fbpx

Voedselveiligheid en voedselzekerheid: is dat ook zo?

inocuidad-portada

De begrippen voedselzekerheid en voedselveiligheid lijken sterk op elkaar en zijn vaak verward. Hoewel de twee definities hand in hand gaan, verschillen ze op een aantal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden.

Nu, waarom is het belangrijk om de verschillen tussen deze twee factoren te kennen? Elk individu moet de basisprincipes van voedselveiligheid kennen om gezond te kunnen eten.

Wilt u weten hoe ze verschillen en wat u van beide kunt leren? Dan is dit artikel voor u, zullen we doorgaan?

Wat betekent voedselveiligheid?

Kortom, het staat voor de hygiënenormen van de voedselketen en wat betekent dat? Eenvoudig: het behoud en de controle van sanitaire maatregelen om de hoogste kwaliteit van het voedsel te garanderen. Als deze zorg- en conserveringsmethoden worden gerespecteerd, kunt u met een gerust hart eten wat u wilt.

Aan de andere kant zijn levensmiddelen uiterst gevoelig en kan slecht beheer ervan leiden tot een groot aantal problemen. In feite zijn de meeste spijsverteringskwalen en -ziekten direct gerelateerd aan een gebrek aan veiligheid.

Slecht koken, wassen met vuil water of het kruisen van rauw voedsel kan allerlei ziektes veroorzaken. Evenzo vormen onder meer overtollige meststoffen of slechte omstandigheden in de distributiefaciliteiten een ernstig gezondheidsrisico.

inocuidad

Verschil tussen voedselveiligheid en voedselzekerheid

Voedselzekerheid gaat over het vermogen van mensen om voedsel te verwerven. Hier kijken we naar verschillende individuele aspecten zoals werk, toegang tot voedsel en de hoogte van het inkomen.

Het gaat ook om de verschillende externe factoren die de voeding van de bevolking kunnen schaden. Het heeft ook te maken met de problemen die ontstaan als gevolg van een slechte voeding.

Voedselveiligheid is de staat van de kwaliteit van het voedsel vanaf het moment dat het wordt verwerkt tot aan de voorraadkast. Het heeft ook betrekking op methoden om de zuiverheid en de toestand van het eindproduct te waarborgen.

Tips voor voedselveiligheid

Op Monouso wij geven u graag advies om ervoor te zorgen dat uw producten optimaal worden gehygiëniseerd. Vermijd ziekten en spijsverteringsproblemen en geniet zonder zorgen van uw favoriete gerechten:

  • Was uw handen regelmatig, vooral voor het eten. Klinkt logisch, nietwaar? Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de handen de belangrijkste receptor van bacteriën zijn, dus je zou meer voor ze moeten zorgen.
  • Houd uw voedsel goed gekoeld.
  • Zorg ervoor dat ze grondig worden gekookt.
  • Scheid je keukengerei. Gebruik een aparte plank en mes voor elk type vlees. Was ze aan het einde goed.
  • Gebruik alleen drinkbaar water om te koken.
  • Bevries alleen het rauwe voedsel en verdeel het gemakkelijk om het te ontdooien. Verhit nooit meer eender welk voedsel om het te koelen.

Vergeet niet dat het niet alleen aan de producenten en distributeurs is om te zorgen voor het welzijn van uw producten. Vergeet niet om voorzichtig te zijn, volg het bovenstaande advies op en houd uw keuken schoon om te genieten van de maximale veiligheid van uw voedsel.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.