fbpx

Tips voor verantwoord gebruik van plastic

Tips voor een verantwoord gebruik van plastic

Het ongedifferentieerde gebruik van plastic heeft grote negatieve gevolgen gehad voor de gezondheid en het milieu, en regeringen over de hele wereld hebben al een reeks acties ondernomen om een verantwoord gebruik van plastic te bevorderen. Neem deel aan de zorg voor de planeet, wij helpen je!

Hier zullen wij enkele aanbevelingen doen waarmee u het plasticverbruik kunt verminderen en de negatieve gevolgen van dit materiaal, dat verwoestende klimatologische gevolgen kan hebben, kunt beperken

Wat is verantwoorde consumptie of verantwoord gebruik?

Wat is verantwoorde consumptie of verantwoord gebruik?

Verantwoorde consumptie of verantwoord gebruik wordt gedefinieerd als de manier om consumptiegewoonten aan te passen aan de behoeften, waarbij wordt ingezet op een omgeving van sociale gelijkheid en milieubehoud.

Om tot een verantwoorde consumptie of een verantwoord gebruik te komen, moet worden nagedacht over een aantal acties die een positieve invloed zullen hebben, zoals:

  • Evalueer het milieueffect.
  • Gebruik producten en diensten die milieuvriendelijk zijn.
  • Bepaal de mogelijke effecten van een bepaalde levensstijl.

Europese verordening ter bevordering van een verantwoord gebruik van kunststoffen

Europese verordening ter bevordering van een verantwoord gebruik van kunststoffen

Sinds begin 2018 is de Europese Commissie begonnen met het vaststellen van maatregelen die het plasticverbruik zullen verminderen. Dit initiatief is gericht op het beperken van microplastics en plastics voor eenmalig gebruik, het waarborgen van milieubescherming en het bevorderen van bewustwording in de samenleving.

Deze verordening verplicht bedrijven de nodige veranderingen binnen hun organisatie door te voeren om een verantwoord gebruik van plastic te handhaven. Om negatieve gevolgen voor de gezondheid en het milieu te voorkomen, moeten maatregelen worden genomen voor een verantwoord gebruik van plastic.

Acties voor een verantwoord gebruik van plastic

Acties voor een verantwoord gebruik van plastic

Water in glazen bekers of herbruikbare verpakkingen

Door water te drinken in een glazen beker of in herbruikbare verpakkingen zal het gebruik van wegwerpproducten afnemen, waardoor het gebruik van herbruikbare verpakkingen wordt aangemoedigd om meer afval te vermijden.

Wegwerpproducten? Minder is meer

Door minder wegwerpproducten te gebruiken en het gebruik van plastic verpakkingen te beperken door verpakkingen van karton, glas en hout, zal het juiste gebruik van plastic worden gestimuleerd.

Bulkaankopen

Door producten in bulk te consumeren , kan goedkoper worden ingekocht en kan het gebruik van plastic voor de verpakking van sommige producten worden verminderd. Het zal ook het afval verminderen dat u produceert.

Plastic verpakkingen vermijden

Het gebruik van plastic verpakkingen vermijden is een van de acties die u kunt ondernemen. Kies in plaats van dit soort bakjes voor bakjes van karton, glas en hout, want al deze materialen zijn ideaal voor het bewaren en conserveren van voedsel.

Neem je tassen mee winkelen

Een dagelijkse actie die u in uw routine kunt opnemen om het gebruik van plastic te verminderen, is uw eigen herbruikbare stoffen of kartonnen tassen mee te nemen om uw boodschappen te doen. Als u veel plastic zakken in huis hebt, geef ze dan een tweede leven en neem ze mee om te gaan winkelen, zodat u meer uit hun nuttige leven haalt

Zoek altijd naar mogelijkheden om plastic te vervangen

Vermindering van het gebruik van plastic door gebruik te maken van glazen recipiënten, roestvrij staal en keukendoeken zal niet alleen het verantwoord gebruik van plastic bevorderen, maar ook de hoeveelheid afval verminderen die het milieu aantast.

Herbruikbare verpakking in plaats van plasticfolie

Op de markt is een grote verscheidenheid van herbruikbare verpakkingen te vinden die kunnen worden gebruikt ter vervanging van het gebruik van huishoudfolie.

