fbpx

Koopgids voor tafelkleden

mantel-portada-guia

De beste tafelkleden kiezen

Tafelkleden helpen de sfeer en het serviceniveau in uw restaurant of evenement te cre毛ren, terwijl ze de tafels beschermen en verfraaien. Onze ruime keuze aan tafelkleden en accessoires maakt het eenvoudig om een eetruimte te cre毛ren die voldoet aan uw maat-, materiaal-, schaduw- en budgetvereisten

Aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van tafelkleden

Tafelmatten hebben de kracht om het beeld dat je probeert af te beelden te maken of te breken. Van papieren wegwerptafelkleden met verschillende motieven tot luxueuze stoffen tafellakens voor uw vijfsterrenlocatie, de mogelijkheden zijn even grenzeloos als de locaties waar ze zich bevinden. Hier zijn enkele dingen die je misschien wilt overwegen:

鉁旓笍 De grootte en de vorm. De grootte van een tafelkleed helpt om het algemene niveau van formaliteit te communiceren Voor casual evenementen is een val van 15-20 cm aan elke zijde geschikt; voor formele evenementen is het echter aan te raden om langer te zijn, ongeveer 38 cm.

鉁旓笍 Kamer- of gebeurtenistoon. De tafelkleden helpen de sfeer voor een maaltijd te cre毛ren, of het nu vrolijk en feestelijk is, elegant en romantisch; of serieus en professioneel.

鉁旓笍 Materiaal. Stoffen linnengoed helpt bij het cre毛ren van een luxueuze omgeving en is ontworpen om bestand te zijn tegen dagelijks gebruik, terwijl wegwerplinnen beter geschikt is voor casual en over het algemeen voor eenmalig gebruik.

鉁旓笍 Kleur. Wit en ivoor worden vaak gebruikt in formele omgevingen, terwijl felle kleuren dramatische en feestelijke achtergronden cre毛ren wanneer ze worden geco枚rdineerd met andere tafelelementen.

鉁旓笍 Schoonmaakvoorschriften. Grotere faciliteiten met opslagruimte en wasapparatuur kunnen herbruikbare tafelkleden herbergen, terwijl bewegende toiletten en casual evenementen de voorkeur kunnen geven aan wegwerptafelkleden.

鉁旓笍 Prijs. Met zoveel opties is het mogelijk om tafelkleden te vinden die aan al uw eisen voldoen, zelfs als ze in uw budget passen!

Tafelkleed Maten

Weet u niet zeker welke maat tafelkleed geschikt is voor uw tafel?

Allereerst moet je duidelijk zijn over de grootte van het tafeloppervlak. Gebruik een meetlint om de lengte en de breedte op te meten (de hoogte is niet nodig, want die hebben meestal dezelfde). Als u het oppervlak van een ronde tafel wilt meten, moet u de diameter berekenen.

Als dit gedaan is, denk dan na over wanneer je het tafelkleed wilt gebruiken:

 • Voor dagelijks gebruik: het is aan te raden om vanaf de rand van de tafel tussen 15-20 cm aan de zijkanten toe te voegen, zodat het gewenste druppeleffect ontstaat
 • Formele gelegenheden (evenementen, bruiloften, feesten…): het tafelkleed ziet er elegant uit als het veel valt, dus het is aan te raden om ongeveer 38 cm aan elke kant toe te voegen.

Soorten wegwerptafelkleden

Wegwerp tafellinnen vermindert de tijd die nodig is voor het schoonmaken en wisselen van de tafel in restaurants, banketzalen en cateringbedrijven. Vooraf ingestelde wegwerpmatten zijn ideaal om vooruit te plannen, terwijl papierrollen een flexibele optie zijn voor verschillende tafelformaten. Op korte termijn zijn ze een kosteneffectief alternatief voor herbruikbare tafelmatten.

Papieren tafelkleden

mantel-de-papel-cuadros-rojos

 • Wegwerptafelkleed, dat betekent tijdbesparing en een groot comfort.
 • Verschillende formaten volgens uw behoeften: gesneden, op rol, waterdicht of individueel.
 • Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
 • Grote kwaliteit en prestaties.
 • Hygi毛nisch en functioneel, u vermijdt rimpels en vlekken die moeilijk te verwijderen zijn.
 • Mogelijkheid tot personalisatie, waarbij het tafelkleed wordt gecombineerd met het servet en het keukengerei.

Novotex niet-geweven tafelkleden

mantel-rollo-tnt

 • Tafelkleed gemaakt van non-woven stof, een materiaal dat meestal gemaakt is van polypropyleen en verschillende modellen hars die vergelijkbaar is met stof in het zicht en de tastzin.
 • Het helpt de tafel te beschermen tegen krassen, voedseltemperatuur en vochtigheid.
 • Het is niet raadzaam om ze opnieuw te gebruiken om hygi毛nische redenen en omdat de kosten ervan vergelijkbaar zijn met die van het wassen. Bij Monouso hebben we echter de herbruikbare placemat die meer garanties biedt voor het gebruik van meer dan 茅茅n dienst
 • Gemaakt van hoogwaardig materiaal
 • Dit element kleedt de tafel aan voor elke gelegenheid en in lijn met de decoratie van de plaats.

