fbpx

Veganisten en vegetariërs: de grote vergeetachtigen in restaurants

restaurantes vegetarianos y veganos

De belangstelling van veel mensen voor een veganistisch of vegetarisch dieet groeit met de dag. Daarom nemen veel restaurants steeds vaker bepaalde voedingsmiddelen op hun menukaart op. Om je te helpen je aan te passen aan een gezondere en groenere levensstijl, vertellen we je in dit artikel over het belang en de huidige trends in vegetarisch en veganistisch eten. Lees verder en ontdek alles wat u moet weten om het menu van uw restaurant aan te passen.

Het belang van een aangepast menu voor vegetariërs en veganisten

Met een menu dat specifiek is aangepast voor vegetariërs en veganisten kun je tegemoetkomen aan de behoeften van je klanten.

Je moet veganistische gerechten gaan behandelen als de rest van je menu en ze dezelfde of zelfs meer aandacht geven. Zo krijgt u een breder publiek en kunt u uw deuren openen voor het grote publiek, waardoor u inclusief wordt.

Onder het belang van een aangepast menu kunnen we bovendien de grote voordelen benadrukken van het opnemen van dergelijke voedingsmiddelen in het dieet van elke persoon, waarbij we echter niet mogen vergeten dat dit alles de keuze is van uw klanten en niet het dwingen tot het opnemen of uitsluiten van welk voedsel dan ook.

Door dit in uw menu op te nemen helpt u uw restaurant een gezonde en evenwichtige voeding te promoten die de aandacht van veel meer mensen zal trekken. Dit alles wordt gedaan om zich aan te passen aan de behoeften van elke klant en zo de beste aanbiedingen en aandacht te garanderen.

Potentiële klanten die u kunt aantrekken

Met de jaren evolueert de gastronomie. Daarom moet u in staat zijn om mee te evolueren. Wanneer u het menu van uw restaurant aanpast voor vegetariërs en veganisten, moet u rekening houden met welke klanten u zult aantrekken.

Daarom zal ik het nu met u hebben over de klanten die u naar uw restaurant kunt halen.

  • Mensen met de wens om een gezond leven te leiden: In deze tijd hebben mensen ervoor gekozen zich zorgen te maken over hun voeding. Elke dag zijn er meer en meer mensen die zich zorgen maken over gezonder eten en een evenwichtige voeding.

Hoewel dit vaak wordt gedaan om hun lichaam in een betere conditie te houden, doen velen dit om te voorkomen dat ze te maken krijgen met ziekten die hun levenskwaliteit verminderen. Deze mensen geven de voorkeur aan een vetvrij dieet met meer fruit, groenten en peulvruchten.

  • Millennials: Deze zijn meer gebaseerd op veganisme dan op vegetarisme, omdat zij kiezen voor een duurzame consumptie die toekomstige generaties aanmoedigt om zorg te dragen voor het dierenmilieu en dierenmishandeling koste wat kost te vermijden.

Veganisme schakelt elk product van dierlijke oorsprong volledig uit.

  • Milieubewuste mensen: Dit soort mensen denkt kritisch na over de hulpbronnen van de planeet, die in tegenstelling tot de bevolking niet zo vaak groeien. De drijfveer voor deze mensen is de angst dat de aarde uitgeput raakt.

Ze zijn vaak erg bezorgd over de toestand van het milieu en zoeken vaak een ecologische oplossing voor de negatieve gevolgen van het aanbod van vleesproducten.

Vegetarische en veganistische eettrends vandaag de dag

Trends in voeding zijn even veranderlijk als in de mode. Sommige blijven echter door de jaren heen hetzelfde.

  • Vleesvervangers: Te beginnen met tofu, seitan, soja, het nieuwe gofu en tarwegluten, voedingsmiddelen die vaak worden gebruikt om de textuur van vlees te imiteren.
  • Voorkeur voor biologische plantaardige producten: Voedingsmiddelen die al hun eigenschappen behouden en weinig vet bevatten.

In 2022 werd aardappelmelk op een vrij nieuwe manier opgenomen als een heerlijk zuivelvrij melkalternatief. Daarnaast kun je nu ook genieten van zeevruchten als een geweldig alternatief, maar dan volledig gemaakt van planten.

Deze trends zijn hier om te blijven en om een voor en na te markeren in elk restaurantmenu dat besluit om vandaag inclusief vegetariërs en veganisten te zijn.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.