fbpx

Traditie van het Vichy geruite picknicktafelkleed

Een picknick is geen picknick zonder een rood geruit tafelkleed. We houden van deze uitspraak! De traditie van het gebruik van Vichy geruite tafelkleden om onze picknick op te zetten en te genieten van een buitenverblijf gaat ver terug in de tijd. In feite heeft het een verbazingwekkende geschiedenis die u graag zult ontdekken

Op MonousoWij zijn een online serviesgoed-, catering- en verpakkingswinkel, we navigeren in de geschiedenis van de picknick en we presenteren u ook de beste kleurrijke tafelkleden voor het geval u ook dit type picknick in de meest getrouwe stijl wilt vertegenwoordigen. We kunnen dit initiatief zelfs aanpassen aan de omstandigheden en we kunnen het doen op het terras of het balkon van uw huis.

Wat is een picknick?

Een picknick is wat algemeen bekend staat als een picknick of een soort van excursie die wordt gedaan om te eten of te snoepen zittend in het veld met het paar, familie of vrienden.

Over het algemeen draagt iedereen iets bij aan de maaltijd. Het gaat meestal gepaard met een heerlijke aardappelomelet, kaas, brood, wijn en een geruit tafelkleed. En daarmee hebben we de sleutels om te genieten van een traditionele picknick.

Wat is de oorsprong van de picknick?

Het woord lijkt te zijn ontstaan rond 1694 en komt uit de Franse taal, meer specifiek, het verscheen als “piquenique” (een pikkend en pikkend geluid). Zoals bijna alles ging het in de 18e eeuw over van het Frans naar het Engels, en het was in die tijd dat het meer kracht kreeg en populair werd over de hele wereld.

Zoals we al zeiden, vindt dit initiatief zijn oorsprong in de oudheid en in Frankrijk. Volgens sommige artikelen die over deze geschiedenis spreken, hebben we dankzij Virgil en zijn bucolicus de oorsprong van de picknick kunnen leren kennen. In zijn werken staat dat boeren en edelen in de Middeleeuwen tijdens hun reizen in de open lucht hebben gegeten. Later, in de 18e eeuw, werd de picknick iets voor de aristocraten.

Al in de 19e eeuw werd het idee van de “Picknick” en het doorbrengen van tijd op het platteland populairder en werd het opgevat als een terugkeer naar het genieten van de natuur. Een idee dat dankzij schrijvers als Zola of Maupassant werd gepromoot en ook door impressionisten als Manet en Monet werd geportretteerd.

Vandaag de dag is de picknick nog steeds erg populair in Frankrijk en heeft zich verspreid naar veel meer landen in de wereld.

Rood-wit geblokte picknicktafel

De bekendste picknick is de Franse picknick, waar alles wat je nodig hebt om het groot te maken is wijn, kaas en brood. Maar zonder de beroemde vichy papieren tafellakens. Dit brengt een vleugje “glamour” aan dit soort landuitstapjes. En waarom dit tafelkleed?

Dit rood-wit geruite tafelkleed, bekend als Vichy, is nauw verwant aan Frankrijk. Vichy is een stad in Frankrijk, precies in het midden, waarvan de naam staat voor een zeer traditioneel type stof zoals Vichy. Vroeger werd het alleen gebruikt op tafelkleden en servetten, maar nu zit dit ruitjespatroon in vrijwel alle kledingcollecties.

Ontdek al onze papieren tafelkleden voor feesten en hotelsWe wachten op je in Monouso!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.