meer over wat een stagier is, hoe lang deze methode al bestaat en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Wat is een stagiair?

En qu├ę consiste un stagier

Een stagiair is of een onervaren persoon of een professional die werkt in toprestaurants met Michelin-sterren, -vorken of -zonnen. Zo leert hij van een unieke ervaring in gerenommeerde restaurants. Een grotere vraag naar voedselbereiding, het aanleren van nieuwe kooktechnieken en het deel uitmaken van een team dat verantwoordelijk is voor de uitmuntendheid van het restaurant, maakt deel uit van hun opleiding.

Dit is een kans die iedereen die zich inzet voor de gastronomie moet benutten en zeer serieus moet nemen

Het hebben van de mogelijkheid om in deze uitzonderlijke restaurants te werken vereist alle moeite, tijd en inzet, want bij de eerste mislukking kunt u worden vervangen door de eerste op een lange wachtlijst.

Hebben de stagiaires die voor de restaurants werken een salaris?

Los stagier que trabajan para los restaurantes tienen sueldo

Sommige restaurants die deze stageplaatsen aanbieden voor de fellows bieden geen betalingen aan.

Deze restaurants beweren dat de beste betaling de ervaring is die ze nodig hebben om in andere restaurants te werken en met erkenning binnen de gastronomische wereld.

Sommige chef-koks zeggen dat ze nooit ├ę├ęn euro in rekening hebben gebracht toen ze nog stagiair waren. Dit wordt zelfs verlengd vanaf de stageperiode en na afloop ervan.

De meesten zeggen dat ze dankzij die ervaring op verschillende plaatsen hun eigen weg zijn gegaan, totdat ze een eigen restaurant hadden.

Er zijn echter enkele restaurantkoks die, ondanks het feit dat ze dezelfde opleiding hebben, de stagiaires wel betalen voor het werk dat ze doen.

Aangezien sommige beurshouders buitenlanders zijn die hun carri├Ęre in het land beginnen of studenten die hun opleiding in de gastronomie afronden, helpt het restaurant hen met de betaling van hun vervoer of betaalt ze een klein salaris terwijl ze leren.

Kenmerken van stagiaires

Caracter├şsticas de los stagier

Bij het werken als stagiair in een restaurant zijn er veel aspecten waarmee rekening moet worden gehouden om de werkdynamiek van het restaurant niet te onderbreken.

Binnen deze kenmerken leggen we uit hoe deze stages worden uitgevoerd door stagiaires, hoe de processen verlopen en hoe de tijd wordt gemanaged. Dit alles verandert van het ene naar het andere restaurant, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met de erkenning van het restaurant om min of meer rigoureus te zijn.

Vrijwillige of verplichte praktijken?

Veel van de mensen die solliciteren naar de functie van stagiair in een erkend restaurant zijn afkomstig van particuliere culinaire scholen in het kader van een samenwerkingsovereenkomst tussen de scholen en het restaurant.

Het drie maanden durende stagiaire werk is echter een voorstel dat aan elke student wordt aangeboden en het is zijn beslissing om het te nemen of te laten.

Misschien is dit soort opleidingen niet verplicht, maar het is belangrijk dat elke chef-kok een culinaire carri├Ęre van uitmuntendheid nastreeft om erkend te worden, meer werkgelegenheid te krijgen en zelfs zijn eigen restaurant te openen.

Daarom wordt geschat dat 80% van de studenten deze werkwijze accepteert. Een ervaring die zo rijk is dat ze voor het grootste deel geen rekening houden met het feit of ze wel of niet betaald worden.

Als ze in restaurants gaan werken, hebben stagiaires een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

Ook wordt voor aanvang van deze stage een overeenkomst getekend met de voorwaarden die moeten worden nageleefd gedurende de drie maanden dat zij in die vestiging werkzaam zijn.

Als men echter in openbare horecascholen studeert, is dit een fundamentele vereiste die deel uitmaakt van de vakken van het laatste kwartaal van de opleiding.

Hoe groter de erkenning, hoe groter de druk

Het werk van een stagiair in een toprestaurant is afhankelijk van de stage die hij of zij loopt in zijn of haar carri├Ęre of vakgebied.

Sommige restaurants zijn van mening dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om elk soort taak op zich te nemen. Daarom moet elk lid van de keuken in staat zijn om alles te doen, van de afwas tot de bereiding van de vis.

Afhankelijk van hun prestaties tijdens hun verblijf in het restaurant, zullen de koks nieuwe taken aan hen delegeren en meer delen van het gerecht cre├źren tot ze erin slagen om zelf een gerecht te bereiden.

Zelfs mensen met de beste discipline en prestaties worden ingehuurd als ze klaar zijn met hun studie.

Een beroep dat opoffering vergt, veel tijd en moeite..

In Spanje zijn er meer dan 160 restaurants met Michelin-sterren. In de meeste gevallen doen studenten gastronomie hun werk als stagiaires.

Of je nu op een openbare school of een particuliere school studeert, dit is een van de beste manieren om ervaring op te doen.

Stagiers hebben een school-restaurant overeenkomst en geen contract, dus ze kunnen het schema volgen dat ze willen, zolang ze maar acht uur doen zoals vastgelegd in het reglement.

Desondanks geven veel van de beurshouders er de voorkeur aan om doordeweeks over te werken om vrije dagen of een financi├źle vergoeding te krijgen.

Zelfs als sommige stagiaires geen salaris ontvangen zoals andere leden van het restaurant omdat ze in een trainingsproces zitten, zorgt het restaurant voor hun eten en onderdak, indien nodig, tijdens de drie maanden van de stage.

Bovendien zijn ze verzekerd door hun school of door het restaurant in geval van een ongeval tijdens hun stage.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.