fbpx

Tips voor het invriezen van voedsel met diepvrieszakken

portada-bolsa-conge

Hoewel diepvrieszakken ons in staat stellen een groter aantal voedingsmiddelen op te slaan en ze intact te houden om ze naar believen te kunnen consumeren, is het noodzakelijk om te weten hoe we elk van de producten die we in deze zakken stoppen, kunnen invriezen.

Weet je waarom? Het blijkt dat niet alle voedingsmiddelen dezelfde eigenschappen hebben en dus niet op dezelfde manier reageren als ze aan de kou worden blootgesteld.

Met het oog hierop, om de zakken te gebruiken om voedsel in te vriezen, zullen wij bij Monouso u enkele van de trucs laten zien die u zullen helpen om uw gezondheid niet in gevaar te brengen en er het meeste uit te halen. Dus, laat ons het u hieronder uitleggen.

Identificeer welke voedingsmiddelen u niet moet invriezen

Bij het gebruik van diepvrieszakken geloven we dat alles kan worden ingevroren en de realiteit is dat het niet kan, want sommige voedingsmiddelen verliezen texturen, smaken en vitaminen als ze worden blootgesteld aan de kou. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn de sauzen, die ongeacht de basis die ze hebben, gescheiden zijn wanneer ze ontdooid worden.

Hetzelfde gebeurt met de crèmes van de taarten of de gefrituurde taarten zoals de frieten, die bij het ontdooien kleverig en smakeloos zijn, want ze gooien water en daarmee het zout en zijn specerijen.

Vruchten zijn ook niet ideaal om in te vriezen, maar een truc om dit te doen is om ze te schillen en ze te bedekken met siroop voordat ze worden ingevroren.

Alles moet vers zijn

Plastic zakken voor het invriezen van voedsel kunnen worden gebruikt voor het conserveren van vers voedsel. Als je bijvoorbeeld een vis hebt die al twee dagen of meer in je koelkast ligt en je wilt hem invriezen om hem niet kwijt te raken, zal hij bij het ontdooien en koken een beetje slijmerig, smakeloos en in een slechtere conditie zijn.

bolsa-congelador

Bevriezen op basis van wat je eet

Veel mensen geloven in het snel kunnen koken, dus stel je voor dat je de zakken gebruikt om voedsel in te vriezen voor een kilo vlees, maar je woont alleen.

Je zult moeten wachten tot het ontdooit is voordat je de portie die je die dag gaat eten kunt gaan hakken en de rest weer kunt invriezen.

Dus, als je je leven gemakkelijker wilt maken door je eten in te vriezen, doe het dan in kleine porties! Zo kun je een tas gebruiken en ontdooien wat je nodig hebt voor die maaltijd.

Bovendien kan het meervoudig invriezen en ontdooien van hetzelfde product er niet alleen toe leiden dat het zijn kwaliteit, textuur en smaak verliest, maar kan het ook leiden tot voedselvergiftiging.

Dit laatste is vaak het geval bij voedingsmiddelen zoals vlees en vis, omdat dit voedingsmiddelen zijn met bacteriën die geactiveerd kunnen worden als ze ontdooien.

Was plastic diepvrieszakken grondig

Het is gebruikelijk dat we onze diepvrieszakken gebruiken als we het voedsel dat ze hebben opgeslagen hebben opgegeten. Daarom is het super belangrijk dat ze goed worden gewassen met water en zeep, binnen en buiten, en vervolgens worden gedroogd en een paar minuten aan de zon worden blootgesteld.

Waarom? Op deze manier kan kruisbesmetting worden voorkomen. Bijvoorbeeld: als een kip wordt ontdooid, kan deze bacteriën en water vrijlaten die uiteindelijk deel kunnen uitmaken van het stuk vlees of de groente die je in diezelfde zak stopt.

Voor al het bovenstaande is het duidelijk dat het belangrijk is om elk voedsel te kennen en te weten hoe het moet worden behandeld voor het invriezen, omdat dit de kwaliteit, textuur, smaak en nutritionele bijdrage van elk product in uw dagelijks dieet garandeert.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.