fbpx

Ontdek wat straatvoedsel is

Descubre qué es Street food

Een van de nieuwe bedrijfsmodellen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld, is street food, dat een uitstekende gelegenheid biedt voor ondernemers die hun carrière willen beginnen.

Street food is een gastronomische trend die wordt gekenmerkt door het aanbieden aan het publiek van een handgemaakt menu dat op straat wordt verkocht.

Over het algemeen wordt deze dienst verleend in vrachtwagens of bestelwagens met meubilair dat is aangepast voor de voedselbereiding.

Street food wordt geclassificeerd als fast food, er is geen keukengerei nodig om ervan te genieten en het is veel goedkoper dan de menu’s die in restaurants worden aangeboden.

Vervolgens zullen we iets meer weten over deze trend die momenteel in de mode is vanwege de grote verscheidenheid aan voorstellen die beschikbaar zijn om aan de smaak van de klanten te voldoen.

Oorsprong van straatvoedsel

Origen de la Street food

De oorsprong van fastfoodrestaurants begint met de karren waarin de verkoper lange tochten door de stratenmaakte om zijn producten aan te bieden.

In het oude Griekenland werd dit systeem ook toegepast, omdat er maar weinig huizen waren die een ruimte hadden om voedsel te koken.

In de loop van de tijd heeft deze trend zich ontwikkeld tot het aanbieden van aangepaste ruimten, aangepast en uitgerust met meubilair dat de verwerking en bereiding van voedsel vergemakkelijkt.

Kenmerken van straatvoedsel

Características de la Street food

Wanneer we het hebben over de kenmerken van Streetfood, is het belangrijk de aspectente belichten die deze tendens kenmerken, te beginnen met de grote bloei die dit bedrijfsmodel kent, en de elementen die het onderscheiden.

Tot de meest opvallende kenmerken van dit veelzijdige voorstel behoren:

 • Versheid in de ingrediënten die gebruikt worden om het voedsel te bereiden.
 • Het eten wordt buiten genuttigd in de daarvoor bestemde ruimten.
 • Als u geen tijd hebt omdat u weer aan het werk moet, kunt u het eten bestellen om mee te nemen.
 • De prijs is betaalbaar in vergelijking met restaurantmenu’s.
 • Door de vraag naar de dienst is de street food business een belangrijke bron van werkgelegenheid.

Sleutels tot Straatvoedsel

Claves de la Street food

De sleutels om de beste Street food te zijn zijn gebaseerd op een uitstekende klantenservice, het leveren van een kwaliteitsservice met verse producten en originele recepten met een vleugje creativiteit, geserveerd op het moment dat ze kunnen worden geconsumeerd op straatniveau.

Een ander belangrijk punt heeft te maken met de bereiding van elk menu, waardoor elk menu voor het oog van het diner een andere ervaring oplevert.

Voor- en nadelen van straatvoedsel

Ventajas y desventajas de la Street food

Er wordt veel gesproken over street food en in het kort komt het erop neer dat deze trend weer is opgedoken omdat er behoefte is aan een dienst die een verscheidenheid aan voedselopties biedt die kunnen worden geconsumeerd zonder lange wachttijden te moeten doorstaan.

Maar niet alles over straatvoedsel kan als positief worden beschouwd.

Hieronder zullen we wat meer te weten komen over de voor- en nadelen van dit prominente bedrijfsmodel

Voordelen

 • Het biedt voedsel dat onmiddellijk kan worden geconsumeerd tegen redelijke kosten.
 • Er wordt niet op een tafel gewacht en fooien tellen niet bij dit soort service.
 • De exploitatiekosten zijn laag, omdat de huur- en gebruikskosten niet zijn inbegrepen.
 • Dit type bedrijf kan zich verplaatsen en zijn verkoopruimte in verschillende sectoren inrichten, waardoor u een groter aantal klanten kunt aantrekken.
 • Een ander voordeel van dit type onderneming is dat u de mogelijkheid hebt deel te nemen aan evenementen om nieuwe niches te creëren en de verkoop te verhogen.

