fbpx

Tips voor het heropenen van een Post Quarantaine Restaurant

Consejos para reabrir un restaurante post cuarentena

De Spaanse regering heeft de uitvoering van het plan voor de overgang naar een nieuwe normaliteit vastgelegd om het deëscalatieproces op een geleidelijke en gecoördineerde manier op gang te brengen. Op deze manier worden winkels, bars en restaurants voorbereid op heropening na de quarantaine.

Indien u nog steeds niet weet hoe dit proces zal worden uitgevoerd, geven wij u advies om uw pand voor te bereiden met maximale garanties voor de hygiëne van het personeel en de klanten.

Tips om uw restaurant te heropenen in de post quarantaine of nieuw normaal

Consejos para reabrir tu restaurante en la post cuarentena o nueva normalidad

Om een restaurant te heropenen na de quarantaine, moet u elk van de regels in het Plan voor de overgang naar een Nieuw Normaal volgen en zich voorbereiden op het verwelkomen van meer klanten aan het einde van deze fasen.

U moet de officiële meldingen in de gaten houden, zo bent u op de hoogte van de voortgang van elk van de fasen en voorkomt u dat u gelooft in vals nieuws dat uw bedrijf kan schaden.

Hier zijn enkele aanbevelingen met betrekking tot de acties die u moet ondernemen om uw restaurant zo goed mogelijk te laten werken of beter te laten werken dan voordat de lockdown begon.

Voorafgaand aan de opening van de vestiging

Bij de heropening van een restaurant na de quarantaine moeten de eigenaars en het onderhoudspersoneel voor elke zone van het gebouw de nodige schoonmaak- en ontsmettingswerkzaamheden uitvoeren om ervoor te zorgen dat de ruimten vrij zijn van virussen en bacteriën.

Zij moeten samen met het administratieve personeel de gerechten kiezen die het meest waarschijnlijk in het restaurant worden geserveerd, afhankelijk van het seizoen en de kosten van de producenten, om geen verlies te veroorzaken.

Het is ook aan te raden om posters te plaatsen in het etablissement, met de nadruk op preventieve maatregelen tegen Covid-19, zoals een goede handwas en het gebruik van maskers.

Onderhoud van de leveringsservice

Sommige mensen zullen naar uw restaurant komen om te eten, maar blijven de bezorgservice aanbieden. Dit zal nog steeds een ideale optie zijn voor de mensen die het huis niet verlaten.

Ongeacht de locatie van uw restaurant, is het waarschijnlijk dat in deze periode van de-escalatie mensen liever niet naar het terrein gaan om te genieten van een heerlijk menu, dus het handhaven van deze service is de beste optie totdat alles weer normaal is.

Een andere optie om de gerechten van uw restaurant te promoten is het gebruik van de bezorgservice platformen. Op deze manier kunt u een groter gebied binnen de provincie bestrijken en beschikt u over eigen bezorgers om deze dienst aan te bieden.

Het is belangrijk dat het bezorgpersoneel tijdens de dienst passende beschermingsmaatregelen in acht neemt om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Normen waaraan het personeel moet voldoen

Medewerkers zijn verplicht om met hun uniformen en werkschoenen te vertrekken, dus het is niet toegestaan om op het laatste moment nog boodschappen te doen of hun lunchpauze af te breken.

Werknemers moeten zichzelf desinfecteren voordat ze het pand betreden, een afstand van anderhalve meter tussen hen in acht nemen, geen mobiele apparaten gebruiken tijdens de werkuren en hun handen vaker dan normaal wassen. Bovendien moet elke werknemer handschoenen dragen en deze verwisselen bij het uitvoeren van werkzaamheden binnen de werkplekken.

De werkplekken van het keukenpersoneel moeten worden afgescheiden met een veiligheidstape om te voorkomen dat ze de vijfvoetslimiet waaraan ze moeten voldoen, overschrijden.

Tot slot heeft het schoonmaakpersoneel de taak om elk uur de deurknoppen, de badkamers en de mensenzones te desinfecteren.

Verdeling van de kamer

Tafels moeten op een veilige afstand worden gehouden, tussen anderhalf en twee meter, zodat mensen niet in contact komen met de tafels.

Daarnaast worden de posities aan de tafels gedeeld door methacrylaatschermen, zodat mensen het moment kunnen delen zonder fysiek contact te hebben.

Bij de ingang van het etablissement en de laadruimtes moeten handdispensers worden geïnstalleerd, zodat de klanten bij aankomst en voor het verlaten van het restaurant hun handen kunnen reinigen.

Op dezelfde manier moet de badkamer voorzien zijn van zeep, zodat mensen hun handen kunnen wassen om virussen en bacteriën effectiever te kunnen elimineren voordat ze voedsel inslikken.

Bij het verlaten van het etablissement moet het onderhoudspersoneel de bakken, servetringen, tafels, schermen, stoelen en zelfs zout- en peperstrooiers desinfecteren.

Bardienst

Aan het begin van de opening van het restaurant moet de bestelling aan de bar worden achtergelaten en moet de klant worden verteld dat hij/zij deze moet verwijderen om contact met hem/haar te vermijden.

Ondanks de evolutie van het ontklimmingsplan moeten de werknemers die aan de bar van uw bar of restaurant werken, een afstand van anderhalve meter bewaren.

De zitplaatsen aan de bar moeten ook op een veilige afstand staan en mensen mogen alleen aan de bar blijven voor de tijd die door het restaurant is vastgesteld.

Het gereedschap dat in de bar wordt gebruikt, moet met de hand worden gewassen en vervolgens in de vaatwasmachine worden gedaan om ervoor te zorgen dat het gedesinfecteerd wordt en vrij is van virussen of bacteriën.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.