fbpx

Waarom kiezen voor een duurzame woning

casa sustentable

Een goede manier om te wedden op een betere toekomst is het bouwen van een duurzaam huis. In feite heeft dit soort constructies niets te maken met het teruggaan naar het stenen tijdperk. U zult zien dat een ecologisch huis niet op gespannen voet staat met een goed ontwerp en comfort.

Wat is een zelfvoorzienend huis?

Als we het hebben over duurzame huisvesting, bedoelen we degene waarvan de bouwmaterialen uit de natuur komen. Op dezelfde manier wordt gezegd dat een gebouw zelfvoorzienend is als de gebruikte energie afkomstig is van natuurlijke bronnen zoals de zon. In principe is het resultaat van dit soort architectuur een minimale CO2-voetafdruk op het milieu.

Aan de andere kant vraagt de vastgoedsector steeds meer huizen en appartementen. Daarom hebben steden als New York al een aantal gebouwen die milieuvriendelijker willen zijn.

Duurzaam huis: Kenmerken

Om te zeggen dat we een soort ecologisch huis hebben, moet het aan bepaalde parameters voldoen. Enkele van de kenmerken zijn de volgende:

Lagere kosten

De uiteindelijke investering is goedkoper dan die van een conventioneel huis. Ook bespaart u geld gedurende uw hele leven en wordt de investering in korte tijd terugverdiend. De onderhoudskosten zijn ook lager omdat hulpbronnen zoals water en elektriciteit voortdurend worden hergebruikt.

Hernieuwbare materialen

De bouwmaterialen moeten uit het milieu komen en vrij zijn van giftige elementen. Hout, bamboe, steen, kurk en aarde zijn de meest gebruikte elementen omdat ze overvloedig en goedkoop zijn.

Om meer te weten te komen over dit soort materiaal bekijk je deze video:

https://youtu.be/MOD5N4c3c1Y?t=29

Herbruikbaar water

Het opslaan van deze belangrijke vloeistof is van vitaal belang om een zelfvoorzienend huis te hebben. Daarom zijn de toiletten droog en wordt er geen water uit de reservoirs gebruikt. In plaats daarvan wordt er regelmatig regenwater gebruikt en gerecycled.

Zonne-energie

Zonlicht is de belangrijkste bron van verwarming en verlichting. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen en energiebesparende apparaten. Door in een duurzaam huis te wonen zie je nooit meer een elektriciteitsrekening.

Groeiend voedsel

Een groenten- en fruittuin is gebruikelijk in ecologische woningen. U kunt compost maken van uw eigen huishoudelijk afval en gebruik maken van de voedingsstoffen in de bodem. Planten leveren ook schone energie aan uw omgeving en maken deze gezonder en minder vervuilend.

Hoe maak je een huis duurzaam

Het moet gezegd worden dat de keuze voor een duurzaam type huisvesting hand in hand gaat met een milieuvriendelijke levensstijl. Bekijk enkele van de sleutels om erachter te komen hoe een eco-home er uit ziet:

  • Het maakt gebruik van hernieuwbare energie om te werken.
  • Er wordt gebruik gemaakt van ecologische bouwmaterialen.
  • Het heeft een specifieke oriëntatie om te profiteren van het zonlicht.
  • Het maakt op adequate wijze gebruik van regenwater.
  • Er wordt gebruik gemaakt van afvalstoffen die door anderen als afval worden beschouwd.
  • Houdt het gebruik van hulpbronnen tot een minimum beperkt.

Voordelen van een duurzaam huis

Integratie met de natuur is een van de redenen waarom velen kiezen voor het bouwen van een duurzaam huis. De voordelen van de keuze voor een duurzame woning worden echter steeds meer gewaardeerd:

Duurzaamheid: Omdat ze met natuurlijke materialen zijn gebouwd, is hun levensduur langer. Bovendien zijn er minder reparaties nodig, wat zich vertaalt in lagere onderhoudskosten.

Betere levenskwaliteit: Leven in een omgeving zonder schadelijke stoffen leidt tot een betere gezondheid. Lucht, water en voedsel zijn minder giftig. Vergeet niet dat dit soort woningen mooi is om naar te kijken en dat je kunt deelnemen aan de bouw ervan.

Zorg voor de planeet: het is geen geheim dat eco-woningen onconventionele alternatieve energie gebruiken. Dit vermijdt de verspilling van de niet-hernieuwbare grondstoffen van de planeet.

Monetaire inkomsten: Sommige duurzame woningen kunnen meer energie opwekken dan nodig is. Het is dus mogelijk om vergunningen te verkrijgen om de overtollige energie aan anderen te verkopen en een extra inkomen te hebben.

Tot slot: de voordelen van duurzame huisvesting liggen in de zorg voor de aarde en het behoud ervan voor toekomstige generaties. Bovendien nodigen ze u uit om een gezondere en energiebesparende levensstijl te ontwikkelen. Durf een kans te wagen op een van deze gebouwen en je kunt het zelfs vieren door een ecologisch feestje te houden met je vrienden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.