fbpx

Tips voor het verpakken van een pallet

Consejos para embalar un palet

Pallets zijn houten constructies die het transport van producten vergemakkelijken en het gemakkelijk maken om producten op te slaan in de magazijnen, op een praktische en veilige manier voor iedereen.

Wanneer pallets worden gebruikt om goederen te vervoeren, moeten ze in folie worden gewikkeld. Palletverpakkingen maken het transport veiliger en voorkomen dat producten per ongeluk worden geraakt of beschadigd.

Let op de beste tips voor het verpakken van een pallet, inclusief de beste manier van verpakken en de materialen die nodig zijn voor het verpakken.

Best practices bij het verpakken van pallets

Mejores prácticas al embalar palets

Het palletverpakkingsproces bestaat uit drie fundamentele stappen die een veilig en adequaat transport van uiteenlopende productengaranderen.

Gevormd door het proces van montage, de bescherming die ze nodig hebben en de fouten die moeten worden vermeden; deze drie stappen zorgen voor de eigenschappen die u zoekt in uw verpakking.

Tijdens het proces van de assemblage van de pallet

De eerste stap die genomen moet worden is het plaatsen van de producten in verpakkingen zoals dozen, die de capaciteit hebben om te worden gestapeld.

Vergeet niet dat elke verpakking een maximaal gewicht heeft , dus het juiste gewicht moet worden geplaatst om te voorkomen dat deverpakking in kwaliteit achteruitgaat of beschadigd raakt wanneer deze op de pallets wordt gestapeld.

Een andere tip is om de verpakkingen die u gebruikt heeft om de producten op te slaan te labelen. Op deze manier kunt u de inhoud van elk van hen gemakkelijk identificeren

Naast het schrijven van de naam, moet u idealiter de symbolen zoals beschreven in ISO 780:2015 op de verpakking zetten, zodat de mensen die de producten behandelen ze met de nodige zorg kunnen laden.

Ideale bescherming van de inhoud

Het gebruikt verpakkingstape om de verpakkingen van elk productte sluiten en te beginnen met stapelen op de pallets.

Als u klaar bent met het stapelen van de pakketten, is het tijd om de dozen en de pallet af te dekken met folie. Hoe meer folie je hebt, hoe veiliger de dozen zijn tegen stoten of misbruik.

Probeer de hoeken van de verpakking te beschermen met randbeschermers om schade aan de hoeken tijdens het transport te voorkomen.

Wat te doen en wat te vermijden bij het verpakken van een pallet

Een van de meest voorkomende fouten die worden gemaakt bij het stapelen van individuele pakketten voordat ze met folie worden bedekt.

Idealiter worden de afzonderlijke pakketten in kolommen gestapeld of in elkaar geschoven. Beide methoden zorgen ervoor dat de dozen niet verpletterd worden door hun gewicht en niet omvallen.

Als de afzonderlijke verpakkingen die gestapeld moeten worden raar zijn , moet u lege verpakkingen gebruiken om de pallet te completeren.

Stapel nooit in een piramidevorm en vermijd het plaatsen van meer gewicht dan een pallet kan dragen. Het stapelen in de vorm van een piramide biedt onvoldoende ondersteuning voor de afzonderlijke verpakkingen en veel gewicht kan de pallet breken of beschadigen.

Essentieel: palletwikkelfolie

Fundamental: film para embalar palets

Een fundamenteel element voor het transport van de producten is het foliepapier voor het verpakken van de pallets.

De afzonderlijke verpakkingen met de producten moeten in het midden van de antislippallets worden geplaatst

De afzonderlijke verpakkingen worden dan tot aan de bodem van de pallet afgedekt. Dit voorkomt dat de dozen van de pallet afglijden en dat er goederen verloren gaan tijdens het transport.

De pallet is de structuur die verantwoordelijk is voor de ondersteuning van de verpakkingen, maar de folie is de protagonist als het gaat om het vastzetten van de producten tijdens het transport.

Manuele of machinale verpakking

Embalaje manual o con máquina

Palletwikkelen met folie kan op twee even effectieve manieren: handmatig of met behulp van een palletwikkelmachine.

