fbpx

Subsidies om een bar te openen

Het bezitten van een bar of restaurant in Spanje is een van de meest winstgevende bedrijven om te profiteren van de toeristische overbevolking, het probleem is dat het een goede investering vereist. Gelukkig zijn er subsidies waarmee de droom kan worden verwezenlijkt, een uitstekende optie? een deel van de subsidies om een bar te openen.

Subsidies of premies om een bar te openen, alles wat je moet weten:

Spanje is een van de ideale Europese landen om een restaurant of bar te openen – niet voor niets, behoort tot de naties met de hoogste dichtheid van deze – de verklaring? een uitstekend klimaat, grote massa toerisme en vooral, mensen die weten hoe te genieten van vrije tijd, kortom, er zijn genoeg argumenten om de ondernemers die willen realiseren van het idee van het bezitten van hun eigen lokale aan te sluiten.

abrir bar

Help met het openen van een bar:

Hoe gunstig de context ook is, het is niet gemakkelijk om deze zaak op te starten, vooral niet als het u aan kapitaal ontbreekt; gelukkig zijn er in Spanje steunmaatregelen, subsidies om een bar te openen en financieringsfaciliteiten die u in staat stellen zonder uitstel te beginnen, het idee is om de eerste stap met enige zekerheid te zetten.

Aangezien het grootste deel van het bedrijfsleven van het land wordt vertegenwoordigd door kleine en middelgrote ondernemingen, gekoppeld aan het talrijke stelsel van zelfstandigen, zal het niet ingewikkeld zijn om verschillende subsidies te krijgen om een bedrijf te starten, maar waar te beginnen?

Elementaire factoren bij het openen van een bar of restaurant:

Na het specificeren van het type bedrijf en detail het zo goed mogelijk, de volgende stap te volgen om het idee van het openen van een bar te realiseren is het bepalen van de locatie, en is dat de kenmerken van de omgeving zijn van essentieel belang, niet alleen om de stijl van het etablissement te definiëren, maar ook de dienst te verlenen, meubilair en zelfs personeel.

Kapitaal, het essentiële aspect:

Ze zeggen dat geld niet alles is, in dit geval wel! Daarom zal de volgende fase in de uitvoering van het project bestaan uit het vaststellen van het budget met een raming van alles wat u nodig hebt, van de lokalen tot het servies.

– Gebouwen en uitrusting:

Ervan uitgaande dat u niet beschikt over een eigen pand, huren is de optie, dus het zal moeten worden opgenomen in de begroting het bedrag van het voorschot dat meestal wordt gevraagd als een garantie; wat apparatuur betreft, elke bar vereist basisuitrusting om te beginnen weer de huur, een goede strategie.

– Personeel, vergunningen en licenties:

Hoeveel mensen zullen er nodig zijn, welke specialiteiten moeten ze hebben, en op basis van deze vragen, analyseer de kosten van salarissen en fiscale uitgaven; met betrekking tot juridische formaliteiten, een bar vereist een bar manager, licenties en vergunningen die variëren afhankelijk van de plaats, evenals de overweging van zegels en belastingen.

Naast andere elementen zoals cateringkleding, die onmisbaar zijn voor het personeel.

– Financiering:

Met de definities en kostenramingen in de hand volgt de keuze van de financieringsvorm, ongetwijfeld een doorslaggevend onderdeel, want zonder geld is het onmogelijk vooruit te komen; dit is waar subsidies voor het openen van een bar en andere vormen van steun, te hulp schieten van de ondernemer die niet over eigen kapitaal beschikt.

Subsidies en toelagen om een bar te openen:

Spanje wordt actief gehouden door kleine en middelgrote ondernemingen, wat mogelijk is dankzij het bestaan van subsidies en steun die overheidsinstanties verlenen aan kleine en middelgrote ondernemers, in hun verschillende deelstaten, waarvan de meest prominente eruit springen:

 • Steun voor plaatselijke initiatieven : in het streven om ten goede te komen aan projecten die bronnen van werkgelegenheid worden, ontwikkelt elke Spaanse Autonome Gemeenschap voordelen, met haar eigen richtsnoeren.
 • Bonussen voor het in dienst nemen van werknemers: ideaal bij het in dienst nemen van personeel, vooral als het jonge werknemers zijn, want u krijgt meer voordelen.
 • Bonussen in de Sociale Zekerheid: met dit plan is bepaald voor een jaar, het vaste tarief van 50 euro voor de betaling van zelfstandigen.

Waarom zijn subsidies om een bar te openen de beste optie?

Eenvoudig, het is steun die ten dienste wordt gesteld van werklozen, het idee is om te dienen als een stimulans om hun zakelijke projecten te materialiseren, waardoor, niet alleen krijgen dat zij zelfstandig kunnen worden, maar het stimuleert de vorming van nieuwe vacatures.

Hoe werken deze subsidies? Via fondsen met verschillende doelstellingen– gaande van een eenvoudige bijdrage voor technische bijstand tot een algemene financiële subsidie – waarbij de begunstigde zich ertoe verbindt de vestiging gedurende ten minste een paar jaar draaiende te houden.

Welke kanalen vergemakkelijken de financiering?

Bij het verkrijgen van het benodigde geld kan de ondernemer verschillende wegen bewandelen om zijn project te ontwikkelen; tot de meest relevante behoren de volgende:

 • Financiering door het officiële kredietinstituut

De kredieten die deze bank voorstelt, worden gekenmerkt door hun lage rentevoet, aangezien zij ten doel hebben de ondernemer of onderneming te helpen waarvan het project een sociale, ecologische, culturele of innoverende draagwijdte heeft; als u voor dit alternatief kiest, moet de balk dus aan dit profiel beantwoorden.

 • Gesubsidieerde financiering:

Het zijn de kredietlijnen die door Enisa, een agentschap van het Ministerie van Industrie, Handel en Toerisme van Spanje, worden voorgesteld en die ten gunste van het feit dat zij vrij zijn van garanties, een zeer goede optie worden om te starten; maar dit is niet alles, de organisatie biedt ook ondersteuning, advies en informatie.

Crowdfunding, de technologische modaliteit ten dienste van de zakenwereld:

Gebaseerd op de bijdrage van derden die geïnteresseerd zijn in deelname aan een bepaald project, is het een financieringsmechanisme voor samenwerking waar momenteel veel vraag naar is, in feite zijn er veel crowdfundingwebsites beschikbaar om met deze modaliteit te gaan experimenteren.

Welke documenten zijn nodig om een subsidie aan te vragen?

Voor het openen van een bar of het aanvragen van financiering is een reeks documenten nodig, die weliswaar variëren naar gelang van de verschillende autonome gemeenschappen, maar waarvan de meeste samenvallen in:

 • Certificaat afgegeven door een technisch adviesbureau, dat garandeert dat de lokalen voldoen aan alle wettelijke voorschriften die nodig zijn voor de exploitatie van een bar.
 • Sanitaire vergunning
 • Inschrijving in het register van handelaars en handelsactiviteiten.
 • Plan van controle en analyse van gevaren en brand.
 • Voedselverwerkers licentie voor alle werknemers.
 • Fiscale solvabiliteit.
 • Bezoekersboek.
 • Inschrijving in het arbeiderscentrum en in de sociale zekerheid van de arbeiders.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.