Deze containers kunnen gemaakt zijn van keramiek, glas of roestvrij staal, die zonder enig ongemak zullen werken voor het bewaren en conserveren van voedsel.

Recycleren en hergebruiken

Recycling aanmoedigen, plastic verpakkingen die een andere bestemming kunnen krijgen, een tweede kans geven.

U kunt containers weggooien in de daarvoor bestemde containers wanneer ze niet meer gebruikt kunnen worden.

Gebruik herbruikbare flessen

Een andere ideale optie om een verantwoord gebruik van plastic aan te moedigen is het gebruik van herbruikbare flessen, die u kunt vullen, gebruiken, wassen en hervullen uit een drinkwaterbron.

Wat doen we met rietjes?

Om een verantwoord gebruik van plastic aan te moedigen, moet het gebruik van rietjes worden vermeden, want hoewel ze een onschuldig gebruiksvoorwerp lijken, kunnen ze ernstige schade toebrengen aan het milieu.

Bij het serveren van een drankje of cocktail kunt u afzien van plastic rietjes en genieten zonder ongemak.

Producten die ook schadelijk zijn: koffiecapsules en kauwgom

Andere producten die ook een negatieve invloed hebben op het milieu zijn koffiecapsules en kauwgom. In het geval van koffiecapsules wordt aanbevolen om ze na gebruik opnieuw te gebruiken voor tuinwerkzaamheden, zodat ze kunnen worden gebruikt om kleine plantjes te planten.

Anderzijds zijn de meeste kauwgoms gemaakt van plastic en omdat het moeilijk is ze te recycleren, is het aan te raden ecologische kauwgoms te kopen of de consumptie ervan te vermijden.

Kleed je keuken aan met herbruikbare producten

Het gebruik van herbruikbare producten van roestvrij staal, hout en bamboe in uw keuken zal een uitstekende actie zijn die het verantwoord gebruik van plastic zal aanmoedigen. Herbruikbare producten zijn een uitstekende optie omdat ze weerstand bieden en ideaal zijn om zorg te dragen voor het milieu.

Scheerapparaten

Het gebruik van elektrische scheerapparaten en ontharingswas wordt aanbevolen om een goede hygiëne te handhaven. Het gebruik van deze producten zal de hoeveelheid afval verminderen die wordt veroorzaakt door het weggooien van wegwerpscheermesjes.

Lucifers of lucifers zijn beter

Om het juiste gebruik van plastic te bevorderen, wordt aanbevolen lucifers of lucifers te gebruiken en het gebruik van aanstekers van plastic te vermijden.

Een alternatief als u liever aanstekers gebruikt dan lucifers, is het gebruik van navulbare aanstekers en u kunt steeds dezelfde gebruiken.

Verantwoord gebruik van kunststof in de industrie

El uso responsable del plástico en la industria

Het verantwoord gebruik van plastic in de industrie is een zeer relevant aspect, als gevolg van de regelgeving die begin 2018 is vastgesteld.

Deze maatregelen zijn erop gericht het gebruik van recycleerbare containers in te voeren die goede recyclingpraktijken en een goed gebruik van plastic bevorderen.

De grondgedachte van het verantwoord gebruik van plastic is het creëren van nieuwe consumptiegewoonten die garanderen dat plastic verpakkingen in de toekomst in hun geheel kunnen worden gerecycleerd.

Waarom een verantwoord gebruik van plastic bevorderen?

¿Por qué promover el uso responsable del plástico?

Er zijn verschillende redenen waarom het noodzakelijk is een verantwoord gebruik van plastic te bevorderen. De belangrijkste reden is de negatieve impact van plasticvervuiling op het milieu te verminderen, hier zullen we de meest relevante met u delen:

Effect op het mariene ecosysteem

De impact van het gebruik van plastic op het mariene ecosysteem is aanzienlijk, plastic vervuilt gemakkelijk alle soorten watermassa’s. Deze hoeveelheid afval kan gemakkelijk het land bereiken en niet alleen schade toebrengen aan mariene ecosystemen, maar ook aan levende wezens op het land.