Airlaid Tafelkleden

mantel-airlaid-negro

 • Ook bekend als weefsel-droogzit in de groep van niet-geweven weefsels
 • Dit materiaal wordt beschouwd als een natuurlijke vervanger van tafelkleden en stoffen servetten
 • Bestand, zeer dik en in staat om vloeistoffen te absorberen
 • Veelzijdig, hygi毛nisch en hoogwaardig onderdeel

Soorten herbruikbare tafelkleden

De herbruikbare tafelkleden tafelbladen bieden een aantal voordelen ten opzichte van wegwerpmogelijkheden. Naast het feit dat u er altijd een bij de hand hebt, zorgen herbruikbare matten voor minder afval, besparen ze tijd en zijn ze vaak gemaakt van materialen die een hoger niveau van service en kwaliteit overbrengen.

Gerecycleerde Katoenen Roestwerende Tafelkleden

mantel-individual-antimanchas

 • Hoogwaardig herbruikbaar tafelkleed
 • Gemaakt van 100% gerecycled katoen met hars
 • Day Drap” waterdichte coatings die vlekbestendig zijn
 • Door de anti-slip basis kan hij gemakkelijk op elk oppervlak worden bevestigd. Het bestek zal beter worden vastgehouden
 • Gemakkelijk te reinigen, te wassen en te strijken. Het is niet nodig om grote hoeveelheden water te gebruiken tijdens het wassen, omdat de vlekafstotende behandeling voorkomt dat er vuil aan de mat blijft kleven

Zorg ervoor dat de tafelkleden rimpelvrij zijn

Als u wilt dat uw linnengoed glad en kreukvrij blijft, volgt u deze stappen. Het enige gereedschap dat u nodig heeft is een grote buis, die minstens de diameter of breedte van uw grootste tafelkleed meet. Een kartonnen koker, een churro zwembad of een PVC-buis.

 1. Was alle tafelkleden.
 2. Strijk de tafelkleden aan beide zijden.
 3. Schik de tafelkleden in een stapel van 2,5 cm of meer van de rand van het vorige tafelkleed om te voorkomen dat ze zich opstapelen.
 4. Wikkel de matten om de buis en verzacht eventuele plooien.

Toen je bij de winkel aankwam, zag je toen dat de matten gekreukt waren?

Als je geen strijkijzer hebt maar wel wat vrije tijd, probeer dan dit: leg de tafelkleden op de tafels, besproei ze met water en strijk de plooien glad met je handen. Als je ‘s nachts weggaat, zullen veel tafelkleden ‘s morgens kreukelen.

Presentatie van de wegwerptafelkleden

Bij de keuze van het wegwerptafelkleed kunt u het als volgt aanschaffen:

Waterdichte papieren tafelkleden

mantel-impermeable-verde

Veel papieren wegwerpmatten zijn waterdicht gemaakt met een waterafstotende polyethyleenlaag, terwijl andere een mengsel van stof en polypropyleen die een grotere absorptie van morsingen biedt.

Wegwerp tafellopers

Camino-mesa-rojo

Wegwerp tafellopers geven de tafels een visueel tintje. Gebruik ze om uw presentatie in te kaderen, of plaats ze over de tafel als een enkele placemat voor twee personen.

Tafelkleden op rol

mantel-rollo

De rolmatten bieden alle voordelen van wegwerptafelkleden met als bijkomend voordeel dat ze op elke gewenste lengte kunnen worden afgesneden.

Tafelkleed accessoires

Elk element op de tafel draagt bij aan het totaalbeeld. Overweeg om accessoires toe te voegen zoals papieren servetten, tafelkleedclips, placemats of tafellopers voor een aantrekkelijke presentatie.

Papieren servetten en Airlaid servetten

Servilleta-papel

Servetten zijn een van de snelste manieren om een tafel aan te kleden. Creatief gevouwen servetten maken een goede indruk op de gast, een opmaat naar een gedenkwaardige maaltijd. Voor meer informatie zie de servettengids

Tafelkleedklemmen

pinza-sujeta-manteles

Deze klemmen houden de tafelkleden op hun plaats. Ze zijn vaak onmisbaar om geen afbreuk te doen aan de algemene presentatie van een tafel.

Papieren placemats

mantel-individual

Papieren placemats zijn een snelle manier om kleur en textuur toe te voegen aan tafelopstellingen. Ze beschermen ook kale tafels tegen temperatuurextremen, vlekken en morsen.

En na het lezen van deze gids zijn we ge茂ntrigeerd… hebt u er al een uitgekozen? Welke weerspiegelt de persoonlijkheid van uw bedrijf?

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav茅s del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l铆nea.

Rechten: Acceso a, Correcci贸n, cancelaci贸n, oposici贸n y otros derechos como se explica en la 鈥淚nformaci贸n adicional鈥.

Ontvangers: Los datos s贸lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci贸n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.