fbpx

Verschillen tussen reliëfzakken en gewone zakken

Basta de confusión: Diferencias entre bolsas gofradas y lisas

Wanneer we onze eerste stappen zetten in de wereld van vacuümverpakkingen, willen we allemaal weten wat de verschillen zijn tussen zakken met reliëf en gewone zakken.

Om met succes te kunnen verpakken, is het noodzakelijk de kenmerken, voordelen en nadelen van elk van deze soorten zakken te kennen.

Er is echter weinig informatie beschikbaar.

Er zijn veel bedrijven die zich toeleggen op de commercialisering van dit soort levensmiddelen, maar zij bieden niet de nodige informatie om ons in staat te stellen ons werk te doen met de verwachte resultaten.

Wel, de tijd is gekomen om aan deze situatie een einde te maken

Om u te helpen de verschillen te kennen tussen gebosseleerde en gewone zakken, hebben we dit werk gedaan. Daarnaast geven wij u de beste tips om uw voedsel vacuüm te verpakken als een pro.

Verschillen tussen reliëfzakken en gewone zakken

Verschillen tussen reliëfzakken en gewone zakken

De beste manier om het verschil tussen het ene en het andere product te kennen, is de kenmerken van elk product te kennen.

Hieronder laten wij u zien wat reliëfzakken en gewone zakken zijn en waarvoor ze worden gebruikt.

In reliëf gemaakte zakken

Vacuümzakken met reliëf zijn ideaal voor gebruik thuis, als verbruiksartikel voor externe verpakkingsmachines.

In reliëf gemaakte zakken zijn gemakkelijk te herkennen. Zij hebben gewoonlijk een glad oppervlak en zijn gemaakt van polyamide polyethyleen.

Bovendien heeft de rugzijde van de tas een reliëf- of ruwe structuur, het belangrijkste kenmerk waaraan de tas haar naam ontleent. Dankzij deze functie is vacuüm verpakken veel gemakkelijker.

De micronage van dit type zak is ongeveer 90/105, wat zorgt voor de afdichting en bescherming die u nodig hebt voor uw voedsel.

Gladde zakken

Bij gebruik van professionele vacuümverpakkingsmachines zijn gewone zakken het aanbevolen product.

Gladde zakken zijn hoofdzakelijk gemaakt van polyamide met polyethyleen, een resistent en poreus materiaal dat – voor langere tijd – het vacuüm behoudt dat nodig is om levensmiddelen te bewaren.

In tegenstelling tot reliëfzakken zijn effen zakken verkrijgbaar in verschillende diktes, zodat ze de veelzijdigheid bieden die de voedingsindustrie wenst

Gewone zakken zijn in het algemeen verkrijgbaar in verpakkingen van 70, 90, 120, 130, 150 en 160 micron.

Zoals u kunt zien, zijn er geen grote verschillen tussen tassen met reliëf en gewone tassen.

Beide produkten worden gebruikt voor de conservering van vacuüm verpakte levensmiddelen, sommige gericht op de professionele sector, andere om te voldoen aan de behoeften van de amateur of de thuisconsument.

Indeling van vacuümzakken volgens dikte

Indeling van vacuümzakken volgens dikte

Naast de verschillen tussen reliëfzakken en gewone zakken, worden vacuümzakken ingedeeld volgens hun dikte, nog een gegeven dat u moet weten om uw doelstellingen inzake voedselconservering correct te bereiken.

Zak van grote dikte

Dit soort zakken heeft een dikte van 120 µm of meer, zodat zij worden aanbevolen voor het conserveren van grote levensmiddelen.

Dikke zakken hebben een hoge sterkte, waardoor ze geschikt zijn om voedsel voor lange perioden in te bewaren.

Men vindt ze vaak als verpakking voor grote stukken ham, lamsvlees, vis, ribbetjes en andere voedingsmiddelen in hele stukken.

Dunne zakken

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type zak dunner dan het vorige, met een dikte tussen 85 en 90 µm.

