fbpx

Verplichte borden voor bedrijven die u moet kennen

Verplichte borden voor bedrijven die u moet kennen

Volgens de Spaanse wetgeving moeten horecabedrijven – in het zicht van hun klanten – bepaalde verplichte borden voor bedrijven in hun etablissement plaatsen .

Verplichte borden in bedrijven geven aan klanten en bezoekers, diverse informatie, maar van belang. Bijvoorbeeld: werkuren of capaciteit.

Anderzijds dienen de verplichte borden voor bedrijven om aan te geven wat u wel en niet mag doen tijdens uw verblijf op het terrein.

Lees verder om te weten te komen welke borden u in uw zaak moet ophangen, wat de betekenis is van elk van de horecaborden en ze zo snel mogelijk op te hangen. Voorkom dat je beboet wordt.

Werktijden, licenties en capaciteit

Werktijden, licenties en capaciteit

Belangrijke informatie over uw restaurant, zoals openingstijden en capaciteit, moet op een voor klanten zichtbaar bord worden aangebracht.

In het coronavirus-seizoen is de capaciteit een interessant gegeven waarover u uw client├Ęle moet inlichten.

Het is belangrijk dat u een ander bord heeft met daarop de huidige vergunning van het pand en de documenten waaruit blijkt dat u voldoet aan de wettelijke eisen om zonder overlast te werken.

Desgewenst kunt u aan deze borden een suggestie- of klachtenformulier toevoegen waarop klanten hun mening over de service van het restaurant kunnen achterlaten

Het feit dat het advies wordt ingewonnen , wordt door de klanten altijd goed ontvangen.

Verplichte verbodsborden

Verplichte verbodsborden

Elk restaurant heeft de bevoegdheid om bepaalde handelingen of gedragingen in zijn etablissementte verbieden.

Hiervoor is het belangrijk gebruik te maken van de verplichte verbodsborden voor bedrijven, die duidelijk aangeven wat moet worden vermeden.

Niet roken


Als uw restaurant geen aangewezen rookruimte heeft, is het nodig het bordje met het rookverbod te plaatsen.

Als u niet voldoet aan de installatie van dit verplichte bord voor bedrijven, kunt u worden bestraft met boetes, vari├źrend van 30 tot 600 euro.

Alcoholische dranken aan minderjarigen

De verkoop vanalcoholische dranken aan minderjarigen is straf baar en daarom moet u een bord ophangen waarop duidelijk staat dat uw restaurant dergelijke praktijken niet bevordert.

Plaats dit verbod op alcohol aan minderjarigen op een zichtbare plaats in het restaurant, hetzij bij de ingang, hetzij bij de toonbank.

Tabaksverkoop aan minderjarigen

Net als alcohol is de verkoop van tabak aan minderjarigen onder de 18 jaar verboden en moet u een bord plaatsen met deze informatie.

Zorg ervoor dat u dit bord in uw restaurant heeft of u krijgt een boete. In dit geval varieert de boete van 10.000 euro en meer.

Recht op toelating? Dit is het teken

Indien uw restaurant zich het recht van toegang voorbehoudt, geef dit dan aan via de verplichte borden voor bedrijven.

Het is belangrijk te onthouden dat er een waarschijnlijke reden moet zijn om een persoon de toegang tot de inrichting te ontzeggen.

Anders zou dit kunnen worden beschouwd als een discriminerende maatregel tegen de persoon die wil binnenkomen. Als dat zo is, kunt u worden aangeklaagd wegens discriminatie.

Prijslijst

Een ander verplicht uithangbord voor bedrijven is een bord dat de prijzen van elk productvermeldt.

In plaats van ze op de menukaart te zetten, is het een goed idee om de prijzen -inclusief belasting- op de toonbank of bij de ingang van het restaurant te vermelden.

Overige horeca borden

Andere gastvrijheid posters

Naast de verplichte borden voor bedrijven die informatie geven over het etablissement of te vermijden handelingen, zijn er in de horeca borden die niet mogen ontbreken.

Deze verplichte borden voor bars, restaurants en andere horecabedrijven zijn gericht op aanbevolen hygi├źnische maatregelen en de exploitatie van het bedrijf.

Hygi├źne-aanbevelingen

Horecaborden met hygi├źneaanbevelingen moeten wijzen op het belang van handen wassen voor en na de voedselconsumptie.

Meestal zijn deze posters voorzien van infografieken over hoe de handen effici├źnt kunnen worden gewassen en hangen ze in de toiletten van het etablissement.

U kunt de boodschap kracht bijzetten door te wijzen op het belang van handen wassen om te voorkomen dat u ziektes oploopt, zoals het coronavirus.

Optreden aan de bar

Met de komst van Covid-19 moeten horecabedrijven in de zaak verplichte bordenplaatsen over het gedrag van personeel en klanten tijdens de bediening.

De inhoud van deze borden moet informeren over wat wel en wat niet te doen tijdens het verblijf in het restaurant, teneinde de bioveiligheidsmaatregelen van elke klant te waarborgen.

Bijvoorbeeld, het houden van sociale afstand of het juiste gebruik van het masker zijn enkele van de overwegingen die u met dergelijke borden zou kunnen meedelen.

Stappen voor het bestellen van afhaalmaaltijden

Om het bestellen van afhaalmaaltijden gemakkelijker te maken voor de klanten, moet u een bord ophangen dat educatief is en dat geen details onbedekt laat.

Geef uitleg over de borden die de sociale afstand aangeven wanneer men zich in het etablissement bevindt, de betaalzone, de zone waar de bestellingen kunnen worden afgehaald en de bioveiligheidsmaatregelen die in acht moeten worden genomen terwijl men op uw producten wacht.

Proces voor thuisbestelling

Tijdens de invoering van inperking is thuisbezorging een veilige verkoopmethode geworden voor restaurants en andere bedrijven.

Informeer uw klanten over de procedure die zij moeten volgen om thuisbezorging in uw restaurant te bestellen.

Plaats een gedetailleerd bord zowel in de winkel als op sociale media.

Om goed te werken, heb je meer nodig dan bewegwijzering

Om goed te werken, heb je meer nodig dan posters

Meer dan verplichte borden voor bedrijven die de klant wijzen op de informatie die hij zoekt of wat hij niet moet doen in het etablissement, zijn er verplichte producten die u in het restaurant moet hebben voor een vijfsterrenservice.

Monouso, onze online winkel, biedt u een verscheidenheid aan kwaliteitsproducten voor de horeca tegen betaalbare prijzen.

In onze catalogus vindt u het serviesgoed en bestek dat de klanten nodig hebben om de gerechten van uw menu te nuttigen, alsook speciaal vaatwerk en beschermingsmiddelen voor elk personeelslid.

Om de hygi├źne en de bioveiligheid in uw restaurant te garanderen, hebben wij een sectie met hygi├źneproducten, gaande van hydroalcoholische gel tot zeepdispensers of papieren handdoeken.

Bezoek ons en ontdek alles wat we hebben om u te helpen een onvergetelijke service te bieden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.