fbpx

Tips om een faillissement te voorkomen tijdens de Covid-19

tips-quiebra-portada

De komst van het virus heeft de realiteit die we kenden doorbroken en getransformeerd. Een van de meest getroffen sectoren is natuurlijk de wereldeconomie.

Door opsluitingsmaatregelen over de hele wereld zijn veel bedrijven in toom gehouden, wat heeft geleid tot het faillissement van een aantal van hen.

Weinig ondernemers hebben deze situatie in hun voordeel kunnen beheersen. Bovendien heeft een groot aantal mensen gekozen voor onbepaalde werkloosheid, waardoor ze het risico lopen om failliet te gaan.

De ziekte heeft weliswaar ernstige gevolgen gehad, maar dit zou niet synoniem mogen zijn met een faillissement voor uw bedrijf. Om deze reden, in Monouso In de tussentijd hebben we besloten om u enkele tips te geven over hoe u het beste met de crisis kunt omgaan.

Wat moet ik doen?

Proberen uw bedrijf door deze recessie heen te krijgen lijkt een onmogelijke taak, maar u kunt het gebruiken om het beste uit uw bedrijf te halen, het te herontdekken, opnieuw uit te vinden en het weer op de rails te krijgen. Leer over onze suggesties om deze slechte tijd te boven te komen.

Rustig blijven

Het lijkt misschien een cliché, maar kalmeren en niet in paniek raken is een fundamentele stap in elke crisis. Angst kan ertoe leiden dat u beslissingen neemt die schadelijk zijn voor uw vrienden, familie, vrienden en werknemers, maar ook voor u en uw bedrijf.

Hou vooral je kalmte, zodat je je team kan motiveren om de situatie met rust te laten.

Strategieën creëren en analyseren

Als je eenmaal weer vertrouwen hebt, is het tijd om de realiteit onder ogen te zien: je moet actie ondernemen om het bedrijf failliet te laten gaan.

Interview uw team op afstand en denk na over de bedrijfssituatie. Maak een jaarlijks budget en begin met het ontwerpen van verschillende actieplannen. Hierbij moet rekening worden gehouden met de beste en slechtste omstandigheden om zich vooraf voor te bereiden op eventualiteiten.

Evalueert bestaande strategieën. Bespreekt met medewerkers nieuwe methoden om het bedrijf te verbeteren. Communiceer ook met uw klanten, adviseurs en investeerders om strategieën te ontwerpen waar iedereen baat bij heeft.

quiebra-covid

Heruitvinden van uw bedrijf

Profiteer van deze momenten om uw bedrijf online te laten groeien. Bovendien kunt u, als u dat nog niet hebt gedaan, het op het web plaatsen en uw producten en diensten een groter bereik geven.

Dit kan de gelegenheid zijn om uw bedrijf een nieuwe look te geven. Pas u aan nieuwe markttrends aan en herontwerp uw reclamecampagnes.

Hoewel er niet één enkele oplossing is om bedrijfsfaillissementen te voorkomen, kan omscholing een van de beste alternatieven zijn.

Zorgvuldig investeren

Bedrijven kunnen niet statisch blijven op de markt, en de opmars van het virus heeft dat duidelijk gemaakt. Een slechte investering in deze onzekere tijden kan echter leiden tot onherstelbare verliezen.

Op dit punt is het essentieel om rekening te houden met alle voorgaande stappen om het verlies van uw bedrijf te voorkomen. Als u slaagt, zult u in staat zijn om verstandig te investeren, uw project nieuw leven in te blazen en zelfs uw pre-confinement condities te overwinnen.

Vergeet niet om zo realistisch mogelijk te zijn over de financiën zonder in pessimisme en inactiviteit te vervallen.

We hopen dat deze tips u zullen helpen om uw vestiging te behouden. Van Monouso, we zijn bij u!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.