fbpx

Verschillen tussen polypropyleen- en polyethyleenverpakkingen

Diferencias entre envases de polipropileno y polietileno

Polypropyleen en polyethyleen zijn twee polymeren in de wereld van de kunststoffen en de vervaardiging van producten voor eenmalig gebruik of voor hergebruik.

Als grondstof zijn ze zo veelzijdig dat ze een verdiende plaats hebben boven andere materialen in de horeca.

Daarom is er een grote verscheidenheid aan plastic verpakkingen op de markt, die bijzondere kenmerkenhebben waardoor u de verschillen tussen polyethyleen en polypropyleen kent.

Als u op zoek bent naar het materiaal dat het beste bij uw behoeften past, lees dan verder en leer de trucs om polyethyleen en polypropyleen te onderscheiden, hun kenmerken en belangrijkste toepassingen.

Wat zijn polypropyleen en polyethyleen?

┬┐Qu├ę son el polipropileno y el polietileno?

Polypropyleen is een licht en bestendig kunststof materiaal, met een doorschijnende witte tint die gemakkelijk kan worden gekleurd.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit materiaal is dat het bestand is tegen hoge temperaturen, die onveranderd blijven tot 100┬░C.

Bovendien is polypropyleen bestand tegen schurende zuren en is het belangrijkste materiaal voor de productie van plakband, plastic zakken en andere producten zoals veiligheidsschuim.

Aan de andere kant is polyethyleen een van de meest economische en meest gebruikte materialen ter wereld.

Het is bestand tegen lage temperaturen met behoud van een ideaal gedrag tussen -80┬░C en 80┬░C.

Het is flexibel, gemakkelijk uit te rekken en bestand tegen slijtage en slijtage.

Basiseigenschappen van polyethyleen

Caracter├şsticas b├ísicas del polietileno

Onder de belangrijkste kenmerken van polyethyleen kunnen we noemen

 • Het is een materiaal dat bestand is tegen lage temperaturen.
 • Door de lage kosten is het een van de belangrijkste onderdelen van verpakkingsproducten.
 • Het is elastisch en flexibel.
 • Het is zeer goed bestand tegen stoten en slijtage.

Belangrijkste kenmerken van polypropyleen

Principales rasgos del polipropileno

Een van de belangrijkste kenmerken van polypropyleen die we hebben:

 • Het is een lichtgewicht materiaal.
 • Minder flexibel dan polyethyleen en moeilijker te breken.
 • Het is een uitstekende elektrische isolator.

Gedeelde kenmerken tussen polypropyleen en polyethyleen

Caracter├şsticas compartidas entre el polipropileno y polietileno

Hoewel polypropyleen en polyethyleen verschillende materialen zijn, hebben ze enkele eigenschappen gemeen die ideaal zijn voor kunststofverwerking.

 • Ze zijn gemakkelijk te kleuren en hebben verschillende soorten opaciteit, en zijn beschikbaar in elke kleur.
 • Door hun rekvermogen worden ze veel gebruikt voor het verpakken.
 • Ze zijn bestand tegen schokken, schuren en contact met chemische stoffen.
 • Het zijn zeer veelzijdige materialen die in verschillende sectoren kunnen worden gebruikt, zoals huishoudelijke artikelen, doe-het-zelfartikelen en speelgoed.

Verschillen tussen polypropyleen en polyethyleen

Diferencias entre el polipropileno y polietileno

De verschillen tussen polypropyleen en polyethyleen zijn divers, ook al lijken deze kunststofmaterialen op het eerste gezicht op elkaar.

Onder de aspecten die u in staat stellen om te weten hoe u polyethyleen en polypropyleen kunt onderscheiden, hebben wij onder andere

Kleur en gewicht

Kleur en gewicht zijn bij dit soort materiaal van groot belang .

Polypropyleen is een lichter doorschijnend wit element dan polyethyleen en hoewel beide gemakkelijk te kleuren zijn, is polyethyleen kleurloos

Deze aspecten stellen ons in staat om kenmerken te verkrijgen die verbeteringen op het gebied van verpakkingen garanderen door het bereiken van hoge kwaliteitsniveaus, in termen van scheurproblemen en transparantie.

Weerstand

Weerstand is een fundamenteel aspect dat aangeeft aan welke voorwaarden deze kunststofmaterialen kunnen worden onderworpen.

