fbpx

Soorten wegwerpplaten

De wereld van de wegwerpplaat is de laatste jaren sterk geëvolueerd, zozeer zelfs dat het logisch is dat veel klanten zich verloren voelen als het gaat om de keuze: kies ik voor een eenvoudig ontwerp of kies ik voor ontwerpen, welke materialen heb ik beschikbaar en welke passen zich beter aan mijn behoeften aan, zijn het ecologische platen?

Wees niet overweldigd! We zijn ons bewust van de puinhoop en daarom hebben we deze winkelgids opgesteld waarin we u al het nodige advies geven zodat u de wereld van dit soort gerechten kunt ontdekken, de immense mogelijkheden die u heeft en hoe u het gerecht kunt kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

Zoals het gezegde luidt: verlegen vinger komt niet naar de plaat!

Voordelen van het gebruik van wegwerpplaten

Platos descartables - Ventajas

De belangrijkste voordelen van het gebruik van wegwerpplaten zijn

 • Ze zijn zeer gemakkelijk te transporteren, vooral omdat ze ultralicht zijn
 • Zij vervullen hun functie op elk moment en onder alle omstandigheden
 • Ze helpen de hygiëne van een ruimte te behouden
 • Ze vertegenwoordigen een tijdbesparing
 • Er zijn verschillende materialen voor de vervaardiging ervan

Gebruik van wegwerpplaten: Nadelen

Mal manejo de platos de plástico

We willen het hebben over wat volgens ons het enige nadeel van dit product is: misbruik.

Zoals we vaak zeggen, zijn wegwerpproducten niet slecht, maar onverantwoordelijk gebruik kan leiden tot besmetting of zelfs voedselbederf. Het goede nieuws is dat de wegwerpplaten van MonoUso volledig gecertificeerd zijn en 100% recyclebaar (in veel gevallen zelfs biologisch afbreekbaar), dus als we ze op de juiste manier gebruiken en weggooien, zullen we altijd genieten van een kwaliteitsproduct.

Soorten wegwerpplaten

Tipos de platos prescindibles

Zoals we u vanaf het begin hebben verteld, worden wegwerpschotels in verschillende materialen vervaardigd.

Daarom kunnen we ze groeperen in drie grote soorten wegwerpplaten.

Kunststof platenplatos de plástico

Kunststof platen, hoewel ze bekend staan als een zeer vervuilend element, zijn de meest voorkomende en goedkoopste.

Ze kunnen stijf of halfstijf zijn. Ze ondersteunen koud, warm, droog en nat voedsel.

Wat het ontwerp betreft, lijken er geen grenzen te zijn. Rond, vierkant, driehoekig, gekleurd, transparant, met compartimenten, er zijn vele modellen van plastic wegwerpplaten.

We staan erop, plastic, op zich, komt niet om het milieu te vervuilen, het is ons slecht beheer dat ons leidt naar plastic oceanen die in onze zeeën drijven, bijvoorbeeld.

Een goede verwijdering van plastic en de daaropvolgende recycling ervan zou leiden tot betere omstandigheden op de planeet en onze acties zouden minder effect hebben op het milieuPlatos de plástico de colores

Biologisch afbreekbare en ecologische platen

Biologisch afbreekbare en ecologische platen hebben de beste reputatie in deze markt, maar ze kunnen ook veel duurder zijn dan we misschien denken.

Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke elementen en dus biologisch afbreekbaar.

Suikerriet en palmbladeren zijn enkele van de materialen die gebruikt worden om deze gerechten te maken.

Afhankelijk van het gerecht dat u koopt, kan het -zonder enig probleem- bestand zijn tegen droog, nat, koud en warm voedselPlatos biodegradables

Kartonnen platenplatos de cartón

Kartonnen borden hebben hun hoogtijdagen gehad.

Door de hevige concurrentie op de markt van wegwerpplaatjes verliest de kartonnen plaat op dit moment elke dag meer en meer terrein.

Ze hebben een zeer zachte consistentie, ze vallen uit elkaar als ze op vochtigheid rekenen en ze werken niet met warme maaltijden.

Het beste gebruik voor papieren wegwerpborden is het serveren van droogvoerPlatos de cartón

Prijzen van wegwerpplaten

cuánto vale un plato

De prijzen van de gerechten zijn net zo gevarieerd als hun aanbod.

Dit alles hangt af van het gebruikte materiaal, het gebruikte ontwerp en het aantal platen.

Bijvoorbeeld, 175 eenheden van een kartonnen plaat kosten 18,56 euro. Op hun beurt kostten 180 eenheden van een kunststof plaat 83,97 euro.

Wat we u kunnen verzekeren is dat u een versie zult vinden die past bij uw budget en beter beantwoordt aan uw eisen en behoeften.

Leer hoe u een wegwerpplaat kunt kopen

Comprar platos desechables

Het kopen van wegwerpborden was voor ons tot op de dag van vandaag een volstrekt irrelevante activiteit.

Tenzij u op zoek bent naar een specifiek model of ontwerp, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje, stopt niemand om na te denken over de gerechten die ze kopen.

Daar zijn we het over eens. Maar je moet echt nadenken over wat je gaat kopen.

Formaat, het gerecht dat het beste bij u past

Variedad de plastos descartables

Hier is de vorm van belang, dat wil zeggen, welke vorm van het gerecht heb je nodig?

U weet het zeker, maar het eenvoudige gebruik van verschillende soorten wegwerpborden voor feesten zoals vierkante of zeshoekige platen, kan een groot verschil maken in het beeld van de viering.

