fbpx

Turrón: de Spaanse woestijn die de wereld veroverde..

Elk land heeft vertegenwoordigers op verschillende gebieden: sport, muziek, politiek, kunst, technologie, wetenschap, enz.

In Spanje hebben we verschillende referenties.

Als we ons richten op het gastronomische veld, zult u zeker denken aan paella en Serranoham. Ongetwijfeld, maar wat vind je van turrón?

In sommige gevallen wordt het beschouwd als een snoepje dat met Kerstmis wordt geassocieerd, maar in andere gevallen wordt het het hele jaar door geconsumeerd.

Blijf bij ons en leer alles wat je moet weten over turrón, een van de liefste ambassadeurs van ons land.

Wat is turron?

¿Qué es el turrón?

Turrón is een traditioneel Spaans snoepje gemaakt met suiker, honing en amandelen.

Dit typische snoepje wordt gepresenteerd in de vorm van pillen en kan worden genoten met koffie of cider.

Turrón wordt gemaakt door suiker en honing te mengen met of zonder eiwit en vervolgens geroosterde, gepelde of gepelde amandelen toe te voegen.

Een beetje geschiedenis

Un poquitín de historia

De oorsprong van de noga gaat eeuwen terug , volgens sommige historici uit de Griekse tijd bereidden ze een deeg gemaakt met noten, waaronder amandelen, samengevoegd met honing.

Dit deeg werd gebruikt door Griekse atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen om hen energie te geven.

Een andere versie geeft aan dat het de Arabieren waren die in de 11e eeuw de eerste noga maakten.

In Spanje heeft dit heerlijke traditionele snoepje zijn wortels in Alicante in de 15e eeuw. Volgens historische geschriften kregen de arbeiders met Kerstmis een arroba van turrón als vorm van betaling.

Er zijn echter historische referenties die zeggen dat Turrón in de 16e eeuw in de stad Sexona (het huidige Jijona) heeft bestaan.

Sommige bronnen zeggen dat de creatie van dit typische snoepje is ontstaan tijdens een wedstrijd. Het initiatief, voorgesteld door de Arabieren, streefde naar een voedzaam snoepje dat langdurig in goede conditie kon worden gehouden.

Andere bronnen zeggen dat de creatie van de turrón afkomstig was van een ambachtsman uit Barcelona, wiens bijnaam Turró was, die verantwoordelijk was voor het maken van een voedsel met een overvloed aan grondstoffen dat onmisbaar was in tijden van schaarste.

Degenen die deze versie steunden, beweren dat de naam van dit snoepje afkomstig is van de achternaam van deze ambachtsman.

Een andere versie die door de geleerde van Jijonenco Fernando Galiana wordt verspreid, beweert dat het woord “turrón” afkomstig is van “torrat “, een mengsel van gedroogde vruchten en honing dat, nadat het naar het vuur is gebracht, een consistente en kneedbare massa vormt.

Ongeacht de geschiedenis, en zonder te willen discussiëren met de groepen die de ene of de andere versie verdedigen, is de waarheid dat turrón een duidelijke Spaanse exponent is waar ook ter wereld.

Legende met een turronsmaak

Leyenda con sabor a turrón

In Jijona wordt een legende verteld over het ontstaan van Turrón, een verhaal met als hoofdpersoon een Scandinavische prinses die, nadat ze met de koning was getrouwd, haar koude land van herkomst moest verlaten.

De prinses, niet in staat om te genieten van de schoonheid van haar landschappen, voelde zich erg verdrietig.

De koning, wanhopig om zijn koningin te zien vallen, had het idee om duizenden amandelbomen te planten in zijn land.

De amandelbomen bloeiden op en zorgden voor landschappen met witte tinten die lijken op de sneeuw van de koude landen waar ze vandaan kwamen, waardoor het geluk van zijn koningin terugkwam.

Vanaf dat moment leerden de inwoners van Jijona de vruchten van de amandelbomen te oogsten om te beginnen met het maken van de eerste monsters van de turrón.

Soorten turrón

Tipos de turrón

Er zijn verschillende soorten noga met verschillende kenmerken, texturen, ingrediënten en smaken.

Deze mix van suikers en noten heeft geleid tot nieuwe creaties waarin allerlei ingrediënten zijn verwerkt.

Volgens het Koninklijk Besluit 1787/1982, dat de soorten noga regelt die in Spanje op de markt worden gebracht, kunnen we zeggen dat er drie soorten noga zijn die zich onderscheiden door hun ingrediënten.

  • Nougat: honing en suikerspijs, met of zonder eiwit en amandelen. Inclusief zachte en harde nougat.
  • Diverse noga’s: dit type noga wordt gemaakt met noten die geen amandelen zijn en diverse ingrediënten.
  • Nougat met zetmeel: omvat meel of zetmeel voor amandeldeeg, suikers en honing.

Momenteel zijn er in Spanje gebieden waar de nougat een oorsprongsbenaming heeft, zoals Alicante met de harde nougat en Jijona met de zachte nougat.

JijonaNougat

Turrón de jijona

Het is een zachte en romige noga gemaakt met honing, suiker, gemalen amandelen en eiwit.

Dit type noga komt uit de provincie Alicante en heeft een regelgevende raad die verantwoordelijk is voor de bescherming van dit product.

Verbrandenoga – eierdooier

Turrón de yema quemada

De verbrande eierdooier noga is geïnspireerd op Catalaanse room.

