fbpx

Stappen om een zelfgemaakt masker te maken

Tot nu toe is de enige effectieve methode om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, persoonlijke bescherming en sociale distantie. Om deze reden worden onder andere beschermende uitrusting zoals handschoenen, maskers of mondstukken als essentieel beschouwd.

Door de vraag naar dit product is het noodzakelijk geworden om zelfgemaakte maskers te maken, als een manier om het goedgekeurde materiaal voor persoonlijk gebruik te leveren, gefabriceerd volgens de industri├źle normen.

Maar we hebben het niet over het maken van een kledingstuk, het zijn werktuigen die je moeten beschermen. Anders heeft het geen zin om ze te gebruiken.

Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het gekozen materiaal voor de vervaardiging van de maskers, zodat u weet of het het meest geschikt is.

Hoe maak je een zelfgemaakt doekmasker

Como hacer una mascarilla casera de tela

Het maken van een zelfgemaakt doekmasker is een praktische manier om u en uw familie te beschermen tegen coronavirusinfectie. Het is gemakkelijk te maken, en in een paar minuten is het klaar voor gebruik.

Dit zijn de materialen die je nodig hebt om een zelfgemaakt masker van stof te maken:

  • Doek.
  • Elastische of stoffen strips.
  • Naald.
  • Draad.
  • Schaar.

Hier laten we u stap voor stap achter, zodat u uw eigen huisgemaakte masker van stof kunt maken:

  1. Knip twee rechthoeken uit, 25 cm lang bij 15 cm breed, het is aan te raden om een katoenen doek te gebruiken.
  2. Hem 0,6 cm aan de langste randen van de stof en 1,25 cm aan de brede randen.
  3. Bevestig de zomen met garen en breng de elastische of stoffen strips aan in de breedste zoom. Bind de uiteinden vast.
  4. Beweeg de elastische of stoffen strips voorzichtig tot de knopen in elke zoom zitten.
  5. Verzamel de uiteinden van het masker zodat ze op uw gezicht passen of naai ze aan de stof.

Andere soorten zelfgemaakte maskers

Tipos de mascarillas caseras

In het licht van het tekort aan maskers en de noodzaak om ze te gebruiken, zijn creativiteit en vindingrijkheid in het spel gekomen.

Het idee is om ideale materialen te gebruiken om er mondbeschermers van te maken en de kans op besmetting te verkleinen.

Onder de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om verschillende soorten zelfgemaakte maskers te maken zijn

Maskers met koffiefilter

Koffiefilters zijn een praktische oplossing geworden voor het maken van zelfgemaakte maskers voor eenmalig gebruik.

Hiervoor zijn elastieken, een nietmachine en plakband nodig.

Het maken van de koffiefiltermaskers is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar de elastiekjes aan elk uiteinde van het filter te plaatsen en ze te bevestigen met de nietmachine. Vervolgens bedekt u elk nietje met plakband om te voorkomen dat u uw gezicht pijn doet.

Maskers met vacu├╝mfilter

Een andere ingenieuze optie is het masker gemaakt met een vacu├╝mfilter, dat u met de hand of met behulp van de naaimachine kunt maken.

U hoeft alleen maar een papieren mal te maken voordat u het filter van de stofzuiger doorsnijdt en vervolgens de stukken te knippen, de rubbers aan elke kant te plaatsen en te naaien om het masker goed vast te houden.

Maskers met pakovertrekken

Een creatief idee dat door een Sevilliaans bedrijf wordt gedeeld via sociale netwerken, waarin ze uitleggen hoe ze maskers met pakovertrekken kunnen maken.

In tegenstelling tot commerci├źle maskers, hebben deze maskers ├ę├ęn laag in plaats van drie vanwege de dikte van het materiaal.

Ze zijn gemaakt van non-woven stof (TNT), een resistent materiaal dat kan worden gewassen met warm water en bestand is tegen de hitte van een strijkijzer bij lage temperatuur.

Tetra-stenen maskers

Op voorstel van het Andalusische Instituut voor Domotica en Energie-effici├źntie (IDEE) zijn deze maskers gemaakt van tetravezelkarton.

Het combineren van de effectiviteit van vijf lagen materialen, waaronder: karton, plastic en aluminium.

De maskers gemaakt met tetra-steen hebben een filter dat het mogelijk maakt om te ademen, dit deel van de structuur van de verpakking is het mondstuk waar de vloeistof uitkomt.

Een ander voordeel van dit masker is dat het kan worden hergebruikt na het desinfecteren en vervangen van het filter.

Maskers van stof

Een ander materiaal dat gebruikt wordt om maskers te maken zijn traditionele reinigingsdoeken, die met behulp van draad kunnen worden gemaakt om de elastieken te bevestigen of een nietmachine voor het gemak.

Om de effectiviteit ervan te versterken kun je er een filter in plaatsen.

De met een doek gemaakte maskers kunnen worden hergebruikt, ze kunnen worden gezuiverd in de wasmachine met behulp van warm water.

Maskers met papieren handdoeken

Ze worden beschouwd als een praktische optie die geen enkele vorm van naaien nodig heeft.

De effectiviteit ervan is echter niet vergelijkbaar met de verschillende materialen die gebruikt worden om zelfgemaakte maskers te maken.

Papieren handdoekmaskers worden gemaakt met behulp van elastieken en tape of een nietmachine om ze aan de papieren handdoek te bevestigen.

Dit type masker is voor tijdelijk gebruik, aangezien het vervangen moet worden als het eenmaal nat begint te worden.

Zelfgemaakt masker voor kinderen

Mascarillas caseras para ni├▒os

Tijdens een pandemie is het gebruik van maskers en andere beschermingsmechanismen niet beperkt tot volwassenen; ze moeten ook door kinderen worden gebruikt.

De grootte van de maskers moet echter worden beschouwd als een primair aspect, omdat ze moeten worden aangepast aan de grootte van het gezicht van het kind.

Het is belangrijk om te controleren of de zelfgemaakte maskers van de kinderen hygi├źnisch zijn en zo niet, ze te wassen tijdens een volledige cyclus met warm water.

Een andere aanbeveling om de bescherming van kinderen te garanderen is om verschillende maskers te maken om ze onmiddellijk te vervangen indien nodig.

In deze link vindt u een video met het stap voor stap maken van een masker voor kinderen, op een eenvoudige manier en met toegankelijke materialen.

YouTube video

Maskers met gegarandeerde bescherming

Como usar de forma adecuada las mascarillas caseras

Gezien de bezorgdheid over het tekort en de schaarste aan wegwerpmaskers hebben burgers het initiatief genomen en zijn ze begonnen met het maken van hun eigen maskers met materialen die thuis gemakkelijk te vinden zijn.

Het CDC wilde echter duidelijk maken dat ze op geen enkel moment een medisch product kunnen vervangen, omdat zelfgemaakte maskers niet voldoen aan een beschermingsgarantie.

Daarom kunnen thuis gemaakte producten vrijwillig worden gebruikt als een hygi├źnische maatregel die, samen met het wassen van de handen, een grotere hygi├źne en barri├Ęre tegen het virus bevordert.

In het geval dat u geen risico’s wilt nemen of dat vakmanschap niet uw ding is, is er altijd de mogelijkheid om maskers te kopen die volgens de normen van de medische industrie zijn vervaardigd.

Op deze manier garandeert u de veiligheid van de apparatuur tegen het coronavirus.

In de categorie van de wegwerpkleding in onze online shop kunt u een kijkje nemen naar de soorten maskers en beschermingsmiddelen die wij hebben.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.