fbpx

Vinyl handschoenen: toepassingen en aanbevelingen

vinilo-port

De toename van het aantal gevallen van het coronavirus (Covid-19) heeft geleid tot bezorgdheid over de handhaving van een goede hygiëne om mogelijke besmetting te voorkomen. In dit opzicht zijn wegwerphandschoenen, zoals vinyl handschoenen, een effectieve beschermingsmaatregel tegen het virus en maken ze ook deel uit van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) tegen Covid-19. Beschermende handschoenen tegen biologische agentia moeten ondoordringbaarheid, maximale soepelheid en hoge gevoeligheid garanderen, zodat ze bij alle soorten werkzaamheden kunnen worden gebruikt.

Momenteel zijn er verschillende soorten wegwerphandschoenen op de markt om aan verschillende behoeften te voldoen. Het beschermingsniveau, het comfort of de duurzaamheid zijn factoren die verschillen per type handschoen, waaronder latexhandschoenen, nitrilhandschoenen en vinylhandschoenen.

Wat zijn vinyl handschoenen

Vinylhandschoenen zijn een soort wegwerphandschoenen die zijn afgeleid van synthetische PVC-harsen, zodat ze niet hetzelfde risico op allergieën vormen als latex of natuurlijk rubber, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor de voedselbereiding en de veiligheid van de werknemers.

Vinyl is minder elastisch dan nitril en latex, wat zorgt voor een lossere pasvorm en een zacht, comfortabel gevoel. Bovendien biedt dit materiaal een hogere doorlaatbaarheid en minder weerstand dan nitril- of latexhandschoenen.

Vinyl handschoenen hebben de volgende kenmerken:

  • 100% latexvrij.
  • Elastiek.
  • Bestand tegen chemicaliën: sterke zuren en basen, zouten, andere wateroplossingen en alcoholen
  • Bestand tegen voedsel, water, olie en petroleum.

Waarvoor worden vinyl handschoenen gebruikt?

vinilo-guantes

Vinylhandschoenen worden aanbevolen voor taken van korte duur en met een hoge veranderingsfrequentie, zoals orthodontie, huishoudelijk gebruik, voedingsindustrie of huishoudelijk gebruik voor het schoonmaken van patiënten.

Dit soort handschoenen wordt vooral gebruikt in de voedingsindustrie om de naleving van de hygiënenormen te garanderen. Door hun lossere pasvorm zijn ze ideaal voor mensen die werkzaam zijn in de detailhandel in levensmiddelen, waardoor mensen hun handschoenen snel en gemakkelijk kunnen uittrekken in de omgang met klanten. Bovendien maakt de resistentie van vinyl handschoenen tegen oliën ze tot een ideaal beschermend element voor de hotelindustrie.

Vinylhandschoenen bieden ook bescherming tijdens het algemene schoonmaakwerk, zoals het verschonen van beddengoed of het wassen. Deze handschoenen zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de gezondheidszorg, medische of tandheelkundige omgevingen, omdat ze voldoen aan de norm voor medische beschermhandschoenen (EN 455) en de bescherming van patiënten en gebruikers tegen biologische en chemische risico’s verbeteren. De vinyl handschoenen voldoen aan alle eisen voor microbiologische veiligheidstesten en een laag chemisch risico (EN 374-2 en EN 374-3).

Gepoederde of stofvrije wegwerphandschoenen?

De meeste van onze vinyl handschoenen zijn verkrijgbaar in gepoederde en niet-gepoederde varianten. De gepoederde handschoenen zijn bedekt met een lichte laag maïszetmeelpoeder dat helpt om de handschoen aan te trekken en ook om transpiratie te absorberen. Sommige gebruikers vinden dit voordelig en verhogen het comfort bij langdurig gebruik. In een klinische omgeving kan de voorkeur worden gegeven aan poedervrije handschoenen om het risico van kruisbesmetting door natuurlijke verspreiding van het poeder tot een minimum te beperken.

Het poeder dat in de vinyl handschoenen wordt gebruikt, om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk aan en uit te trekken zijn, is maïszetmeel. Dit zorgt ervoor dat de handen zonder problemen in de handschoenen kunnen passen, maar sommige mensen vinden dat ze last hebben van irritatie door de wrijving van het poeder op de handschoen en daarom worden de stofvrije varianten vaker gekozen.

Aanbevelingen voor het gebruik van vinyl handschoenen

Wegwerphandschoenen, zoals vinyl handschoenen, bieden een uitstekende bescherming tegen contaminatie, mits ze op de juiste manier worden gedragen en uitgedaan. Om het maximale uit het dragen van handschoenen te halen, raden wij u aan de onderstaande instructies te volgen:

Stap 1: Kies de juiste handschoen

Kies een handschoen die goed bij u past en die ontworpen is voor het beoogde gebruik.

Stap 2: Controleer de conditie van de handschoen

Controleer elke handschoen op scheuren en prikken.

Stap 3: Was uw handen

Handschoenen mogen nooit in de plaats komen van een goede handwas of desinfectie. Daarom is het aan te raden om voor en na het aantrekken van de handschoenen uw handen te wassen.

Stap 4: gebruik de handschoenen

Doe handschoenen aan. Raak tijdens het dragen van wegwerphandschoenen geen telefoons, deurknoppen of dergelijke aan.

Stap 5: Gooi de handschoenen na gebruik weg

Was of hergebruik nooit wegwerphandschoenen. Handschoenen moeten worden gebruikt wanneer dat nodig is en zo lang als nodig is, omdat misbruik van handschoenen valse zekerheid geeft en kruisbesmetting in de hand werkt.

In een van de volgende situaties moet u uw handschoenen uittrekken, uw handen wassen en een nieuw paar handschoenen aantrekken:

  • Tussen patiënten of taken.
  • Als de handschoenen besmet raken.
  • Als de handschoenen vuil worden.
  • Als de handschoenen breken.
  • Wanneer de handschoenen vier uur achter elkaar zijn gedragen.
  • Na het niezen, hoesten of het aanraken van je haar of gezicht.

Het is belangrijk om de handschoenen op de juiste manier uit te trekken en de juiste techniek te volgen, zoals de hieronder afgebeelde, om contaminatie van buitenaf te voorkomen.

YouTube video

Kortom, vinyl handschoenen kunnen eenmalig worden gedragen en weggegooid en zijn een ideale keuze voor reinigingscontroles of tests voor eenmalig gebruik, waarbij latex een allergische reactie kan veroorzaken. Ze worden geleverd in een poederversie voor eenvoudige montage en sommige zijn zelfs gesteriliseerd voor infectiebestrijding.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.