fbpx

Tips voor het reinigen van gereedschap

Consejos para limpiar los ├║tiles de limpieza

Schoonmaken is een fundamentele activiteit die moet worden uitgevoerd in huizen, kantoren of elke ruimte waar mensen zich bevinden.

Veel van de reinigingsgereedschappen die gebruikt worden om vuil van verschillende oppervlakken te verwijderen, bevatten meer bacteri├źn dan een urinoir of toilet heeft.

Het is dus van het grootste belang om het reinigingsgereedschap minstens ├ę├ęn keer per maand te reinigen, zodat de gezondheid van geen enkele persoon wordt aangetast, om slechte geuren te vermijden en om te voorkomen dat ze gemakkelijk verslechteren.

Alle reinigingsgereedschappen kunnen worden gewassen, ongeacht hun grootte of vorm, maar het is noodzakelijk om het goed te doen.

Als het vuil niet volledig wordt verwijderd, zullen de volgende keer dat u schoonmaakt, deeltjes in een van de gebieden achterblijven.

Ga met ons mee en ontdek de beste manier om elk reinigingsgereedschap te reinigen om de levensduur ervan te verlengen.

Hoe voorkomt u dat reinigingsgereedschappen snel achteruitgaan?

¿Cómo evitar que los utensilios de limpieza se deterioren rápido?

Reinigingsroutines moeten minstens ├ę├ęn keer per maand worden uitgevoerd om vuil en bacteri├źn te verwijderen.

Voor dit werk heeft u verschillende gereedschappen nodig die een bepaalde manier van gebruik hebben, een manier van wassen en opslag in de betreffende reinigingsruimte.

Ook al zijn het objecten met een bepaalde levensduur, je kunt ze langer gebruiken als je ze op de juiste manier behandelt.

Kies het juiste gereedschap afhankelijk van de reiniging die u gaat doen

Het nut van reinigingsgereedschap is afhankelijk van het juiste gebruik. Als ze verkeerd worden gebruikt of voor andere taken, krijg je niet de beste resultaten.

Om te voorkomen dat ze sneller verslijten, moet u de reinigingsgereedschappen gebruiken voor de functie waarvoor ze zijn gemaakt.

Als u ze voor andere reinigingswerkzaamheden gebruikt, kunt u de oppervlakken die u reinigt aantasten en schade toebrengen aan het gereedschap door ze te dwingen een ander soort vuil te reinigen.

Het scheiden van schoon en vuil reinigingsgereedschap

Als u al wat schoonmaakspullen hebt gebruikt en deze moet wassen, zet ze dan niet op dezelfde plaats waar de schone instrumenten zich bevinden.

Als ze in contact komen met schoon gereedschap, moet u ze onmiddellijk wassen, anders is het resultaat van de reiniging niet gunstig.

Om het eenvoudig te maken, plaatst u vuil gereedschap in de buurt van de plaats waar u het wast en reinigt u het in de reinigingsruimte.

Droog het gereedschap als je klaar bent met het wassen

Vaak wordt na het wassen het reinigingsgereedschap zonder te drogen in de cleanroom geplaatst en pas weer gebruikt als het tijd is om schoon te maken, maar dit is een ernstige vergissing.

Als ze nat blijven, mogen micro-organismen en bacteri├źn groeien en zich voeden met kleine waterputten op oppervlakken of hun vocht.

Om ervoor te zorgen dat ze droog zijn, verspreidt u gereedschap zoals doeken om te drogen met behulp van lucht of plaatst u dweilen op plaatsen waar de zon ze zal drogen.

Wassen en desinfecteren van reinigingsmiddelen

Lavado y desinfecci├│n del material de limpieza

Het wassen van reinigingsgereedschap moet een geschikte ruimte hebben, weg van de gebieden die al zijn schoongemaakt.

Om het gereedschap te wassen dat verantwoordelijk was voor het verwijderen van vuil, zoals stof of vuil, is een mengsel van water en wasmiddel nodig om eventuele resten te verwijderen.

Voor instrumenten die werden gebruikt om olie of vet te reinigen, moet een alkalisch reinigingsmiddel worden gebruikt, dat de resten volledig verwijdert omdat ze zijn samengesteld uit kaliumhydroxide of natriumhydroxide.

En voor de gereedschappen die worden gebruikt om gebieden met een hoog besmettingsrisico te reinigen, worden ze gedesinfecteerd met natriumhypochloriet.

Zeven tips voor het reinigen van gereedschap om ze zo goed als nieuw te maken

Siete consejos para limpiar los utensilios de limpieza y dejarlos como nuevos

Door het gebruik van verschillende reinigingsgereedschappen kunnen alle delen van het huis gemakkelijk worden gereinigd.

Wanneer u klaar bent met het schoonmaken, is het noodzakelijk om elk van de gebruikte gereedschappen te wassen en te desinfecteren, zodat u dit niet hoeft te doen voordat u de volgende reinigingsdag begint.

Als u het gereedschap vaak of aan het eind van het werk wast, zijn ze sneller schoon omdat u ze niet hoeft te schrobben vanwege het vuil dat zich eraan heeft vastgeklampt.