Bij het handmatige proces bedekt een team van mensen de hele pallet met meerdere lagen folie, zodat de afzonderlijke pakketten niet van hun plaats verschuiven.

Het gebruik van palletwikkelmachines wordt echter aanbevolen , omdat deze tijd besparen en zeer eenvoudig te gebruiken zijn. Bovendien is de verpakking compacter en dus veiliger.

Slotoverwegingen voor het gebruik van een palletwikkelmachine

Consideraciones finales para usar una embaladora de palets

Bij het verpakken van een pallet zijn er twee extra overwegingen: de hoeveelheid te verpakken folie en de maximale hoogte die de afzonderlijke dozen op de pallets moeten bereiken.

Er is geen vaste hoeveelheid foliepapier voor de verpakking, maar de verpakking moet dik en sterk genoeg zijn om de dozen op de pallets te houden.

Als de lading niet met voldoende wikkelfolie wordt bedekt, bestaat het risico dat de producten tijdens het transport op de grond vallen of dat ze worden geraakt en de inhoud ervan wordt beschadigd.

Bovendien is de hoogte van de verpakkingen op de pallet afhankelijk van het gewicht en het volume van de te vervoeren producten. De maximale aanbevolen hoogte voor de dozen is echter 145 centimeter.

Voordelen van het gebruik van hout voor verpakkingen

Ventajas de utilizar madera para embalajes

Het gebruik van hout voor verpakkingen en verpakkingsprocessen is een economisch en milieuvriendelijkalternatief dat bedrijven kunnen gebruiken.

Hout wordt gebruikt om pallets, verpakkingen, rollen en zelfs containers te maken die het transport, de opslag en de veiligheid van elk product vergemakkelijken.

Elke kubieke meter hout die gebruikt wordt om verpakkingen te maken, helpt een ton kooldioxide te bevatten die zich in het milieu heeft opgehoopt .

Ook de bedrijven die zich met deze sector bezighouden, genereren tot drie miljoen banen in de landen die deel uitmaken van de Europese Unie.

Tot slot is het belangrijk om de nadruk te leggen op het recycling- en hergebruikspotentieel van elk van de producten die bestemd zijn voor de verpakking.

Sommige mensen over de hele wereld zijn verantwoordelijk geweest voor het transformeren van pallets in meubels of bureaus, terwijl houten kisten of manden zijn gebruikt om bibliotheken te bouwen of objecten op te slaan.

Verklarende video over het verpakken van een pallet

Als u alle noodzakelijke stappen wilt weten om een pallet te verpakken, laten we u een video achter van het kanaal Transportes Rinoceronte.

Zij zijn belast met de detaillering van de materialen die gebruikt kunnen worden om de producten op de pallet te verpakken en de veiligheid ervan te garanderen.

Ze tonen ook het stap voor stap proces van het monteren van de pallet en de handmatige verpakking van de pallet met de folie.

YouTube video

Kunststof voor het verpakken van pallets en andere artikelen

Als u folie nodig heeft voor het verpakken, ga dan naar de Monouso

malig gebruik en kies de film en producten die het beste bij uw behoeften passen.

In de sectie van palletfolie u kunt de handmatige stretchfolie vinden metverschillende kleuren, maten en zelfs het aantal rollen dat u kunt kopen.

Om het palletiseren gemakkelijker en sneller te maken, kunt u ook een rekbare folie-rolhouder vinden.

Naast de rollen folie voor het palletiseren heeft u een hele categorie gewijd aan verpakkingsmateriaal nodig om uw transport en opslag gemakkelijk en veiligte maken.

Deze categorie bestaat uit producten zoals zelfklevende verpakkingstapes, kartonnen dozen, sluitmachines, zelfklevende documentzakken en zelfs cadeaupapier.

Als u een van de producten nodig heeft, hoeft u deze alleen maar aan uw winkelmandje toe te voegen en de bestelling te bevestigen, op deze manier wordt de datum van verzending en levering vastgesteld op het voor u meest geschikte adres.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.