fbpx

Suikerriet

descubre más sobre la caña de azucar como material

Verpakking van suikerriet suikerriet zijn de meest milieuvriendelijke verpakkingen op de markt. Dit alternatief is niet alleen ontworpen om de impact van de voedingssector op de planeet te verminderen, maar ook om aan hoge kwaliteitsnormen te voldoen. Ze zijn immers licht van gewicht, bestand tegen vettig voedsel en veelzijdig in de keuken.

Verpakkingen van suikerriet

Verpakkingen gemaakt van suikerriet behoren tot de meest duurzame verpakkingen die vandaag op de markt te vinden zijn. Deze producten worden gemaakt van de vezelrijke plantaardige bagasse die ontstaat bij de extractie van suikerrietsap.

We hebben het over een lijn van 100% composteerbare verpakkingen, dankzij het feit dat ze afkomstig zijn van een plantaardig materiaal. Maar ze worden niet alleen aanbevolen vanwege hun duurzame eigenschappen, maar ook omdat ze resistent, licht en totaal veelzijdig zijn.

Tegenwoordig zie je deze verpakkingen vaak in bedrijven zoals foodtrucks en afhaalrestaurants. Dat komt omdat ze voldoen aan de kwaliteitseisen die worden gesteld aan de verpakkingen van dit soort bedrijven. En als je ons niet gelooft, kijk dan eens naar het volgende blokje.

Voordelen van suikerrietverpakkingen

Deze verpakkingen hebben in de horeca veel aan populariteit gewonnen dankzij hun eigenschappen. Maar wat zijn ze?

  • Veelzijdig: Ze kunnen zowel in de magnetron als in de koelkast gebruikt worden. U kunt ze dus gebruiken om warm of koud voedsel in te bewaren.
  • Gevarieerd: Suikerrietpulp is een van de meest bruikbare materialen dankzij het feit dat er bekers, schalen, containers, dienbladen, borden, dozen van gemaakt kunnen worden?
  • Lichtgewicht: Ze behoren tot de lichtste biologisch afbreekbare verpakkingen op de markt en maken het proces van voedsellevering veel gemakkelijker.
  • Vetbestendig: Ze zijn perfect voor het verpakken van vettig voedsel dat klaar is om te worden vervoerd of opgeslagen in de koelkast.
  • Composteerbaar: Suikerriet breekt in korte tijd biologisch af, zodat ze zeer nuttig kunnen zijn bij compostering.
  • Recycleerbaar. Ze kunnen samen met karton worden gerecycled, zodat ze naar een commerciële composteringsfaciliteit kunnen worden gebracht.
  • Betaalbaar. Ze hebben een vergelijkbare prijsklasse als traditionele verpakkingen. Het verschil is dat die gemaakt van suikerriet een minder schadelijke voetafdruk op de planeet achterlaten.

Lees meer over ons Woordenboek Horeca en Catering.

Vaak gestelde vragen

Hoe worden suikerrietverpakkingen gemaakt?

Suikerrietverpakkingen ondergaan voor hun productie een industrieel proces met een lage impact. In dit proces wordt het sap uit het suikerriet gehaald om met het bagasse of restmateriaal aan de slag te gaan.
Dit bagasse ondergaat een metamorfoseproces waardoor een pasta ontstaat die sterk lijkt op conventionele kunststoffen. Uit deze bio-organische pasta worden suikerrietverpakkingen gemaakt.

Wat zijn de voordelen van suikerrietverpakkingen?

1. Er zijn veel voordelen die suikerrietverpakkingen met zich meebrengen voor de gebruiker, maar ook voor cateringbedrijven en het milieu. Maak kennis met hun 6 meest opvallende eigenschappen:
2. Ze kunnen worden gebruikt in de magnetron en in de koelkast.
3. Ze kunnen worden gebruikt om warm en koud voedsel vast te houden.
Hun lichtheid vergemakkelijkt het proces van thuisbezorging.
4. Ze zijn zeer goed bestand tegen vettig voedsel.
5. Ze zijn composteerbaar en herbruikbaar en dragen zo bij tot de vermindering van de milieuvervuiling.
6. Ze hebben een vergelijkbare prijs als traditionele verpakkingen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.