fbpx

Beste spuitmondjes

Beste spuitmondjes

Spuitzakken zijn gereedschappen die het versieren van gebak vergemakkelijken. Met elk van de soorten spuitmonden voor spuitzakken kunt u eindeloze ideeën in praktijk brengen, ontwerpen die de aandacht van uw klanten willen trekken en hun verlangen wekken om uw creaties te verorberen.

Bekijk de soorten spuitmonden die elk bedrijf zou moeten hebben, de accessoires om het gebruik ervan te vergemakkelijken en enkele ontwerpideeën om in de praktijk te brengen.

Soorten spuitmondjes

Soorten spuitmonden voor spuitzakken

Er zijn verschillende soorten sproeiers, die zich onderscheiden door hun vorm en opening. Elk van hen heeft specifieke functies bij het bakken, bij de decoratie van elk product.

Rond

Ronde sproeiers zijn die welke u in de winkel kunt kopen tussen nummer 1 en 12. Naarmate het nummer groter wordt, wordt de diameter van de cirkel groter. Met deze spuitmondjes kunt u stippen, slingers, lijnen, druppels of geschriften maken.

Er zijn andere ronde spuitmonden, aangeduid met de nummers 1A en 2A, die bedoeld zijn voor het vullen of versieren van cupcakes en gebak . Er is ook het spuitzakmondje 230 dat wordt gebruikt voor het vullen van snoepjes.

Blad

In het geval van de bladzuigers zijn dat die welke gaan van nummer 65 tot 70, de 352 en 366. Zij hebben twee vormen, één in de vorm van een V en de andere is een omgekeerde V. Beide worden gebruikt om bladeren te ontwerpen. Beide worden gebruikt om bladen van verschillende afmetingen en vormen te ontwerpen.

Open Ster

De open stervormige spuitmonden voor spuitzakken worden ingedeeld tussen nummer 13 en 22 . U kunt ook andere modellen vinden, zoals de 1M, 4B of 6B.

Dit type stervormig mondstuk is ideaal voor het decoreren van stervormen, bloemen, spiralen, het maken van randen, schelpen of het vullen van deegwaren.

Gesloten ster

Een andere basis spuitmond voor het decoreren is de gesloten stervormige spuitmond . U vindt ze van nummer 24 tot 31. U kunt ook andere variaties vinden zoals 33, 35, 133 en 2D. Ze worden gebruikt om schelpen of sterren te maken of om glazuur op cupcakes te doen.

Mandje

De spuitmonden van de mandspuitzak variëren van nummer 44 tot 48. U kunt ze ook vinden als 2B of 789. Ze zijn nuttig om een mandweefontwerp of een lijnpatroon te maken.

Petal

Spuitmondjes voor bloemblaadjes zijn verkrijgbaar in de nummers 104 en 150. Dit type spuitmondje wordt gebruikt voor het maken van bloemblaadjes voor bloemen, zoals rozen of madeliefjes

Ze kunnen ook worden gebruikt om te versieren met draperieën, slingers of ruches.

Speciaal

Tenslotte zijn er de speciale sproeiers. Ze zijn ingedeeld met de nummers 42, 233, 250 en 252. Deze spuitmondjes zijn een goede keuze voor het maken van gazons, rijen, haren of sterren.

Accessoires om uw spuitmonden te verwennen

Accessoires om uw mondstukken te verwennen

Om het werk van de bakker en de banketbakker met de spuitzak te vergemakkelijken, zijn verschillende accessoires ontwikkeld.

Deze accessoires zijn een grote hulp bij het reinigen van de spuitmonden, het voorkomen dat de inhoud uit de spuitzak loopt en het op orde houden van de werktafel.

Organisator

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een instrument waarin u elk van de sproeiers waarover uw bedrijf beschikt, kunt plaatsen. In deze organisatoren kunt u uw sproeiers plaatsen volgens hun vorm en het nummer waarmee ze overeenstemmen.