Het probleem is niet alleen de vorming van het vuilniseiland, maar ook de aanwezigheid van microplasticdeeltjes in de oceaan, die door de zeedieren worden geconsumeerd en deel uitmaken van ons menu.

Verontreinigde grond en lucht

Een andere plaats waar plastic deeltjes uiteenvallen is de bodem, die na verloop van tijd uiteenvalt in nanodeeltjes. Bodemverontreiniging beïnvloedt de voedselketen en is een van de ernstigste en meest voorkomende problemen.

Luchtverontreiniging is een probleem dat onze gezondheid aantast zonder dat we het merken. Gifstoffen die vrijkomen bij het gebruik van plastic komen in de lucht terecht en veroorzaken ernstige gezondheidsproblemen.

Schade aan levende wezens

De schade aan levende wezens als gevolg van plasticverontreiniging is divers en varieert van inwendige verstoppingen tot beschadiging van het spijsverteringsstelsel bij de zeefauna.

Een ander gevolg van plasticvervuiling is dat het verstrikt kan raken in de nek of ledematen van zeevogels en zoogdieren.

Anderzijds stapelen zich door de versnippering van plastic toxische stoffen op in de flora en fauna, die uiteindelijk door de mens worden geconsumeerd en gezondheidsproblemen veroorzaken.

Monouso promoot het gebruik van biologisch afbreekbare producten

Monouso promueve el uso de productos biodegradables

In de online winkel van Monouso vindt u een grote verscheidenheid aan opties die een verantwoord gebruik van plastic bevorderen. Onder hen hebben we:

Biologisch afbreekbare platen

Biologisch afbreekbare borden zijn een economisch, duurzaam en milieuvriendelijk alternatief, ideaal voor het serveren en presenteren van voedsel tijdens een feest, evenement of partij.

Ze bieden een grote verscheidenheid aan opties en ontwerpen om de decoratie van uw tafel te benadrukken en uw gasten een andere ervaring te bieden.

Kartonnen en papieren bekers

Bekers van karton en papier zijn lichte, resistente gebruiksvoorwerpen, ideaal voor het serveren van warme en koude dranken. Ze zijn biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk en composteerbaar, verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten.

Kartonnen en papieren bekers hebben een plastic folie aan de binnenkant van de beker om te voorkomen dat de inhoud wordt gemorst of weglekt.

Milieuvriendelijke afdekkingen

Het ecologisch bestek is een duurzaam alternatief, dat wordt gebruikt als aanvulling om de tafel van de gasten te presenteren en te serveren. Ze zijn hygiënisch, bestendig en gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

In de online winkel van Monouso vindt u een grote verscheidenheid aan opties met moderne en resistente ontwerpen.

Biologisch afbreekbare rietjes

Biologisch afbreekbare rietjes zijn een alternatief voor het versieren van uw feesten en vieringen, het ontwerp en de kleurrijke uitstraling zullen de presentatie van drankjes accentueren.

Ze zijn gemaakt van dik papier, wat ze de nodige stevigheid geeft om urenlang te bewaren, ze zijn milieuvriendelijk zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vervuilen van het milieu.

Een andere optie die u kunt gebruiken om zorg te dragen voor het milieu en te genieten van een verfrissend drankje, zijn de maïszetmeelrietjes gemaakt van maïszetmeel, aardappelzetmeel of suikerriet.

Maïszetmeelrietjes zijn sterk en duurzaam, composteerbaar en veilig in gebruik voor mensen met een allergie.

Biologisch afbreekbare rietjes zijn milieuvriendelijke gebruiksvoorwerpen die een ideale tijdbesparende reinigingsoplossing bieden.

In de catalogus van Monouso vindt u een grote verscheidenheid aan producten met innovatieve ontwerpen die u helpen zorg te dragen voor het milieu.

Biologisch afbreekbare miniaturen

Biologisch afbreekbare miniaturen zijn accessoires die worden gebruikt voor het proeven van voedsel.

Het zijn milieuvriendelijke producten, perfect om de presentatie van gerechten te benadrukken waarvan de eters zullen genieten.

De biologisch afbreekbare miniaturen zijn composteerbaar, gemaakt met cellulosepulp uit suikerriet. Deze accessoires worden in vuilnisbakken voor organisch afval gedeponeerd.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.