Nadelen

 • De aanpassing van de bestelwagen met het ideale meubilair voor voedselbereiding kan zeer duur zijn.
 • Gebrek aan wettelijke voorschriften beperkt de steun aan het bedrijfsleven.
 • De aankoop van producten en ingrediënten moet worden beperkt om inkrimping en bijgevolg geldverlies te voorkomen.
 • Verlies van voedsel door gebrek aan klanten.

Steden met de beste straatgerechten

Ciudades con la mejor Street food

Het voorstel van Street food is goed ontvangen en wordt ontwikkeld in vele steden over de hele wereld. Deze gastronomische tendens heeft het mogelijk gemaakt een economischer formaat op de markt te brengen.

Volg ons en ontdek samen met ons de beste straatvoedselvoorstellen ter wereld.

New York City

Vaak hebben we in TV-series, films en zelfs in het leven zelf gezien dat de Big Apple een grote verscheidenheid aan straatvoedselkraampjes heeft.

En tussen zoveel gastronomisch aanbod, is het erg ingewikkeld om een beslissing te nemen over de plaats en het menu van voorkeur.

Onder de beschikbare opties vinden we: hotdogs, hamburgers, taco’s, falafel en andere snacks.

Elk jaar wordt het beste street food erkend met de Vendy Awards. Een prijs die het uitstekende eten viert dat in de straten van New York City verkrijgbaar is.

Londen

In het Verenigd Koninkrijk kunt u genieten van een selectie van de beste street food met een gevarieerd menu dat u de mogelijkheid biedt van alles een beetje te proberen.

Onder de ingrediënten van de gerechten mogen niet ontbreken: brood, groenten, kaas, olijven, specerijen, koffie en natuurlijk thee.

Een ander kenmerk van street food in Londen is dat elk eetkraampje vergezeld gaat van kledingwinkels en u vindt er ook plaatsen waar livemuziek is.

Bangkok

In Bangkok is het meest prominente toeristengebied Chinatown, daar vindt u vele eetgelegenheden zoals noedels, vis, pad thai, loempia’s, rijst, fruit, onder andere.

Om het beste straatvoedsel in Bangkok te eten moet u ervoor zorgen dat de plaats waar u gaat eten het Shell Shuan Shim zegel heeft, dat een onderscheiding van kwaliteit geeft.

Een andere mogelijkheid om lekker te eten, zijn de drijvende markten die niet onopgemerkt blijven omdat het een bekende toeristenplaats is.

Sydney

Deze gastronomische trend is ook in Sydney in de mode. In het weekend, tijdens festivals of marktdagen, wordt er meestal op straatgegeten.

De ingrediënten voor de menu’s zijn duurzaam geteeld en worden geserveerd in de eetkraampjes met zeevruchten.

Op deze plaatsen kunt u ook genieten van gerechten met krab, garnalen, kreeften, blauwvintonijn en oesters.

Istanbul

In Istanboel vindt u de op één na grootste overdekte markt ter wereld, met een grote verscheidenheid aan kraampjes die gespecialiseerd zijn in zoetigheden, noten, specerijen en olijven.

Aan een straatstalletje zitten en genieten van een simit, gemaakt van een rond sesamzaadbrood gevuld met kaas, is de eerste stap om de dag te beginnen.

Een andere aanrader is de döner kebab of gegrild vlees, evenals de kumpir, een aardappelrecept gevuld met kaas, maïs, groenten en olijven.

Mexico

In Mexico-Stad vindt u niet alleen een grote verscheidenheid aan smaken, maar leert u ook in elke hap de identiteit van de streek kennen.

Mexicaans straatvoedsel is zo belangrijk dat het is uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid.

Om te genieten van een Mexicaanse street food ervaring moet je gewoon tacos al pastor, quesadillas, maïs op de kolf, gorditas, tacos campechanos en sappige gevulde tortilla’s vergezeld van de magische vleugje Mexicaanse kruiden proberen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.