 • Weerstand tegen hogetemperaturen: polypropyleen is bestand tegen hoge temperaturen en blijft in de ideale omstandigheden tussen 140┬░C en 170┬░C.
 • Weerstand tegen lage temperaturen: polyethyleen is beter bestand tegen lage temperaturen en blijft in zijn eigenschappen tussen -80┬░C en 80┬░C zonder enige verandering.
 • Chemische bestendigheid: in deze sectie onderscheidt polypropyleen zich door zijn grote bestendigheid tegen abrasieve zuren en slijtage

Flexibiliteit

De flexibiliteit bepaalt de elasticiteit van het kunststofmateriaal. In dit opzicht onderscheidt polyethyleen zich als het meest elastische materiaal met de minste weerstand wanneer het moet worden uitgerekt.

Aan de andere kant valt polypropyleen, hoewel het minder flexibel is, op tussen de twee materialen omdat het het meest resistent is.

Recycling

Wat de recycling betreft, is dit proces eenvoudig omdat het om thermoplastische producten gaat, wat betekent dat ze, wanneer ze aan een warmteproces worden onderworpen, herhaaldelijkkunnen worden gevormd om ze een nieuwe bestemming te geven.

Door hun bijzondere eigenschappen zijn de mogelijkheden om polyethyleen te recyclen groter

Gebruik van polypropyleen en polyethyleen

Onder de toepassingen van polypropyleen voedselcontainers en polyethyleen plastic containers kunnen we noemen

In de voedingsindustrie

Polypropyleen is een ideaal materiaal voor gebruik in de magnetron, vanwege de bestendigheid tegen hoge temperaturen. Het wordt gebruikt in hoge hot-tack verpakkingen, voor het verpakken van rijst of noten en het heet verzegelen van sauzen.

Polypropyleen voedselverpakkingen worden ook gebruikt bij sterilisatie en pasteurisatie.

Aan de andere kant worden polyethyleen plastic verpakkingen in de voedingsindustrie gebruikt voor warmtebehandeling voor pasteurisatie.

Polypropyleen en polyethyleen in andere industrie├źn

Polipropileno y polietileno en otras industrias

De toepassingen van polyethyleen kunststofverpakkingen en polypropyleenverpakkingen in de levensmiddelensector zijn divers, maar polypropyleen en polyethyleen kunnen ook in andere industrie├źn worden gebruikt.

Hier delen we de belangrijkstetoepassingen van polypropyleen en polyethyleen:

 • Bij de productievan zakken: polyethyleen is het belangrijkste ingredi├źnt voor het maken van plastic zakken die in winkels worden gebruikt, evenals vuilniszakken voor een goede afvalverzameling.
 • Producten voor isolatie: polypropyleenplaten worden gebruikt voor het isoleren van binnendelen in autodeuren en -ramen.
 • Zelfklevende tapes: bij de vervaardiging van tapes wordt polypropyleen gebruikt vanwege de stevigheid ervan.
 • Opslagdozen: over het algemeen zijn het stapelbare dozen die vanwege hun stevigheid worden vervaardigd met behulp van polypropyleen.
 • Speelgoed: polyethyleen is het meest gebruikte materiaal in kinderspeelgoedfabrieken, vanwege de eigenschappen van elasticiteit en weerstand die dit onderdeel aan het speelgoed kan bieden.
 • In de landbouwsector: door de vele activiteiten in deze sector worden polypropyleen en polyethyleen gebruikt bij de ontwikkeling van kassen, hydrologische isolatie en geothermische dekens.

Hoewel er veel verschillen zijn tussen polypropyleen en polyethyleen, hebben deze materialen eigenschappen die ons in staat stellen om dagelijkse activiteiten te ontwikkelen, maar ook om acties uit te voeren die het leven gemakkelijker maken.

Koop polypropyleen en polyethyleen producten

Comprar productos de polipropileno y polietileno

Omdat we de belangrijkste verschillen en eigenschappen tussen polypropyleen en polyethyleen kennen, isde keuze van het verpakkingsmateriaal dat u in uw zakelijke of persoonlijke leven gaat gebruiken veel eenvoudiger.

Wij nodigen u uit om onze Monouso online winkel te bezoeken, waar u producten vindt die gemaakt zijn van deze en andere materialen, ideaal om u de kwaliteit en prijzen te bieden die u zoekt voor uw bedrijf of huis.

Glazen, bekers, borden, dienbladen, meeneemverpakkingen of bestek zijn enkele van de producten die u op Monouso zult zien.

Om het winkelen te vergemakkelijken, hebben we voor elk type product secties gecre├źerd, een manier om de informatie te organiseren die u in staat stelt om te weten waar u zich bevindt en zich te verplaatsen, op een zeer intu├»tieve manier, op zoek naar de producten die u nodig heeft.

Daarnaast bieden wij de service van productaanpassing, ideaal voor bedrijven die zich willen onderscheiden met een uniek imago of bedrijven die zich inzetten voor de organisatie van evenementen en die hun klanten onvergetelijke elementen willen bieden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.