fbpx

Veilige gastvrijheid label, hoe kom je eraan?

Distintivo de hostelería segura ¿Cómo conseguirlos?

De hele wereld bereidt zich voor om de nieuwe normaliteit te reactiveren, na het verschijnen van Covid-19. Er worden maatregelen genomen om een tweede golf van de ziekte te voorkomen, in ieder geval totdat het vaccin beschikbaar is.

Onder de acties die worden uitgevoerd zijn de veilige hotel- en restaurantlabels. Dit is een vereiste die de impact van het coronavirus op de horeca wil verminderen.

Voorlopig zijn er drie labels geïdentificeerd: safe hostelry, safe restaurant en safe bar

Deze documenten, die door de Spaanse horeca worden verstrekt, certificeren bedrijven die aan alle eisen voldoen om als een veilige en Covid-19-vrije vestiging te worden beschouwd.

Op de website van de Hotel- en Cateringindustrie van Spanje zullen de beheerders van de vennootschapsbelasting een formulier moeten invullen met eenvoudige informatie over het restaurant om hen te helpen voldoen aan de vereisten voor het verkrijgen van het beveiligde horecamerk.

Het proces voor het verkrijgen van het safe catering-label wordt afgehandeld door de horecavereniging van de provincie waar het bedrijf gevestigd is

Zij zijn verantwoordelijk voor het bezoeken van uw bedrijf en het toekennen van het veilige horecamerk, maar alleen als aan alle eisen is voldaan.

De veilige horecabadges die aan restaurants worden gegeven hebben het logo van de provinciale horecavereniging en de naam van het bedrijf dat het ontvangt, dus het is niet overdraagbaar.

Blijf bij ons en kom meer te weten over de manier waarop de processen voor het verkrijgen van de veilige horeca-etiketten worden afgehandeld en het doel ervan.

Waar gaat deze veilige cateringbadge over?

¿De qué trata este distintivo de hostelería segura?

De Horeca van Spanje is een bedrijfsorganisatie die de leden van de horeca vertegenwoordigt, partnerschappen tussen bedrijven ontwikkelt, de Spaanse gastronomie promoot en officiële gegevens over de vooruitgang van de sector publiceert.

In het kader van de uitvoering van de fasen van het Plan voor de overgang naar een nieuwe normaliteit heeft het hotelwezen in Spanje een comité georganiseerd dat belast is met het opstellen van de nodige maatregelen om de verspreiding van de Covid-19 met de opening van de bedrijven te voorkomen.

Deze maatregelen zijn gecontroleerd door het ministerie van Volksgezondheid en de horecabedrijven moeten zich eraan houden als ze hun bedrijf willen heropenen en een veilig horeca-etiket willen krijgen waarmee ze hun deuren kunnen openen.

Dit label zorgt ervoor dat alle medewerkers van uw restaurant de juiste desinfectieprotocollen kennen en naleven, om de ruimtes vrij van virussen te houden en de vestiging veilig te kunnen openen.

Voorschriften voor het verkrijgen van het veiligheidsetiket

Requisitos que debes seguir para obtener el distintivo de hostelería segura

Zoals we hebben aangegeven, is de eerste stap het invullen van uw gegevens op de website van de Spaanse horeca.

Na het invullen van het formulier is het noodzakelijk om te beginnen met het toepassen van de aanbevelingen die zijn geschreven in de gids die is opgesteld in samenwerking met het Instituut voor Spaanse Toeristische Kwaliteit.

Als onderdeel van de eisen waaraan moet worden voldaan zijn:

 • Wassen en decontamineren van bestekken, borden, glazen, bekers en andere gebruiksvoorwerpen die tijdens het onderhoud worden gebruikt.
 • Scheid de tafels met een minimale afstand van anderhalve meter zodat er geen contact is tussen mensen.
 • Installeer methacrylaatschermen tussen de tafels om de veiligheidsruimte te behouden en de gasten te scheiden.
 • Voer een dieptereiniging uit van gemeenschappelijke ruimtes, zoals badkamers, nadat deze door één persoon zijn gebruikt.
 • Het vaststellen van een beperkte capaciteit. De capaciteit van restaurants en hotels zal worden uitgebreid volgens de fase van het de-escalatieplan.
 • Voer het gebruik van thermometers uit om de temperatuur te meten van mensen die uw bedrijf binnenkomen.
 • Verhoog de bioveiligheidsmaatregelen bij het hanteren en wassen van voedsel
 • Plaats de antibacteriële gelverdelers op verschillende plaatsen in het bedrijf. Het is aan te raden aandacht te besteden aan de ingang, de bar en de kassa.
 • Verbied het personeel om onder werktijd te vertrekken. Dit is bedoeld om besmetting van het personeel door de gemeenschap te voorkomen.
 • Verplicht gebruik van maskers en handschoenen te allen tijde.

