fbpx

Soorten verpakkingen, kun je ze uit elkaar houden?

tipos-embalaje-portada

Wist u dat er drie soorten verpakkingen zijn die alle containers voor het vervoer van goederen samenvoegen? Zo niet, maak je geen zorgen, dan zijn zelfs ondernemers vaak niet op de hoogte van deze concepten.

Verpakking is de fundamentele basis van het transport en de distributie van goederen, dus als u een hotelbedrijf runt, moet u met deze voorschriften omgaan om overlast te voorkomen.

Wilt u weten wat de soorten verpakkingen zijn en hoe ze zijn onderverdeeld? Nou, bij Monouso hebben we een kleine gids gemaakt om u te helpen onderscheid te maken tussen verpakkingen, soorten en materialen. Zo weet u welke het meest geschikt zijn om uw goederen te bewaren.

Verpakkingsclassificaties

Elke fabriek of elk distributiebedrijf omvat de volgende types bij het vervoer van goederen

  • Primaire verpakking. Dit is degene die in direct contact komt met de goederen. Daarom zal het direct bij de eindverbruiker aankomen, waar het eindproduct wordt gehuisvest.
  • Secundaire verpakking. Deze slaan de primaire verpakking op. Ze bestaan uit dozen, containers, zakken en ander gereedschap om kleinere verpakkingen te groeperen.
  • Tertiaire verpakking. Deze compileert de twee voorgaande, dus het is de grootste. Het wordt gebruikt voor grootschaligere distributies, waarbij veel grotere hoeveelheden producten worden getransporteerd.

Soorten en kenmerken van de verpakkingsmaterialen

Hoewel dit niet alle verpakkingsmaterialen zijn, worden ze het meest gebruikt vanwege hun bruikbaarheid en gemak. Leer ze hieronder kennen:

Hout

Hout is een van de meest schokbestendige materialen, dus het bevat de grootste producten. De meeste houtproducten moeten met kranen of vorkheftrucks worden vervoerd vanwege hun grote omvang.

>Soorten plastic levensmiddelenverpakkingen

Anderzijds zijn ze niet geschikt voor de directe opslag van vloeistoffen, maar wel voor de opslag van secundaire verpakkingen.

Het wordt gebruikt om dozen, pallets, manden en in sommige gevallen ook liners te maken.

embalaje-cuerpo

Karton

Karton is een van de favoriete materialen vanwege de lage prijs en de lichtheid. Het is echter niet bestand tegen vocht, dus moet het volledig ge茂soleerd bewaard blijven. Op dezelfde manier moet het worden verpakt met plastic tape, zodat de dozen hermetisch gesloten kunnen worden gehouden.

Ze worden gebruikt voor allerlei kleine producten, van serviesgoed en plastic verpakkingen tot schoenen en stoffen.

Glas

Glas is het juiste product voor vacu眉misolatie. Daarom is het een favoriet in de voedingsindustrie voor sauzen, dressings en dranken.

Ondanks het feit dat het de beste isolatoren zijn, vormt zijn kwetsbaarheid risico鈥檚 voor zijn transport. Daarom moet het worden beschermd met beschermend plastic en worden opgeslagen in de aangegeven ruimten.

Kunststof

Dit is het meest kosteneffectieve materiaal vanwege de lage prijs en de weerstand tegen dalingen. Daarnaast wordt het gebruikt voor het maken van beschermende materialen, zoals bubbeltjesplastic of vulzakken.

Ook is het het belangrijkste materiaal bij de vervaardiging van zakken, dus wordt het gebruikt om verpakkingen in alle sectoren van de industrie te vervoeren.

Vergeet niet dat in onze online winkel Monouso kunt u de containers en beschermers van het gewenste materiaal krijgen. Zo kunt u een uitstekend leveringssysteem hebben, of een goed beheer van de goederen garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a trav茅s del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l铆nea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos s贸lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci贸n contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Correcci贸n, cancelaci贸n, oposici贸n y otros derechos como se explica en la 鈥淚nformaci贸n adicional鈥.