fbpx

Voordelen van het gebruik van houten lepels

Bijna net zo oud als de mens zelf, werd dit gebruiksvoorwerp gesmeed in hout van zijn oorsprong. Het gebruik ervan in de keuken is zeer veelzijdig en er zijn veel mensen die nog steeds de voordelen verkondigen van het gebruik van houten lepels, in plaats van andere soorten keukengerei.

Waarom mengen met houten lepels?

Bij het bereiden van een zoet recept, is de houten lepel de beste hoofdrolspeler om te mengen. De redenen om het te gebruiken zijn:

 • Het behoudt de smaak van de ingrediënten omdat het niet negatief reageert op andere chemicaliën.
 • Het voorkomt schade aan tefloncontainers.
 • Aangezien het geen warmte afgeeft zoals metaal, loop je niet het risico om je handen te verbranden.
 • Ze zijn anti-slip, zelfs als ze nat zijn.
 • Ze zijn hygiënisch en antibacterieel.

Waarom zou je houten lepels gebruiken in de keuken?

Houten lepels hebben nog steeds de voorkeur als keukenhulpmiddel, voor de traditie en het praktische aspect. De deugden van dit instrument zijn:

Hout veroorzaakt geen krassen

Hout is zacht voor de delicate oppervlakken van antikleefcontainers. Roestvrij stalen of gietijzeren pannen houden beter. Ze zijn ook aangenaam en rustig.

Ze geven geen warmte af

U kunt het handvat van de lepel veilig meenemen, zelfs als deze al een tijdje in een hete pot zit. Een groot voordeel ten opzichte van plastic materiaal dat beschadigd raakt of metaal, dat je verbrandt.

Hout is inert

Hout als materiaal loogt geen schadelijke chemicaliën uit en reageert niet met zuur voedsel, zodat het de smaak van het voedsel niet verandert zoals metalen lepels dat doen.

Gemakkelijk te hanteren

Ze laten een betere grip toe, zijn lichter, niet glibberig. Over het algemeen zorgen de afgeronde handgrepen voor meer comfort.

Traditionele elegantie

Een metalen, plastic, melanine of keramische lepel zal nooit de schoonheid van een houten lepel overtreffen. Dit materiaal biedt vele mogelijkheden voor het decoreren en versieren van uw keuken. Zoals u kunt zien in de volgende video

https://www.youtube.com/watch?v=UubV1M0XR1Y

In principe zijn deze troffels verkrijgbaar in verschillende maten of afmetingen. Sommige zijn echte kunstwerken, ideaal als geschenk.

Weerstand

Ze zijn duurzamer en moeilijk te breken als je ze de juiste zorg geeft. Ook kunnen ze worden gebruikt om zware mixen of grote hoeveelheden voedsel te verwijderen. Ze zijn bestand tegen intense hitte.

Kiemvrij

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ondersteunt onderzoek dat de natuurlijke eigenschappen van hout ziektekiemen en bacteriën voorkomen. Ondertussen zijn metalen en plastic lepels vatbaarder voor besmetting.

Milieuvriendelijk materiaal

Houten lepels als keukengerei wekken vertrouwen, omdat het een product is dat gemaakt is van hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en niet giftig materiaal.

Hoe kan ik houten lepels genezen?

Het is handig om een behandeling te maken om houten lepels te genezen, vooral als ze niet voor de eerste keer zijn gebruikt. Op dezelfde manier dient het droogproces om de poreuze delen van het hout af te sluiten en te voorkomen dat ze de geuren en smaken van het voedsel absorberen. Hiervoor heb je nodig:

 • Plantaardige boter
 • Een pan voor de oven

De procedure is eenvoudig: Bedek de houten lepel volledig met de boter, vooral het deel dat in contact komt met het voedsel. Plaats vervolgens het keukengerei in de pan en breng het naar de oven op 200 ºC gedurende 15 minuten. Het is ook natuurlijk voor het hout om wat hars vrij te geven. Dit proces is als een soort van waterdichtheid.

cucharas de madera

Hoe houd je de houten lepels

Dit basisgereedschap wordt veel gebruikt voor het opkloppen, mengen en roeren van verschillende bereidingen. Omdat hout poreus is, kan het na verloop van tijd barsten. Om te voorkomen dat de houten lepel micro-organismen en vocht bevat, moet deze als volgt worden gewassen of gereinigd:

 • Maak de lepel direct na gebruik schoon.
 • Het moet met de hand worden gewassen, vermijd afwassen.
 • Gebruik warm water en niet-schurende vloeibare zeep.
 • Laat ze niet weken, want het hout neemt water op en gaat achteruit.
 • Drogen met een doek. Het is het beste om het in de lucht te laten staan en niet in kasten op te slaan.
 • Af en toe kunnen ze worden ingewreven met olijfolie om hun uiterlijk te verbeteren.

De houten lepel is een oud gebruiksvoorwerp dat vandaag de dag nog steeds in de keuken wordt gebruikt. Bovendien zijn zijn eigenschappen bij het koken boven zijn soortgenoten gemaakt met andere grondstoffen. Aan de andere kant maken de voordelen van het gebruik van houten lepels de taak van het koken gemakkelijker en aangenamer.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.