Het wordt gemaakt met de overgebleveneierdooiers van het harde en zachte noga-productieproces.

Veen truffel

Turrón de trufa

Truffelnougat wordt gemaakt met chocolade, samen met geraffineerde smaken die zorgen voor een intense en zoete smaak die de eter bevalt.

De truffel wordt gepresenteerd als een in repen gesneden chocolade, wat een draai geeft aan de presentatie van deze heerlijke hap.

Kokosnootnoga

Turrón de coco

De kokosnootnougat wordt gemaakt met geraspte kokos. Dit ingrediënt geeft het een karakteristieke witte kleur. Daarnaast worden gemalen amandelen, suikers of honing en eiwit toegevoegd.

Met een jarenlange traditie is turrón de coco een van de eerste klassieke snoepjes die beschikbaar zijn om te delen in de kerstviering.

Noga van steen

Turrón a la piedra

Turrón a la piedra is een typisch product uit de buitenwijken van Jijona. Het wordt gemaakt met poedersuiker , geroosterde amandelen, citroen en kaneel .

Het bevat geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen, dus het wordt niet in bulk verkocht.

Koffienougat

Turrón de café

Koffienougat is de favoriet van de liefhebbers van dit heerlijkedrankje.

Het wordt gekenmerkt door zijn aangename en karakteristieke smaak, afkomstig van koffie. Het zal gemakkelijk de favoriet van uw gasten worden.

Chocolade noga

Turrón de chocolate

Chocolade nougat is een van de favorieten van de meeste mensen en kan gemaakt worden met verschillende soorten chocolade, zoals witte, zwarte of melk.

Nougats kunnen ook worden gemaakt met chocolade en noten, waardoor het een speciaal tintje krijgt, met een chocoladelaagje.

Dit type noga is een product dat in veel recepten is opgenomen, dus het is een bron van nieuwe desserts.

Nougat met room en noten

Turrón de nata-nueces

De room en notennougat heeft een verscheidenheid aan ingrediënten, waarbij amandelen worden vervangen door noten en room.

De smaak is zeer mild en het is mogelijk om het gehemelte van uw gasten te verrukken met het mengsel van de ingrediënten.

Keizerlijke noga-taart

Torta turrón imperial

De keizerlijke nogakaart is gemaakt met ingrediënten die vergelijkbaar zijn met de harde noga uit Alicante.

Het eindproduct heeft een fijnere textuur van hele amandelen, honing en koekjes aan de boven- en onderkant van de kauwgom.

Nougat

Turrón de guirlache

Nougat wordt gemaakt met amandelen en karamel. De amandelen hechten zich aan elkaar wanneer ze in contact komen met de karamel.

De amandelen kunnen worden vervangen door noten, hazelnoten of pijnboompitten, zodat u kunt genieten van verschillende smaken en texturen.

Dienbladen en borden om de turrón aan tafel te serveren

Bandejas y platos para servir turrón en tu mesa

De dienbladen en borden om de turrón te serveren zijn gebruiksvoorwerpen die van groot belang zijn om dit smakelijke traditionele snoep te laten zien.

Deze gebruiksvoorwerpen maken deel uit van de presentatie van de tafel en bieden ruimtes vol aantrekkingskracht en distinctie.

Daarnaast bieden de dienbladen en borden om de noga te serveren het gemak om de gasten te voorzien van verschillende soorten snoep tijdens speciale vergaderingen, evenementen of catering.

Deze producten worden vervaardigd met materialen van uitstekende kwaliteit en bijzondere eigenschappen die het gebruik ervan bepalen.

Tussen de dienbladen en borden om turron te serveren die we in Monouso hebben:

Kunststof platen

Kunststof borden zijn een goede optie voor het serveren van desserts aan tafel in kleine hoeveelheden, snel en gemakkelijk, en bieden gemak om te genieten van snacks of eten.

In de online winkel van Monouso vindt u plastic borden in verschillende kleuren, maten en vormen.

Verfraai de decoratie van uw tafel met kwaliteitsproducten die de feesten of speciale evenementen vullen met elegantie en onderscheidend vermogen.

Biologisch afbreekbare platen

De biologisch afbreekbare borden bieden een ecologische oplossing voor het serveren van maaltijden en desserts, waardoor een elegante service kan worden verkregen die rekening houdt methet milieu.

Het zijn hoogwaardige en resistente producten, ideaal voor gebruik bij feesten, evenementen en cateringdiensten.

Monouso biedt u een breed scala aan biologisch afbreekbare platen, gemaakt van verschillende materialen die u geld en tijd besparen bij het schoonmaken.

Plastic dienblad

Kunststoftrays bieden een handige en hygiënische optie voor het presenteren van eten en desserts op een feest, evenement of catering. In tegenstelling tot gerechten kunt u hele noga’s van verschillende soorten op dienbladen presenteren.

In onze online winkel vindt u een breed scala aan plastic bakjes die u het gemak bieden van het serveren van elk type voedsel.

Biologisch afbreekbare schalen

De biologisch afbreekbare schalen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, ideaal voor het serveren van voedsel en het helpen van het milieu.

U kunt een elegante maaltijd serveren met behulp van duurzame gebruiksvoorwerpen, waardoor uw gasten een vleugje distinctie krijgen.

Bij Monouso presenteren we een grote verscheidenheid aan biologisch afbreekbare schalen met ontwerpen, vormen en afwerkingen die perfect zijn voor gebruik in elk evenement of feest.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.