Volg deze tips op, zodat u uw schoonmaakbenodigdheden kunt verzorgen en uw huis er elke keer weer als nieuw kunt laten uitzien als u het schoonmaakt.

Mop

Om het te reinigen is het ideaal om het te weken in een emmer warm water om alle onzuiverheden te verwijderen. Als je het eruit haalt, wrijf het dan in met een beetje afwasmiddel en verwijder het met koud water.

Als je huisdieren thuis hebt en je gebruikt een dweil om hun behoeften te reinigen, moet je er een hebben voor de huisdieren en een andere voor alle gebieden van het huis.

Vervang ook het water in de emmer elke keer dat u de mop gebruikt om resten van het reinigingsmiddel te verwijderen en wrijf niet over het gereinigde vuil.

Borstels

De borstels worden over meubels, kleding of gordijnen heen gelegd om pluizen en haren te verwijderen.

Bij het schoonmaken is het ideaal om een klein borsteltje tussen de haren te plaatsen om haar, stof en pluis te verwijderen en te laten weken.

Water met zuiveringszout, bleekmiddel of ammoniak wordt gebruikt om de penselen te laten weken en deze ingredi├źnten worden met behulp van veel koud water goed van het penseel verwijderd.

Droog ze niet af met een handdoek of doek, omdat er pluisjes tussen de haren kunnen zitten. Plaats hem buiten en zorg ervoor dat hij volledig droogt, zodat hij niet beschimmeld raakt.

Duster

Bij het reinigen van gereedschap zoals stofdoek moet u rekening houden met het materiaal waarvan het gemaakt is. Voor het reinigen van een stofdoek moet het stof worden verwijderd door het in een open ruimte te schudden.

In het geval van synthetische plumeaus is de beste optie om ze te zuigen tot er geen stofdeeltjes of spinnenwebben meer overblijven.

De veren zijn ideaal voor het wassen met wasmiddel en het verwijderen van stof.

Was met veel zeep totdat er geen wasmiddel meer over is en hang in een ruimte waar het in de lucht droogt.

Stofzuiger

Koppel de stofzuiger los voordat u begint met schoonmaken. Veeg het oppervlak, de fittingen, de slangen af met water en zeep en verwijder ze vervolgens met een vochtige doek.

Verwissel de vuilniszak en herhaal deze procedure aan de hand van het aantal keren dat u de stofzuiger gebruikt of wanneer deze zegt dat er geen ruimte is.

Was het luchtfilter met water en zeep om de stofdeeltjes te verwijderen die zijn weggezogen in het aantal keren dat u de stofzuiger heeft gebruikt.

Vervang het luchtfilter om de zes maanden of een jaar voor betere resultaten en probeer er een high-performance of HEPA-filter van te maken om meer stofdeeltjes op te vangen dan een gewoon filter.

Bezem

Net als bij reinigingsgereedschappen zoals stofdoeken, is de eerste stap bij het reinigen van een bezem het afschudden van het stof en de onzuiverheden die tussen de haren zijn geconcentreerd met een klein borsteltje of een randje in een open ruimte.

Was de bezem met een mengsel van water en afwasmiddel en verwijder deze met veel water totdat u ziet dat er geen schuim meer uitkomt.

Om te voorkomen dat de borstelharen onder het gewicht van de bezem buigen, hangt u hem buiten om snel te drogen en zet u hem terug op zijn plaats in de cleanroom.

Wasmachine

Elke week nadat u klaar bent met het wassen van uw kleding, lakens, dekbedden en doeken moet u beginnen met het schoonmaken van de buitenkant en de binnenkant van uw wasmachine.

Gebruik voor het reinigen van de buitenkant een doek met een mengsel van water en afwasmiddel, wrijf goed in en verwijder deze met een vochtige doek.

Wrijf de binnenkant in met een vochtige doek om stof en pluis te verwijderen na elke wasbeurt.

Als u het gevoel heeft dat uw wasmachine niet naar behoren wast, doe dan een grondige reiniging met een korte wascyclus.

Programmeer de wasmachine om te vullen met warm water om een half kopje bleekmiddel en een beetje afwasmiddel toe te voegen. Laat alle producten ongeveer 15 minuten staan.

Om de reiniging af te ronden, laat u het mengsel leeglopen en reinigt u de wanden van de wasmachine met veel water om eventueel achtergebleven onzuiverheden te verwijderen.

Doeken en sponzen

De doekjes en sponzen die in het huis worden gebruikt, moeten voor eenmalig gebruik zijn om te voorkomen dat de bacteri├źn die u bij het schoonmaken van de tafel verwijdert, op de spons terechtkomen waarmee de vaat wordt gewassen.

Ze moeten elke week worden gereinigd door ze te weken in water met ammoniak, azijn, bleekmiddel, zuiveringszout of citroen.

Het weken van de doeken en de sponzen moet minstens ├ę├ęn dag duren om eventuele bacteri├źn die zich tijdens het gebruik hebben opgehoopt, te verwijderen.

Het is ideaal om de doeken en sponzen om de drie maanden te vervangen, maar dat hangt af van het gebruik en de reinigingsroutine die u erop aanbrengt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.