fbpx

Tips & Trucs: Hoe de stofzuigerzak te zuigen

Ventajas y trucos: C├│mo envasar al vac├şo en bolsas

Hetconserveren van voedsel is een aandachtspunt voor elk levensmiddelenbedrijf en een van de methoden om dit te bereiken is de vacu├╝mzak.

Daarom is het noodzakelijk om de technieken te kennen om de versheid van het voedsel te behouden.

Blijf bij ons en mis geen details. We zullen u de voordelen van de vacu├╝mzak laten zien en enkele trucs die u in staat stellen om dit proces correct uit te voeren.

Hoe de zakken te verpakken, gemakkelijk en snel

C├│mo envasar al vac├şo en bolsas, f├ícil y r├ípido

Om de zakken te zuigen is het noodzakelijk enkele aanbevelingen op te volgen om de versheid van het voedsel voor een langere periode te behouden.

Volg deze aanbevelingen op en leer hoe u uw eten inpakt:

 • Plaats het product of het voedsel in de te verpakken zak, waarbij de hals van de zak opgevouwen blijft en er geen resten achterblijven.
 • Voorkom dat de zak waarin het voedsel is verpakt, vettige resten bevat die de plastic verzegeling kunnen verzwakken.
 • Wanneer het voedsel in de zak wordt geplaatst, moet het op de sealbalk worden geplaatst , waarbij de mond van de zak vrij wordt gehouden om verder te gaan met het sealen.
 • Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de zak voor de verpakking, deze moet kleiner zijn dan de sealbalk om ervoor te zorgen dat het vacu├╝m correct wordt gemaakt.
 • Zorg ervoor dat u de verpakking en de luchtafvoer machine aan te passen aan het voedsel dat moet worden verpakt, op deze manier vermijd je de zak te exploderen.
 • Om ervoor te zorgen dat het vacu├╝m correct wordt gemaakt, is het noodzakelijk om de nodige tijd te wachten tot het sealen is voltooid, wat afhankelijk is van het type zak dat wordt gebruikt.
 • Hoe hoger de micronage van de zak, hoe hoger de te gebruiken temperatuur in de sealbalk.

Zo werkt een vacu├╝mverpakkingsmachine

As├ş funciona una envasadora al vac├şo

Een van de voordelen van vacu├╝mverpakken is direct gerelateerd aan de werking van de verpakkingsmachine, omdat het een praktisch en eenvoudig gebruik is waarmee u – in slechts 4 stappen – de voedselzak van uw keuze kunt sluiten.

 1. Open de vacu├╝mverpakkingsmachine.
 2. Plaats het voedsel in de te verpakken zak.
 3. Stel de zak in op de vacu├╝mmond van de machine en sluit de machine.
 4. Schakel de machine in om het proces van het legen van de lucht en het sluiten van de zak te starten.

Soorten vacu├╝mzakken

Tipos de bolsa para envasar al vac├şo

Er zijn twee soorten vacu├╝mzakken, elk met specifieke kenmerken die u in staat stellen om de meest geschikte zak voor uw bedrijf te kiezen. Deze zijn:

Embossed vacu├╝mzakken

Gegraveerde vacu├╝mzakken worden gebruikt in externe of huishoudelijke verpakkingsmachines.

Deze vacu├╝mzakken hebben een glad oppervlak, zijn gemaakt van polyamidepolyethyleen en hebben een micronwaarde van ongeveer 90/105.

Een ander kenmerk van deze vacu├╝mzakken is hun structuur, die ruw is of op de rug gestempeld, noodzakelijk voor de juiste afzuiging van lucht.

Gladde zakken voor vacu├╝mverpakking

Gladde vacu├╝mzakken worden gebruikt in professionele kamermachines.

Dit type zak is gemaakt van polyamide met polyethyleen, een element dat de zak zijn porositeit geeft en dient als een barri├Ęre om luchtlekken te voorkomen.

Gladde vacu├╝mzakken zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, waaronder 70, 90, 120, 130, 150 en 160 micron.

Uw keuze is afhankelijk van de verpakking, waarbij de 90 micron zak het meest gebruikt wordt.

Vacu├╝mzakdikte-indeling

Vacu├╝mzakken worden in twee soorten ingedeeld op basis van hun dikte, die de beschermende barri├Ęre van de zak bepaalt. Deze zijn:

 • Dunne vacu├╝mzakken: worden gebruikt om voedsel te bevatten dat kortstondig wordt opgeslagen, zoals worstjes, vlees zonder been, vis zonder been en pasta. Hun dikte varieert tussen 85 en 90 ┬Ám.
 • Dikke vacu├╝mzakken: worden gebruikt om groot voedsel te verpakken, ze zijn sterk en kunnen voedsel voor een lange tijd bewaren. Dit type zak is ideaal voor het conserveren van lamsschouder, grote stukken ham, vis met graten en ribben; de dikte van dit type zak is 120 ┬Ám of meer.

Tips voor het zuigen

Trucos para envasar al vac├şo

Hier zullen we wat stofzuigtrucjes delen die het conserveren van voedsel makkelijker maken. Daaronder kunnen we het volgende noemen:

 • Voor het vacu├╝mverpakken gebruikt u verhoogde zakken: zo kunt u de eigenschappen van het voedsel langer bewaren en elke vorm van besmetting vermijden.
 • Gebruik de juiste maat van de verpakkingszak: dit voorkomt ongemak bij het sluiten van de zak en het verspillen van materiaal als gevolg van verkeerd gebruik.
 • Vacu├╝mverpakking van voedsel op een bord: dit maakt het makkelijker om te eten wanneer het voedsel kant-en-klaar wordt geserveerd.
 • Hergebruik van de zak voor de verpakking: dit bespaart tijd, geld en ruimte. Het is aan te raden om de verpakkingszakken minstens 3 keer te hergebruiken.

Voordelen van vacu├╝mverpakking

Ventajas del envasado al vac├şo

Er zijn vele voordelen van vacu├╝mverpakken, hieronder vermelden we de belangrijkste voordelen van deze eenvoudige techniek:

 1. Behoud van deversheid, eigenschappen en voedingsstoffen van het voedsel.
 2. Door het voedsel te zuigen, wordt het 3 tot 5 keer langer in optimale omstandigheden bewaard.
 3. Ze vermijden de oxidatie of het verbranden van het voedsel door de gevolgen van de kou in de koelkast.
 4. Dankzij de vacu├╝mverpakking kan het voedsel zonder enig ongemak worden opgeslagen, omdat de grootte ervan afneemt.
 5. U kunt de bedrukte zakken in de verpakking gebruiken om het voedsel direct in de zak te koken
 6. Het beschermt het voedsel tegen externe stoffen, slechte geuren en vermijdt ook het verlies van de smaak van het voedsel.

Goedkope vacu├╝mzakken

Bolsas para envasar al vac├şo baratas

In onze online shop: Monouso vindt u een grote verscheidenheid aan vacu├╝mzakken, verkrijgbaar in verschillende maten om aan uw behoeften te voldoen en om uw voedsel langer te kunnen bewaren.

Alles is georganiseerd in onze sectie vacu├╝mzakken. Daar vindt u zakken van verschillende afmetingen, resistent en met een onvergelijkbare kwaliteit-prijsverhouding.

Wacht niet langer, bezoek onze website en kom meer te weten over de verschillende mogelijkheden voor het verpakken van levensmiddelen en de verschillende alternatieven die ideaal zijn voor uw bedrijf.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.