fbpx

Wat is de beste wasserettechniek

blanqueante-portada

Als u uw witten als nieuw in uw garderobe wilt houden, moet u ze met speciale zorg en onafhankelijk van de gekleurde kledingstukken wassen, want als ze samen worden gewassen, worden de witten beschadigd en verliezen ze hun witheid.

Witte kleren, bedlinnen en zelfs witte gordijnen combineren met elke kleur en print, wat een gevoel van reinheid en frisheid geeft. Het probleem is dat ze kortstondig schoon blijven, kragen, manchetten, sokken worden gemakkelijk vuil en vlekken, en als ze niet goed worden gewassen verdwijnen de vlekken niet.

Zorg die we moeten hebben in de wasserij

De formule om kleding wit te houden is eenvoudig:

  1. Scheid de kleding op kleur, was de witte apart.
  2. Draai alle kleren ondersteboven, hiermee vermijden we de onaangename knopen of ballen die de kleren een oude look geven.
  3. Controleer de etiketten en selecteer het ideale programma en de ideale temperatuur. Het is raadzaam om witte kledingstukken te wassen op de maximale temperatuur die op het etiket staat aangegeven, zodat het wasmiddel beter werkt, eventuele vlekken worden verwijderd en de kledingstukken hun witte kleur behouden. Sommige kledingstukken die gemakkelijker te nestelen zijn, zoals handdoeken en lakens, moeten altijd in warm water worden gewassen.
  4. Het is raadzaam om de wasmachine te laden volgens de kilo’s die in de handleiding van de machine staan aangegeven. Dit zal zijn leven verlengen. De kleren moeten vrij in de trommel kunnen bewegen, zodat ze schoon zijn. Voor delicate en wollen kleding mag de wastrommel niet meer dan halverwege gevuld worden.
  5. We moeten extra voorzichtig zijn met het spoelen van de kleren, zodat we geen huidirritaties krijgen, of als we last hebben van allergieën.
  6. Onze zon is een natuurlijke witmaker van onze kleren, het houdt ze witter en helderder, en voorkomt dat ze geel worden.

blanqueante

Welk product is de beste witmaker voor kleding?

Om onze kleren wit te houden, en ook om hun levensduur te verlengen, raden wij aan om ze te wassen met waspoeder, aangezien de bestanddelen ervan gebaseerd zijn op actieve zuurstof.

Een andere effectieve witmaker is bleekmiddel. Het herstelt de witheid van onze kledingstukken en verwijdert vlekken en vuilresten. Het is gemakkelijk te verwijderen met water en afwasmiddel. Bleekmiddel is een witmaker die wordt aanbevolen voor witte en lichtgekleurde kleding van katoen en synthetische stoffen, maar het wordt niet aanbevolen voor gebruik op delicate zijde, wol of nylon kleding. Bleekmiddel maakt kleding wit, zelfs met koud water, maar we moeten begrijpen dat het bij het wassen op minder dan 40ºC moeilijk is om bepaalde ziektekiemen te elimineren, dus voor onze kleren om schoon te zijn is het raadzaam om ze te wassen op 50ºC of meer.

Natuurlijke wasserij witmakende producten die we thuis kunnen hebben

  1. Citroensap en zout. Deze herstellen de witheid van onze blanken en verwijderen lelijke gele vlekken uit zweet en lichaamscosmetica. Meng in 2 of 3 liter water het sap van enkele citroenen, 200 gram zout, dompel uw kledingstuk onder met een beetje zeep, laat het een uurtje rusten, spoel het af met veel water en leg het vervolgens in de zon.
  2. Bicarbonaat van soda. Baking soda zal hardnekkige vlekken uit uw linnengoed verwijderen. Meng 3 eetlepels bicarbonaat in 2 liter water, en poederwasmiddel, dompel uw kledingstuk onder, laat het 30 minuten werken en spoel het af met veel water en heb de neiging om in de zon te liggen.
  3. Appel of witte azijn. Azijn is een ander uitstekend witmakend product voor het verwijderen van vlekken en ongewenste geuren. Maak de vlek nat met een beetje azijn, spoel na 15 minuten met veel water en was zoals gewoonlijk.
  4. Zuurstofhoudend water en ammoniak. Dit is een zeer sterk mengsel dat niet alle stoffen kan weerstaan. Meng een liter water, 5 druppels ammoniak en 100 ml waterstofperoxide, meng perfect, dompel het kledingstuk onder en laat het 30 minuten staan. Spoel ten slotte af met veel water en zorg voor de zon.

Al deze kleine trucjes werden door onze grootmoeders gebruikt om hun kleren wit en schoon te houden. Vergeet niet de ingrediënten op te schrijven! Ze zijn goedkoop, effectief en de meeste hebben we thuis.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.