Het is belangrijk om te weten dat u, nadat uw restaurant het label van veilig restaurant heeft gekregen, een verklaring moet ondertekenen waarin u zich ertoe verbindt om aan elk van deze essentiële eisen te voldoen.

De horecavereniging in uw provincie zal regelmatig een bezoek brengen aan uw restaurant om er zeker van te zijn dat alle processen perfect worden uitgevoerd en om te bevestigen dat uw bedrijf het behoud van het label verdient.

Wie zorgt ervoor dat aan de eisen wordt voldaan?

¿Quiénes velarán por el cumplimiento de los requisitos?

De personen die verantwoordelijk zijn voor het bezoek aan de etablissementen zijn leden van het technisch personeel van de Horeca-industrie van Spanje en van de horecavereniging van de provincie waar uw bedrijf gevestigd is.

Deze vertegenwoordigers van beide organisaties zullen werken volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid.

Rekening houdend met de aanbevelingen die in de officiële mededelingen worden vermeld, moeten de restaurantmanagers het restaurant openen zodat de schoonmaak- en ontsmettingswerkzaamheden in elk van de restaurantzones kunnen beginnen.

Op het moment van het bezoek van het technisch personeel zullen zij de gebruikte schoonmaakmiddelen en producten grondig herzien om na te gaan of ze geschikt zijn om virusdodende middelen te elimineren.

En wat doe ik nadat ik mijn accreditatie heb ontvangen?

¿Y qué hago luego de recibir la acreditación?

Naast het leveren van de nodige tools en producten om uw bedrijf het keurmerk van veilige gastvrijheid te geven, helpen ze u ook om kennis op te doen over hoe u uw vestiging kunt beheren in het kader van het ontklimmen.

Enkele van de voordelen die u krijgt om te voldoen aan het proces van het verkrijgen van het veilig-hoteletiket zijn

 • Deelname aan opleidingsactiviteiten voor werkgevers en medewerkers van het bedrijf om te leren omgaan met deze nieuwe manier van werken in restaurants en hotels.
 • Een handleiding met de afstandsmaatregelen die de werknemers in elk gebied van het bedrijf moeten nemen.
 • Volledige toegang tot verkoopplatformen en -applicaties, waar mensen uw bedrijf vinden en hun aandacht krijgen.
 • Plaatsing van borden in elk van de werkgebieden die aangeven welke activiteiten zijn toegestaan en welke niet.
 • Echte en bijgewerkte informatie over veranderingen in de de-escalatiefasen of in de regels voor de opening van restaurants tijdens de Covid-19-pandemie.

Objetivo del distintivo de hostelería segura en tu negocio

Deze tekenen van veilige catering geven aan dat uw bedrijf voldoet aan de juiste reinigings- en desinfectienormen om een Covid-19-vrije omgeving te zijn en de verspreiding van ziekten te voorkomen.

Bovendien hebben de medewerkers die in het restaurant werken het vertrouwen dat het een veilige ruimte is om hun werk voort te zetten.

Deze badge heeft drie modellen, afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft: veilig restaurant, veilige bar en veilige catering.

De badges hebben de naam van het etablissement waaraan ze zijn toegekend, het imago van de hotelvereniging van de provincie en de talen die worden gesproken in de stad waar ze zich bevinden.

Monouso ondersteunt u bij de opening van uw restaurant

Monouso te apoya en la apertura de tu restaurante

De situatie was erg moeilijk en beetje bij beetje komen we er wel doorheen.

Met deze geest van eenheid in tegenspoed biedt Monouso zijn producten en diensten aan de horeca aan, zodat u zonder zorgen of problemen uw deuren kunt heropenen.

In het bijzonder hebben we voor deze keer twee speciale categorieën:

Hygiëneproducten: vanuit het comfort van uw huis kunt u onze ruimtecategorie van hygiëneproducten bezoeken, waar u alles vindt wat u nodig heeft om uw restaurant te saneren.

Handreinigingsgel, vochtige doekjes, industriële papierrollen, doeken, zeepdispensers, zijn enkele van de producten die u in deze categorie vindt.

Wegwerpkleding. Vandaag de dag is wegwerpkleding meer dan ooit een noodzaak, dus we nodigen u uit om onze categorie in Monouso te bezoeken.

In deze ruimte vindt u: wegwerphandschoenen van verschillende types, wegwerpmaskers of mondbeschermers, wegwerpmutsen, wegwerpoverkappingen, naast andere producten die ideaal zijn voor het behoud van de gezondheid van uw werknemers en klanten.

Daarnaast vindt u bij Monouso nog andere producten die u kunnen helpen in deze nieuwe fase: wegwerpservies, glazen van verschillende materialen, ecologisch bestek of gerecyclede servetten, om er maar een paar te noemen.

Om uw veiligheid te waarborgen, voeren wij het nodige beheer zodat uw producten in het comfort van uw huis of bedrijf worden ontvangen. Een verzendproces dat wordt uitgevoerd volgens alle vastgestelde veiligheidsmaatregelen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.