fbpx

Welke voedingsmiddelen kunnen vacuüm worden verpakt?

¿Qué alimentos pueden ser envasados al vacío?

De vacuümverpakkingsmethode maakt het mogelijk om ons voedsel lang te bewaren, waardoor het verlies aan eigenschappen en voedingsstoffen tot een minimum wordt beperkt.

Er zijn verschillende soorten vacuümzakken. De meeste van hen zijn vervaardigd in verschillende maten, ontworpen om vaste en vloeibare producten op te slaan.

Hoewel het heel gebruikelijk is om de vacuümverpakkingsmethode in restaurants in acht te nemen, is het ook mogelijk om het in uw huis te gebruiken om de producten die u op de markt koopt te behouden en uw economie te helpen.

Lees meer over de techniek van het verpakken en conserveren van voedingsmiddelen en welke voedingsmiddelen vacuüm kunnen worden verpakt.

Wat bedoel je met vacuüm verpakt?

¿A qué se refieren con envasado al vacío?

Het is gebruikelijk dat je na het winkelen wat voedsel dat beschadigd is voor consumptie moet weggooien. Dit geldt met name voor verse voedingsmiddelen zoals groenten en fruit.

Daarom is het gebruikelijk om de techniek van vacuümverpakking te gebruiken, dat wil zeggen om de ingrediënten in vacuümzakken op te slaan en de lucht die binnenin blijft te elimineren, waardoor de mogelijkheid ontstaat om voor lange periodes op te slaan.

Dit proces wordt mogelijk gemaakt door de verwijdering van zuurstof en micro-organismen die het voedsel afbreken en beschadigen.

De vacuümzakken zijn gemaakt van verschillende materialen, sommige dikker en resistenter dan andere, zodat u de mogelijkheid hebt om ze op te slaan in de vriezer, de voorraadkast of de koelkast.

Welke voedingsmiddelen kunnen worden gestofzuigd?

¿Qué alimentos se pueden envasar al vacío?

Vacuümzakken maken het mogelijk om voedsel te zuigen, ongeacht of het vloeibaar of vast is.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en de capaciteit van de zakken te respecteren om morsen te voorkomen of om te voorkomen dat de zak niet volledig afsluit.

Hier is een lijst met producten, zodat u weet welke voedingsmiddelen vacuüm kunnen worden verpakt.

Vlees en gevogelte

Het is ideaal om vlees te vacuümverpakken, ongeacht of u een heel stuk of een filet reserveert. In het geval van vacuümverpakt pluimvee is het het beste dat het ontbeend is en in stukken wordt gescheiden.

U kunt gebruik maken van deze opslagmethode om reeds gemarineerde vleesdelen op te slaan en bij het koken hoeft u ze alleen maar uit de koelkast te halen en in de pan te koken.

Het vlees dat je in de vacuümzakken gaat stoppen kan vers of bevroren zijn. Het belangrijkste is dat het zijn kwaliteit niet verliest en dat het malser wordt als je het kookt.

Het wordt aanbevolen om vlees met botten niet op deze manier op te slaan. Dit komt omdat, wanneer de lucht uit de zak wordt verwijderd, de botten de vacuümzak kunnen breken.

Vis en zeevruchten

Als u kleine visjes, zoals sardines, vacuüm gaat verpakken, moeten ze idealiter worden ingevroren zodat ze niet worden verpletterd als de lucht wordt verwijderd.

Grote vissen zoals octopus, garnalen, inktvis en garnalen worden volledig vacuüm verpakt, zodat u meer mogelijkheden heeft bij de bereiding ervan.

Het is echter belangrijk dat u probeert de hele vis op te slaan zonder de vinnen en zelfs zonder de staart, omdat ze een klein gat in de zak kunnen openen, waardoor er geen vacuüm in de zak kan ontstaan.

Groenten en peulvruchten

Het beste alternatief voor het vacuüm verpakken van groenten en peulvruchten is om ze te koken zodat ze geen vocht opnemen, en ze vervolgens in te vriezen. Dit voorkomt ook dat het voedsel wordt bedorven tijdens het proces van het verwijderen van de lucht om het vacuüm te creëren.

Kaas

De vacuüm te verpakken kaas moet in middelgrote stukken worden gesneden, zodat alleen datgene wordt gebruikt wat nodig is en niet alle kaas wordt ontdooid.

Als je een zachte kaas gaat invriezen, moet je dat heel voorzichtig doen. Dit type kaas laat een vloeistof uitlekken waarmee de vacuümzak moet kunnen worden verzegeld.

Vruchten

Het is belangrijk om het fruit in stukken te snijden en in te vriezen alvorens het vacuüm te creëren om kneuzingen en verbrijzeling te voorkomen.

Als u sap gaat maken van het fruit, kunt u het vruchtvlees eruit halen om het in te vriezen en vacuüm te verpakken.

Vloeistoffen

Om een vloeistof te verpakken moet u minder dan de capaciteit van de vacuümzak serveren om morsen te voorkomen.

Ook moet u voorzichtig zijn bij het creëren van het vacuüm om te voorkomen dat de vloeistof de zak niet kan sluiten of, als u een vacuümmachine gebruikt, kan breken.

Als u iets meer wilt weten over het proces van het vacuümverpakken van vloeistoffen, raden wij u het artikel aan: Kunnen vloeistoffen vacuüm worden verpakt?

Tips voor vacuüm verpakte voedingsmiddelen

Consejos para alimentos envasados al vacío

Als je een machine hebt om vacuüm te genereren, volg dan gewoon de instructies. Maar als u deze techniek zonder wilt gebruiken, zijn er verschillende zelfgemaakte methoden om het vacuüm te genereren dat u kunt vinden in het artikel Vacuüm koken: alles wat u moet weten.

Om vlees en vis voor langere tijd te bewaren, is het ideaal om ze te koken. En als je vacuümzakken gebruikt, kun je daar het eten koken.

Groenten en peulvruchten moeten zo worden gekookt dat ze geen gas genereren na het elimineren van de zuurstof voor het vacuüm.

Vacuümzakken? We hebben ze voor u

¿Bolsas de vacío? Las tenemos para ti

Het maakt niet uit of u een bedrijf heeft of de ingrediënten thuis gaat bewaren, bij Monouso hebben we de perfecte vacuümzakken voor u.

Onder de verschillende vacuümzakken die wij u aanbieden zijn de biologisch afbreekbare vacuümzakken, de reliëf-vacuümzakken, de plastic vacuümzakken voor het bewaren van voedsel en de vacuümzakken om te koken.

Je hebt verschillende maten om uit te kiezen en op te slaan, van het kleinste product tot het product dat de meeste ruimte in je koelkast inneemt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.