De sterkte is ideaal voor het bewaren van kleinere levensmiddelen gedurende een kortere periode. Bijvoorbeeld: gefileerde en ontbeende vis, ontbeend vlees, deeg, worst, granen, enz.

Deze worden bij voorkeur gebruikt in vacuümverpakkingsapparatuur voor thuisgebruik.

Stap-voor-stap voor succesvol gebruik van vacuümzakken

Stap-voor-stap voor het succesvol gebruik van vacuümzakken

Als u hulp zoekt bij het conserveren van voedsel in vacuümzakken, als ware u een professional, let dan op wat wij u in de volgende stap voor stap aanraden:

 • De eerste stap is het kiezen van een zak die ideaal is voor het product dat u wilt bewaren . Vergeet niet rekening te houden met de grootte van de vacuümverpakkingsmachine, de zak mag nooit groter zijn dan het verlengstuk.
 • Doe het voedsel in de zak en zorg ervoor dat het de mond van de zak niet hindert.
 • Om een doeltreffende verpakking te garanderen, moet u ervoor zorgen dat er zich geen voedselresten, vetten of sauzen in de mond van de zak bevinden.
 • Plaats het oppervlak, nadat het vrij is van obstakels, op de sealbalk.
 • Stel uw machine in volgens de zak en het te conserveren voedsel, zodat het precies goed is voor wat u wilt. Dit is van essentieel belang om beschadiging van de tas te voorkomen.
 • Het proces vergt tijd, verkort het niet of u zult niet de verwachte resultaten krijgen.
 • De lasstaaf werkt met hitte. Hoe hoger het micronage of de dikte van de vacuümzak, hoe hoger de temperatuur moet zijn.

waarom is vacuüm verpakken een goed idee?

Waarom vacuümverpakking een goed idee is

Toen we begonnen te praten over de verschillen tussen zakken met reliëf en gewone zakken, zeiden we dat we u tips zouden geven over vacuümverpakking, het belangrijkste proces waarin dit soort verpakking wordt gebruikt.

Ontdek nu de voordelen van deze conserveringsmethode, thuis of in uw gastronomische bedrijf:

 • Zo blijven de kenmerken en de versheid van het voedsel langer behouden.
 • Het aroma van het voedsel blijft veel langer intact, wat ideaal is bij het bewaren van producten zoals koffie of aromatische kruiden.
 • De spreektijd is tot 5 keer langer dan met andere methoden.
 • Beschermt verpakte producten tegen veelvuldig vriesbranden.
 • Optimaliseert het gebruik van de vriesruimte in uw koelkast, waardoor meer voedsel kan worden bewaard in dezelfde ruimte.
 • De zakken met reliëf kunnen ook worden gebruikt om op verschillende manieren te koken.

Goedkope gebosseleerde en effen zakken

Goedkope gebosseleerde en effen zakken

Als u op zoek bent naar de verschillen tussen reliëfzakken en gewone zakken, hebt u misschien ook informatie nodig over vacuümzakken.

In onze online winkel, Monouso, vindt u verschillende soorten vacuümzakken voor het bewaren van levensmiddelen, producten die u een maximale kwaliteit en weerstand bieden tegen de beste prijs.

Van hieruit kunt u rechtstreeks naar de sectie van professionele industriële vacuümzakken, gespecialiseerde producten voor professionele vacuümverpakkingsmachines.

Daarnaast hebben we de sectie van huishoudelijke vacuümzakken waar u verschillende modellen zakken vindt die ideaal zijn voor verpakkingsmachines die we in onze thuiskeukens kunnen gebruiken.

Ten slotte hebben we de gemetalliseerde vacuümzakken, een product dat een opvallender presentatie van de verpakte levensmiddelen mogelijk maakt. Dit type zak, dat alleen in professionele verpakkingsmachines kan worden gebruikt, is ideaal voor supermarkten.

U kunt al onze producten kopen zonder uw huis of bedrijf te verlaten, rechtstreeks vanaf uw computer of mobiele telefoon.

Naast de gebosseleerde en effen zakken vindt u bij Monouso diverse producten voor uw keuken, zowel voor professioneel gebruik als voor thuisgebruik.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.