De vorm van de gerechten die het meest geconsumeerd worden zijn: Rond, vierkant en zeshoekig. We kennen echter driehoekige schotels.

Functionaliteit van de gekozen

Plato de plásticos desechable en microondas

Waarvoor ga je de wegwerpplaat gebruiken? Een droogvoer, natvoer, sauzen, die u heel duidelijk moet hebben voordat u het product koopt.

Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden is of ze in de magnetron kunnen worden gebruikt.

Laten we eens kijken naar de functionaliteit van wegwerpplaten, gegroepeerd in drie hoofdsets:

Microgolfplaten: Hoewel de meeste plastic wegwerpplaten niet in de magnetron mogen worden gebruikt, zijn er enkele modellen die voor dat doel zijn ontworpen.

Controleer de aanbevelingen op de verpakking en zorg ervoor dat u het in de magnetron kunt gebruiken voordat u het gebruikt.

Schuimplaten: Wegwerpschuimplaten, gemaakt van polyethyleen, zijn een uitstekende optie om voedsel dat warm of koud gegeten moet worden mee te nemen.

Sommige van deze gerechten zijn voorzien van een deksel om het temperatuurbehoud te verhogen.

Synthetische leisteenschotels: De vorm van deze schotels, vergelijkbaar met een leisteen, maakt het een zeer elegant en origineel element.

Het wordt massaal gebruikt door catering- en evenementenorganisatiebedrijven.

Platos cómodos

Wegwerpplaten zijn gemaakt met één functie: comfort.

Stel je een klein verjaardagsfeestje voor voor je jonge kind. Alle schoolgasten op het park in de buurt van je huis.

Covers, voorgerechten, taarten, snoepjes, onder andere, moeten op borden worden geplaatst.

U moet de hele set gerechten meenemen om de behoefte te dekken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je ze na elk gebruik en in het park op de hoek moet wassen

In een dergelijke situatie is het raadzaam om te kiezen voor wegwerpborden.

Naast bestek en wegwerpbekers besparen wegwerpborden ons tijd, ruimte en geld.

Wegwerpdesign is niet synoniem met lelijk

Elegante plato desechable

Het is bewezen dat mensen de voorkeur geven aan artikelen die opvallen in het antwoord op hun problemen en die stijl in hun leven brengen.

Daarom zijn de ontwerpen van de gerechten elke dag mooier en origineler. Tot het punt dat je niets te benijden hebt van de traditionele gerechten.

Het ontwerp van de platen kan als volgt worden ingedeeld:

 • Klassiekers: Deze platen zijn van oudsher rond, kunnen worden gekleurd en hebben een kenmerkend grafisch element aan de randen.
 • Kinderen: Dit zijn de wegwerpborden die gebruikt worden op kinderfeestjes. Ze kunnen eenkleurig zijn en zelfs uw persoonlijke bedrukking hebben.
 • Elegant: Vierkante, zeshoekige, zelfs driehoekige platen zijn getoond. Ze zijn regelmatig zo stijf dat ze kunnen worden gewassen voor hergebruik.
 • Natuurlijk: Biologisch afbreekbare platen behoren tot deze groep. Ze worden vervaardigd uit elementen die in de omgeving aanwezig zijn, zoals boombladeren, die het natuurlijke uiterlijk en de textuur hebben van de grondstof waarmee ze zijn gemaakt.

Stijlvolle en mooie wegwerpborden

Platos desechables elegantes y bonitos

Tot een paar jaar geleden waren wegwerpborden synoniem voor een slecht ontwerp. Wit, transparant en karton – praktisch – waren de enige beschikbare opties.

Vervolgens, gericht op kinderfeestjes, winnen wegwerpborden terrein in het ontwerp. Ze hadden kleuren en zelfs motieven van de favoriete karakters van de kinderen.

Echter, niets zoals het heden. Een grote verscheidenheid aan kleuren, prints en materialen biedt ons de markt van wegwerpplaten.

In feite is het tegenwoordig gebruikelijk dat de haute cuisine en de proeverij gebruik maken van wegwerpgerechten met alle luxe, waarbij originele en elegante vormen worden gecombineerd met het praktische karakter van wegwerpborden.

Toxiciteitsgraad van wegwerpplaten

Reciclaje de plástico

Dit is een zeer belangrijk punt om rekening mee te houden bij de aankoop van wegwerpborden.

Studies, waarvan sommige niet overtuigend zijn, hebben aangetoond dat het eten van zeer warm voedsel in bepaalde soorten plastic schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Het is daarom noodzakelijk om het type plastic te controleren dat wordt gebruikt om een gerecht te maken, voordat het wordt misbruikt op een manier die ons problemen kan opleveren.

In die zin zijn de veiligste kunststoffen:

 • Polyethyleentereftalaat – PETE: het wordt het meest gebruikt bij de vervaardiging van wegwerpplaten.
 • Hoge Dichtheidspolyethyleen – HDPE: Gezien de bestendigheid tegen chemicaliën wordt dit type plastic gebruikt voor de opslag van o.a. shampoo, chloor, wasmiddel en sommige voedingsproducten zoals melk, yoghurt en oliën.
 • Polyethyleen met lage dichtheid – LDPE: een kunststof met een grote flexibiliteit en hardheid. Het wordt gebruikt om producten te vervaardigen zoals: voedselverpakkingszakken, emmers en slangen.
 • Polypropyleen – PP: Vanwege het hoge smeltpunt wordt dit type kunststof gebruikt in de medische industrie, maar ook voor de vervaardiging van producten voor het transport en de opslag van warme maaltijden, rietjes, deksels en zelfs keukencontainers.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.