fbpx

Trash Cooking: weet alles over deze gastronomische trend

Trash cooking, oftewel de kunst om het beste uit eten te halen, is een gastronomische trend die voortkomt uit het idee om het afval dat in de hedendaagse keuken wordt geproduceerd zo veel mogelijk te beperken.

De gezonde keuken is er om te blijven, en in deze wens om de hoeveelheid voedsel die in de container wordt weggegooid te verminderen, wordt het koken van afval geboren. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een andere Angelsaksische term die snel uit de mode zal raken, maar de waarheid is dat afvalkoken het beste van koken probeert te maken, en het lijkt bereid te zijn om in restaurants te blijven voor een lange tijd.

¿Qué encontrarás en este artículo?

Wat is Trash Cooking?

Het is vooral bedoeld om te profiteren van voedingsmiddelen zoals casquería, dat wil zeggen delen van vlees die normaal gesproken worden weggegooid, of zelfs plantaardige huiden, om nieuwe recepten te creëren die net zo lekker zijn.

Trash cooking gaat verder dan een gastronomische trend, omdat het een soort culinaire uitwerking op basis van gebruik nastreeft. Gerenommeerde chef-koks als Ferrán Adrià of Ángel León wedden in hun restaurantkeukens op deze techniek, en het is duidelijk dat het vrij succesvol is.

Principes van het afvalkoken

Maar wat is vuilnis koken precies? Dit zijn de fundamentele pijlers waarop deze gastronomische trend gebaseerd is op de waarden van de ecologie en het gebruik van alle soorten voedsel.

  • Culinaire innovatie, omdat het een hoog niveau van originaliteit en innovatie vereist om gerechten te maken van voedsel of ingrediënten die normaal gesproken worden weggegooid.
  • Nieuwe mogelijkheden van creatie omdat het niet alleen gebruikelijk is om gebruik te maken van de braadpan maar ook van de schil van de groenten die als garnering kunnen dienen in andere gecombineerde gerechten.
  • Toegevoegde waarde voor het restaurant en het imago van het bedrijf
  • Ik bespaar omdat ik van elk laatste stukje voedsel dat ik koop gebruik maak om de recepten te maken.

Als u de presentatie van uw gerechten wilt completeren, raden wij u aan om een ecologisch wegwerpservies die perfect past bij uw meer biologische gerechten. Op onze website Monouso u heeft een uitgebreide catalogus met biologisch afbreekbaar serviesgoed van ecologische materialen. Wij wachten op u!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.