fbpx

Voedselcertificering

tipos de certificado alimentario

De toegang tot veilig en voedzaam voedsel is van groot belang voor consumenten overal ter wereld. Daarom garandeert voedselcertificering dat het productie- en verpakkingsproces voldoet aan hygiëne- en veiligheidsvoorschriften en -principes. Een criterium waar Monouso veel belang aan hecht.

wat is een voedselcertificaat voor verpakkingen?

De veiligheid van verpakkingsmaterialen vereist een nauwkeurige beoordeling om te voorkomen dat hun chemische stoffen worden overgedragen op levensmiddelen. Een voedselverpakkingscertificaat garandeert dat fabrikanten de regelgeving naleven en dat de materialen veilig zijn voor levensmiddelen.

Tot de materialen die onder dit type certificering vallen behoren metalen en legeringen daarvan, hout en houtderivaten, gebruikt als opslagobjecten.

Soorten voedselcertificaten voor verpakkingen

De vervaardiging van verpakkingen moet voldoen aan de voorschriften van de EG-verordeningen inzake materialen die bestemd zijn om met levensmiddelen in aanraking te komen. Met deze certificaten verklaart de fabrikant dat de in de handel gebrachte verpakking geschikt is voor gebruik in levensmiddelen en voldoet aan de volgende voorschriften:

  • Verordening (EG) nr. 450/2009 verordening (EG) nr. 450/2009 betreffende actieve en intelligente materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen.
  • Verordening (EG) 2023/2006 inzake goede fabricagemethoden voor materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen.
  • Verordening (EG) 1935/2004 inzake materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen en houdende intrekking van de Richtlijnen 80/590/EEG en 89/109/EEG.

geniet van nog veel meer berichten in ons Catering en Food Service Woordenboek!

Vaak gestelde vragen

Wat is een voedselcertificaat?

Het voedselcertificaat garandeert dat mensen en materialen die in contact komen met voedsel voldoen aan de voorschriften inzake goede productie- en verpakkingspraktijken. Het garandeert dat voedsel beschermd is tegen micro-organismen en verontreinigingen die schadelijk zijn voor het voedsel.

Welke soorten voedselcertificaten kunnen we vinden?

Om ervoor te zorgen dat het voedsel dat we consumeren voedzaam en veilig is, zijn er een aantal specifieke certificeringen die dit garanderen. Onder de verschillende soorten voedselcertificaten vinden we veiligheid in de voedselketen, duurzame voeding, voedselverpakking, productcertificering…

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.