fbpx

Toiletpapierfuncties: alles wat u NIET wist over dit product

Gebruikt u dit product vaak en weet u niet hoe het gemaakt is? Wilt u de belangrijkste details over toiletpapier weten? In dit item kent u alle gegevens en curiosa over dit onderwerp.

Er zijn veel toepassingen voor toiletpapier of papieren handdoeken op een regelmatige basis. Er wordt echter weinig gezegd over de oorsprong en de evolutie van dit product. Blijf tot het einde en we zullen je alles laten zien

Wat is toiletpapier?

papel higiénico

Toiletpapier is niets meer dan plantaardige vezels, die puur of gerecycled kunnen worden. Het wordt verwerkt in grote machines die het mengen met chemicaliën en water tot een pasta. Bovendien gaat het door een processor om het overtollige water te verwijderen en alle soorten bacteriën te verbranden.

Toiletpapier is ontworpen voor de menselijke behoefte aan reinheid na ontlasting of plassen. Het gebruik ervan werd onmisbaar voor de anale en genitale reiniging.

Daarnaast kan het gebruikt worden voor andere huishoudelijke taken zoals het absorberen van vloeistoffen, het opruimen van gemorste levensmiddelen. Wanneer er kinderen in huis zijn, is het gebruik van toiletpapier heel gebruikelijk. Kleine kinderen kunnen vloeistoffen morsen, of vuil worden, en toiletpapier zal zeer nuttig zijn.

Toiletpapier geschiedenis

Misschien denk je dat het wc-papier altijd zo is geweest hoe je het vandaag de dag kent. Ik zeg je, er was vroeger niet zoiets als wc-papier. De Romeinen, de Engelsen en de Fransen gebruikten bepaalde voorwerpen en producten die je je niet eens kunt voorstellen:

 • Magische borstel.
 • Slablad.
 • Koud water uit een rivieroever.
 • Wol gedrenkt in rozenwater.
 • Goose neck.
 • Rags.
 • Klei.

De geschiedenis van het toiletpapier begint in China in de tweede eeuw voor Christus. Dit is een van de meest onmisbare uitvindingen voor de samenleving. Het evolueerde in de loop der tijd tot 1857, toen de ondernemer Joseph C. Gayetty als eerste toiletpapier op de markt bracht.

Dit heeft geleid tot de opkomst van varianten en soorten toiletpapier, van de meest economische tot de meest geavanceerde.

Voor- en nadelen van het gebruik van toiletpapier

YouTube video

Het regelmatige gebruik van toiletpapier is in de loop van de geschiedenis zeer omstreden geweest. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voors en tegens van dit product:

Voordelen

De voordelen van toiletpapier zijn talrijk:

 • Economisch: hoewel er hoge kosten zijn voor toiletpapier, hebben de meeste producten een toegankelijke prijs
 • Verbonden aan de gezondheid: het gebruik van toiletpapier brengt gezondheid in uw lichaam en in uw huis.
 • Praktisch: u kunt het zonder problemen overal mee naartoe nemen
 • Uitstekende textuur: Toiletpapier biedt een zeer goede ervaring in tegenstelling tot andere objecten met een meer onaangename textuur.

Nadelen

Kan irritatie veroorzaken: Sommige soorten toiletpapier kunnen irritatie veroorzaken bij een gevoelige huid.

Een slecht gebruik kan leiden tot infecties: Als u papier verkeerd gebruikt, bevordert u de besmetting van uw privé-onderdelen.

Soorten toiletpapier

tipos de papel higiénico

We laten u hieronder zien wat de meest voorkomende soorten toiletpapier zijn in de samenleving. Dit zal u helpen om de ideale voor u te vinden.

Conventioneel: Dit is degene die we elke dag gebruiken in ons huis of op kantoor. Het is ook heel nuttig om het mee te nemen als je op reis gaat of als je gaat wandelen. U kunt het vinden in elke winkel, kruidenierswinkel of supermarkt.

Er is een grote verscheidenheid aan conventioneel toiletpapier. Dit varieert in budget, of door de hoeveelheid lagen die het bevat.

Industrieel: Industrieel toiletpapier is gemaakt voor gebruik door veel mensen. Het wordt gebruikt om de huid of handen van werknemers binnen een industrie, bedrijf, fabriek, winkelcentrum, restaurant en hotels te drogen.

Deze ruimtes moeten rolhouders hebben om de papierrol vast te houden en te helpen om deze gemakkelijk af te rollen. De rolhouders bevatten een veiligheidsslot, om te voorkomen dat deze verloren gaat of wordt verwijderd door gebruikers die er meestal baat bij hebben.

Grondstoffen voor het maken van toiletpapier

Voor de productie van toiletpapier zijn een aantal materialen nodig. Deze kunnen worden gevonden of rechtstreeks uit de natuur worden gehaald. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er chemicaliën worden gebruikt voor de juiste eindafwerking.

De combinatie en verfijning van deze materialen heeft geresulteerd in papier van verschillende kwaliteit. We zien de gebruikte materialen:

 • Cellulosepulp
 • Plantaardige vezels
 • Water
 • Polypropyleen of polyethyleen
 • Parfum

In sommige gevallen worden geuren of additieven gebruikt die hun marketing nog specialer maken. Er zijn bijvoorbeeld varianten voor mensen met huidgevoeligheid.

Belangrijkste merken toiletpapier

Als u op zoek bent naar een goed merk toiletpapier, zullen we de meest gekochte en aanbevolen papieren door gebruikers in de markt aangeven.

Op deze manier kunt u er rekening mee houden bij uw aankoop. Als u mijn aanbevelingen in overweging neemt, zult u zeker een zeer goed product vinden in de categorie toiletpapier. De merken zijn:

 • Scottex
 • Presto
 • Eroski compact
 • Mica Derm
 • Foxy zijde
 • Enova huidverzorging plus
 • Renova-magie

In feite stoppen sommige mensen niet om te kijken naar de markeringen op deze papieren. Hoewel andere, meer selecte gebruikers gedetailleerd onderzoek doen voordat ze hun aankoop doen.

Tips voor goed toiletpapiergebruik

Hier zijn enkele tips voor het juiste gebruik van toiletpapier die u zullen helpen uw gewoontes te matigen en uw geld te besparen. Deze tips zijn de volgende:

 • Het wassen van uw intieme delen na de ontlasting is een goede optie en een goede gewoonte. U kunt ook met wat papier drogen voor meer comfort.
 • Het oprollen van toiletpapier in je hand is een slechte gewoonte. U moet een deel van 3 of 4 lakens afscheuren om uzelf schoon te maken na een stoelgang of na het plassen.
 • Als uw handen vuil zijn, raad ik u aan ze te wassen met water en zeep voordat u het toiletpapier gebruikt
 • Als u toiletpapier bespaart, vermijdt u het kappen van 70.000 bomen per dag. Door papier te besparen vervuilen we minder en helpen we het milieu door het verbruik van toiletpapier te verminderen.
 • Het gebruik van dispensers in de industrie, het bedrijf, de fabriek, het winkelcentrum, het restaurant is een zeer goede optie als we het hebben over het besparen van toiletpapier

De manier waarop u uw toiletpapier gebruikt heeft direct invloed op uw budget. U zult veel minder kunnen uitgeven als u echt bewuster gebruik maakt van dit reguliere product.

We hebben het einde bereikt van onze post gewijd aan de kenmerken van toiletpapier. Vergeet niet om ons keukengerei te zien voor de juiste administratie van het wc-papier. Volg ons.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.