Koppelingen

Koppelstukken of adapters zijn een geweldig hulpmiddel om van spuitmondje te veranderen zonder een andere spuitzak te moeten gebruiken.

Er zijn verschillende maten van koppelingen, zodat er geen ongemak is bij het gebruik van grote of kleine spuitmondjes. Een andere optie is om adapters te kopen waarmee u twee sproeiers tegelijk kunt gebruiken.

Caps

De spuitdeksels voor spuitzakken zijn een must voor uw werkbank. Met deze spuitzakken voorkomt u dat er lucht in de spuitzak komt, dat de inhoud ontsnapt of dat deze hard wordt.

Borstels

In bakkerswinkels vindt u ook borstels om de spuitmonden schoon te maken. Met deze borstels kunt u de resten van het materiaal waarmee u hebt gedecoreerd, zonder enig ongemak verwijderen.

Soorten decoraties met spuitzakmondjes

Soorten decoratie met spuitmondjes voor spuitzakken

Bij het bakken zijn er veel verschillende decoraties met spuitmondjes.

Hier zijn zeven versierstijlen, zes gemaakt met het basis spuitmondje in de vorm van een ster en één met het mandjes spuitmondje.

Rozet

De rozet is een eenvoudige techniek voor het versieren van taarten en gebak . Daartoe moet u de punt van de spuitzak plaatsen op de plaats waar u de rozet wilt hebben. Draai de spuitzak met de klok mee tot je een halve cirkel krijgt.

Teardrop

Om de druppels of schelpen te maken, plaatst u de spuitzak op de plaats waar de decoratie zal beginnen, knijpt u de spuitzak een beetje dicht en beweegt u het spuitmondje van het midden naar links om een klein lijntje te vormen.

Eenmaal geplaatst aan de linkerkant, beweeg het mondstuk naar rechts over de kleine lijn die u maakte en knip snel zodat het uiteinde dun is, om een scheur te simuleren. Je kunt ze afzonderlijk gebruiken of in een volgorde op de taart.

Komma

Bij het maken van een komma moet je rekening houden met het proces voor het maken van een rozet. Het verschil is dat je bij het maken van de komma de halve cirkel ontwerpt, maar het uiteinde van de cirkel wordt verlengd om hem kommavormig te maken.

Achteruit komma

De achterwaartse komma is dezelfde procedure als de traditionele komma, maar het is belangrijk om de richting te veranderen. De traditionele komma wordt met de klok mee gedaan en de achterwaartse komma tegen de klok in.

Combo

Deze techniek combineert de komma met de achterwaartse komma. Neem de spuitzak en maak een komma, maak dan een omgekeerde komma en volg de procedure tot de taartversiering klaar is.

S Techniek

Voor de S-techniek heb je de spuitzak met het stervormige spuitmondje nodig en het product dat je gaat versieren.

Maak gewoon verschillende S’en met de spuitzak. Om de versiering nog opvallender te maken, kunt u de S-en combineren met een paar rozetten ertussen.

Weven

Om het weven te doen lijken, moet u het ster mondstuk verwisselen voor het mand mondstuk.

Begin met een verticale lijn en verschillende horizontale lijnen die als leidraad dienen om een mandachtig raster te maken, waarbij de horizontale en verticale lijnen worden afgewisseld.

Spuitzak voor alle soorten spuitmonden

Spuitzak voor alle soorten spuitmondjes

Elk spuitmondje heeft een goede spuitzak nodig om te gebruiken.

Daarom bieden wij u in onze online winkel Monouso een wegwerpspuitzak aan. De afmetingen zijn 50 x 25 centimeter, voor een gemakkelijke greep tijdens het decoreren van taarten, gebakjes, cupcakes en ander gebak. Ze zijn gemaakt van polyethyleen plastic, waardoor het ingrediënt dat u gebruikt om de ontwerpen te maken, beter kan vloeien.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.